به گزارش ایرنا، هادی بدری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران، حفظ بافت تاریخی بازار تبریز را مهم برشمرد و افزود: اهداف ما در این طرح حذف تابلوهای غیرمجاز، رفع آلودگیهای بصری و بازگرداندن جلوه سنتی و اصیل به بازار تاریخی و بی مانند تبریز است.
وی همکاری مستمر کسبه و اهالی بازار برای اجرای طرح ساماندهی را مهم خواند و با بیان اینکه آنها نقش بسیار مهمی در پیشبرد این طرح دارند، اظهار کرد: در این راستا عوامل معاونت محیط زیست و خدمات شهری شهرداری منطقه هشت با هماهنگی کامل و رعایت حقوق شهروندی اقدام به ساماندهی سدمعبر مغازهداران و حذف تابلوهای مشاغل با هدف جایگزینی با تابلوهای سنتی متناسب با معماری تاریخی بازار کردهاند.
بدری با بیان اینکه بافت تاریخی بازار تبریز نه تنها یک میراث گرانبها برای تبریز و ایران، بلکه یک سرمایه جهانی محسوب میشود، یادآور شد: پاسداری و حفاظت از آن باید دغدغهای مشترک برای همه شهروندان باشد.
وی ادامه داد: برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی بازار تبریز که به عنوان بزرگترین بازار سرپوشیده جهان در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شده است، شهرداری منطقه هشت اقدامات گستردهای برای حذف نازیباییهای بصری و ساماندهی این بافت ارزشمند آغاز کرده است.
بدری اضافه کرد: حفظ بافت تاریخی بازار تاریخی تبریز تنها محدود به اقدامات فیزیکی نیست، بلکه ایجاد آگاهی عمومی نسبت به اهمیت میراث فرهنگی و جلب مشارکت شهروندان نیز از اولویتهای ماست.
وی از شهروندان و اصناف منطقه بازار تبریز درخواست کرد در اجرای طرح فوق با شهرداری همکاری و با رعایت اصول و مقررات، به حفظ این گنجینه تاریخی کمک کنند.
به گزارش ایرنا، بازار تبریز بزرگترین و مهمترین بازار سرپوشیده جهان متشکل از تیمچه ها، دالان ها، سراها، کاروان سراها، حمام ها، مساجد و مدارس مختلفی است که در سال ۲۰۱۰ در جریان نشست سی و چهارم یونسکو در فهرست میراث تاریخی جهان به ثبت رسید.
این اثر دوره سلجوقی دارای پنج هزار و ۵۰۰ باب حجره و مغازه، ۳۵ باب سرا، ۲۵ باب تیمچه، ۳۰ باب مسجد، ۲۰ باب راسته، یازده باب دالان، ۹ باب مدرسه دینی، پنج باب حمام و افزون بر ۵۰ گونه شغل بزرگترین مرکز تجارت و داد و ستد شمال غرب کشور است .
زمان ساخت این بنای بی همتا به دوره زندیه می رسد که به جهت قرار گرفتن تبریز بر سر چهارراه جاده ابریشم و گذر روزانه هزاران کاروان از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی از آن، این شهر و بازار آن از رونق بسیار خوبی برخوردار بود.
این اثر ممتاز تاریخی در سال ۱۳۵۴ شمسی با شماره ۱۰۹۷ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
منبع