کارشناسان امور مهاجرت تربیت می‌شوند


نیما باقری فرحبخش روز شنبه با حضور در خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز تبریز در گفت‌وگو با ایرنا، اظهار کرد: رویای مهاجرت و سن افرادی که می‌خواهند از کشور خارج شود به زیر ۱۸ سال رسیده و دلیل آن نیز تبلیغات رنگین و رویایی از طرف سوداگران مهاجرت و افرادی است که فقط به فکر پول هستند و زمینه را برای مهاجرت غیرقانونی و حتی قانونی افراد با انواع رویاهای رنگین فراهم می‌کند.

وی افزود: نزدیک یکسال است که با تشکیل جلسات تخصصی و کارشناسی شده به کمک معاونت حقوقی و امور مجلس قوه قضاییه، درخواستی را به مراکز وکلای رسمی، کارشناسان رسمی و مشاوران قوه قضاییه و شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری در خصوص ایجاد رشته کارشناس امور مهاجرت تدوین کردیم که در آستانه اجرا شدن است.

وی ادامه داد: کارشناسان امور مهاجرت می‌توانند بر روی پرونده‌های مهاجرتی و کلاهبرداری این حوزه در محاکم حقوقی ایران که وکیل‌های دادگستری و گاه قضات درباره آن‌ها اطلاعات کافی ندارند مثل سایر کارشناسان کمک کنند تا حقوق افرادی که فریب شرکت‌های غیرمجاز را خورده و آرزوها و سرمایه زندگی را از دست دادنده‌اند پایمال نشود.

باقری گفت: ممکن است تا رسیدن به این مرحله و فعالیت کارشناسان امور مهاجرت در محاکم قضایی، ماه‌ها زمان لازم باشد بنابراین تا آن زمان، کسانی که می‌خواهند مهاجرت کنند باید توجه داشته باشند که از طریق شرکت‌های قانونی اعزام و مهاجرت با مجوز وزارت کار و وزارت علوم اقدام کنند.

وی تاکید کرد: مردم نگران نباشند که این شرکت‌های مجاز زیرنظر وزارتخانه، اطلاعات آن‌ها را به ارگان دیگر می‌دهد زیرا چنین موضوعی در اساسنامه‌ها و قانون وجود ندارد و هدف مراکز قانونی مهاجرت نیز اعزام هدفمند افراد است تا متقاضیان مهاجرت پس از کسب تجربه و دانش بتوانند به راحتی در راستای بهبود شرایط کشور مجدد بازگشته و ارزآوری کنند.

وی افزود: شرکت‌های سودجو با ثبت شرکت و استفاده از کلمات «کاریابی خارجی»، «امور مهاجرت» و «امور دانشجویی» در اساسنامه، افراد متقاضی را فریب می‌دهند در حالی که ثبت شرکت و ذکر کلمه مهاجرت و اعزام به خارج در اساسنامه آن، الزام و دال بر پروانه فعالیت شرکت در این راستا نیست و این موضوع نیز در پایان اساسنامه قید شده است.

نایب رئیس انجمن صنفی کاریابی‌های بین المللی ایران خاطرنشان کرد: فقط ۲ وزراتخانه وزارت کار و علوم و تحقیقات در ایران مجوز مهاجرت و اعزام را صادر می‌کند.

وی در خصوص تفاوت عمده بین مراکز مجاز و غیرمجاز مهاجرت، گفت: اعزام از طریق مراکز مجاز، سرمایه گذاری اشخاص را هدفدار می‌کند و حتی اگر نتوانند فرد را اعزام کنند باید هزینه‌های گرفته شده بر اساس قانون عودت داده شود.

مراکز کاریابی و کارافرینی مجاز تبریز با همکاری اداره کار و شورای حل اختلاف دادگستری مجوز «صلح یاری افتخاری» دریافت کرده اند

وی افزود: این اعزام هدفدار باعث می‌شود تا افراد از مزیت دفترچه شغلی وزارت کار که به نیروی کار ایرانی در کشور دیگر داده می‌شود، استفاده کند تا از هزینه‌های عوارض گمرکی برای برخی وسایل و امکانات تخصصی کار جهت ورود به کشور معاف شود.

باقری اظهار کرد: اگر شخصی به مشکل حقوقی برخورد کرد نیز اگر به شکل قانونی و از طریق مراکز مجاز اعزام شده باشد، تمامی امکانات ایران در خارج از کشور دراختیار و برای کمک به او خواهد بود و در یک کلام فرد سربالا از کشور خارج می‌شود و بازمی‌گردد و دیگر تا آخر عمر، استرس انتخاب اشتباه را نخواهد داشت.

وی به اجرای طرح جدیدی برای نخستین بار در تبریز اشاره کرد و گفت: مراکز کاریابی و کارافرینی مجاز تبریز با همکاری اداره کار و شورای حل اختلاف دادگستری مجوز «صلح یاری افتخاری» دریافت کرده اند تا اگر شرکت غیرمجاز مهاجرت، کار اشتباه و یا مشکلاتی در خصوص مهاجرت ایجاد کرده است، بدون رفتن به کانال قوه قضاییه و سپری کردن کارهای حقوقی و اداری طولانی آن، موضوع از طریق مراکز صلح یاری تبریز رفع شود.

به گزارش ایرنا، چهار کاریابی مجاز از ۱۳۲ کاریابی کشور در آذربایجان شرقی فعالند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آذربایجان‌شرقی جزو ۱۰ استان کم‌برخوردار از نظر بارش است

حبیب عبدلی، روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اختلاف محسوس …