دولت چهاردهم «وفاق ملی» را با نگاه جامع و همه‌جانبه پیگیری کند

ناصر ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای

ناصر ایمانی، کارشناس مسائل سیاسی و فعال رسانه‌ای در گفت‌وگو با ایکنا، به تشریح عملکرد بیش از صد روز نخست دولت چهاردهم در حوزه سیاست داخلی به ویژه حرکت در جهت تحقق شعار «وفاق ملی» پرداخت و گفت: مسائل کشور چه در عرصه اقتصادی، سیاست خارجی، سیاست داخلی، مسائل اجتماعی و فرهنگی به اندازه‌ای به هم تنیده است که اگر کسی ادعا کند در آن عرصه، آن دولت موفق بوده و در سایر عرصه‌ها موفق نبوده، کفایت نمی‌کند. 

وی با تأکید بر اینکه دولت‌ها باید حرکت‌هایی را در جمیع عرصه‌ها انجام دهند تا اسم آن را بتوان موفقیت گذاشت، افزود: به طور مثال در عرصه سیاست داخلی، شعار دولت بر مبنای وفاق، مطلب درستی است که نیاز این دوره و زمان کشور بوده و هست.


بیشتر بخوانید: 


ایمانی ادامه داد: دولت چهاردهم برای اجرای شعار وفاق ملی، حتی‌الامکان تلاش کرده است اما اگر همین شعار وفاق ملی در سیاست داخلی جامع نباشد و در عرصه‌های اقتصادی، سیاست خارجی، فرهنگی و اجتماعی هم عملکرد دولت مناسب نباشد، شعار سیاست داخلی دولت مبنی بر وفاق بر زمین خواهد ماند. 

این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر اینکه تمام این عرصه‌ها به نوعی در هم‌‌تنیده است، گفت: نباید صرفاً شعار وفاق را به یک حوزه مثلا حوزه اجتماعی محدود کنیم زیرا وفاق فقط به حوزه مسائل اجتماعی منحصر نمی‌شود اما دولت چهاردهم تا حدود زیادی در جهت حرکت بر محور وفاق ملی موفق عمل کرده است. 

سیاست اعلامی دولت در عرصه فرهنگی چیست؟

وی درباره نقاط قوت و ضعف دولت چهاردهم در این مدت، اظهار کرد: اقدامات دولت را در زمینه سیاست داخلی و خارجی موفق می‌دانم اما در عرصه فرهنگی هنوز آثار جدی از چیستی برنامه و سیاست‌های دولت، مشاهده نمی‌شود. نمی‌خواهم بگویم دولت در حوزه فرهنگی برنامه‌ای ندارد اما واقعاً برنامه‌ای به افکار عمومی و صاحب‌نظران ارائه نشده است. به عبارت دیگر چه در عرصه فرهنگی به معنای خاص هنری، ادبی و سایر موارد که وزارت ارشاد متولی آن است و چه در عرصه فرهنگ عمومی، هنوز سیاست‌هایی از سوی دولت ابلاغ نشده تا جامعه از آن مطلع باشد. حال اینکه اجرای آن چه میزان طول بکشد، بحث دیگری است. در واقع حداقل چیزی به عنوان سیاست اعلامی در عرصه فرهنگی از دولت مشاهده نشده است.

ایمانی به عرصه اقتصادی که در کشور حائز اهمیت فوق‌العاده‌ است اشاره کرد و گفت: عرصه اقتصادی به مانند سیاست داخلی و خارجی نیست که آثار آن به سرعت معلوم شود. آثار اقدامات اقتصادی دیرتر معلوم می‌شود. اگر شما امروز یک برنامه و سیاست اقتصادی را اجرایی کنید شاید چند سال طول بکشد تا آثار خود را نشان دهد اما باز هم هماهنگی و همگونی مناسبی را در سیاست‌های اقتصادی دولت مشاهده نمی‌کنیم. 

شفاف‌سازی مسیر اقتصادی دولت

وی به محتوای دومین گفت‌وگوی تلویزیونی رئیس‌جمهور با مردم اشاره و تصریح کرد: رئیس‌جمهور در مصاحبه اخیر خود با صدا و سیما می‌بایست برنامه‌ها و سیاست‌های دولت را درباره کنترل تورم، جلوگیری از رشد نقدینگی، افزایش سرمایه‌گذاری، کاهش نرخ بیکاری و مسائل ناترازی‌های انرژی و بانکی به روشنی اعلام می‌کرد که این اتفاق نیفتاد. بنابراین در عرصه اقتصادی نیز به طور دقیق مشخص نیست دولت چه سیاست‌هایی دارد و می‌خواهد در چه مسیری حرکت کند. 

ایمانی درباره رابطه دولت با احزاب و تشکل‌های سیاسی، تصریح کرد: زمان برای ارزیابی این موضوع کوتاه است اما همچنان که رئیس‌جمهور اصرار به حق و درستی در مسئله وفاق دارند اگر ایشان و اطرافیان‌شان با احزابی که به رئیس‌جمهور رأی ندادند و به نوعی منتقد دولت محسوب می‌شوند، ارتباط قوی‌تری برقرار کنند، شاید به نوعی در پیشبرد سیاست وفاق مؤثرتر باشد و از سوی دیگر بسیاری از مسائل پایین دست تصمیم‌گیری در نظام راحت‌تر حل می‌شود. 

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان در پاسخ به این سؤال که چه میزان نیاز است تا وفاق از نهادهای حاکمیتی به سطح جامعه کشیده شود، گفت: اساساً مسئله وفاق، پروژه بالادستی و مربوط به داخل حاکمیت است. هنگامی که می‌گویند وفاق یعنی عمدتاً نیروهای مؤثر سیاسی که در اداره حکومت به طور مستقیم و غیر مستقیم مشارکت دارند با یکدیگر همدل و هم‌راستا شوند. مسئله کاهش فاصله بین حاکمیت و مردم داستان جداگانه‌ای است که ارتباط چندانی به پروژه وفاق ندارد. البته این موضوع جزء سیاست‌های اعلامی رئیس‌جمهور از ابتدا بوده اما فرایند دیگری را باید طی کند. برای کاهش فاصله بین مردم و حاکمیت باید در عرصه‌های اقتصادی و فرهنگی اقداماتی انجام شود که این یک پروژه زمان‌بر است. ای کاش دولت در این زمینه نیز برنامه‌های خود را اعلام می‌کرد یا شاهد آثار عملی در این زمینه بودیم که البته وقت برای این موضوع همچنان وجود دارد. در واقع براساس عملکرد حدود 100 روزه نمی‌توان در این باره قضاوت کرد. 

گفت‌وگو از سمیرا انصاری 

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

اولین روز از چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در بخش معارفی

اولین روز از چهل و هفتمین دوره مسابقات قرآن کریم در بخش معارفی اولین روز …