به گزارش چهارشنبه شب ایرنا از «رویترز»، قانونگذاران می توانند تا روز جمعه به این لایحه رای دهند، اما حزب حاکم کره جنوبی موسوم به «حزب قدرت مردم» اعلام کرد که با آن مخالفت خواهد کرد.
حزب اپوزیسیون دموکرات که اکثریت پارلمان را در اختیار دارد، برای تصویب لایحه استیضاح به حداقل هشت قانونگذار حزب حاکم نیاز دارد.
کیم سونگ وون قانونگذار حزب دموکرات در جلسه اواخر شب گذشته مجلس ملی کره جنوبی گفت: اعلام حکومت نظامی اضطراری از سوی حکومت یون سوک یول باعث سردرگمی و ترس زیادی در بین مردم ما شد. هیچ یک از ۱۰۸ قانونگذار حزب حاکم برای معرفی این طرح حضور نداشتند.
وی افزود: باید فورا اختیارات رئیس جمهور کره جنوبی را تعلیق کنیم. او جنایتی فراموش نشدنی، تاریخی و علیه مردم مرتکب شده است و اضطراب مردم باید تسکین یابد تا بتوانند به زندگی روزمره خود بازگردند.
طرح استیضاح یون در بامداد پنجشنبه (به وقت کره جنوبی) به جلسه علنی مجلس ارائه شد و راه را برای برگزاری رای گیری استیضاح در ۲۴ تا ۷۲ ساعت آینده هموار کرد.
احزاب اپوزیسیون برای تصویب این لایحه به اکثریت دو سوم آرا و حمایت حدود هشت عضو از حزب حاکم به رهبری یون نیاز دارد تا بتواند ۲۰۰ رای لازم برای استیضاح رئیس جمهور را کسب کند.
در صورت تصویب این لایحه، دادگاه قانون اساسی کره جنوبی تصمیم گیری در خصوص تایید این رای را بر عهده خواهد داشت, روندی که ممکن است تا ۱۸۰ روز طول بکشد.
اگر رئیس جمهور کره جنوبی به دلیل تصویب این لایحه از قدرت کنار رود، هان داک سو نخست وزیر این کشور به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود.
اگر رئیس جمهور استعفا دهد یا از سمت خود برکنار شود، انتخابات جدید ظرف ۶۰ روز باید در این کشور برگزار شود.
به گزارش ایرنا, فشارها و ارائه طرح استیضاح یون در پی تصمیم شب گذشته وی مبنی بر اعلام حکومت نظامی در این کشور آغاز شد.
رئیسجمهوری کره جنوبی، روز گذشته (سهشنبه ۱۳ آذر) در یک سخنرانی زنده تلویزیونی، در سراسر این کشور وضعیت حکومت نظامی اعلام کرد. وی این اقدام را برای آنچه که وی «حفظ نظم و قانون اساسی» و مقابله با آنچه «تهدید نیروهای ضد دولتی و طرفدار کره شمالی» خواند، ضروری دانست.
یون در این سخنرانی اشارهای به تهدید خاصی از سوی کره شمالی نکرد و بر مسائل داخلی و فعالیتهای احزاب مخالف تمرکز داشت. این تصمیم در شرایطی اعلام شد که کره جنوبی از دهه ۱۹۸۰ به عنوان یک دموکراسی شناخته شده است.
در واکنش به این اقدام، حزب دموکرات کره جنوبی (DP) به عنوان حزب مخالف اصلی این کشور در بیانیهای تصمیم یون مبنی بر اعلام حکومت نظامی اضطراری در این کشور را یک کودتا خواند و لغو فوری این تصمیم را خواستار شد.
رئیس جمهوری کره جنوبی بامداد امروز چهارشنبه در بیانیهای با اعلام خبر برگزاری جلسه فوقالعاده کابینه دولت خود، اظهار کرد: در این جلسه طرح لغو حکومت نظامی اضطراری به تصویب رسید.
مجلس ملی کره دارای ۳۰۰ کرسی است که حزب قدرت مردم ۱۰۸ کرسی را در اختیار داشته و حزب دموکراتیک، حزب مخالف ۱۷۰ کرسی و دو حزب بازسازی و اصلاحات هریک به ترتیب ۱۲ و سه کرسی را در اختیار دارند.
منبع