به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمد رضا هاشمی روز چهارشنبه در جلسه توسعه زیست بوم نوآوری و اقتصاد دانش بنیان خراسان جنوبی که با حضور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و فعالان اقتصادی استان برگزار شد افزود: حمایت از تولید کنندگان و سرمایه گذاران استان ضروری بوده و اعتقاد داریم که وظیفه حاکمیت حمایت از تولید است.
وی با تاکید بر اینکه لازمه جهش تولید حمایت از بخش خصوصی است ادامه داد: در دوره پیشین و مدیریت استان سمنان، خود را حامی و مدافع واحدهای تولیدی دانستیم و ارتباط با بخش خصوصی را همواره تقویت کردیم لذا در این استان نیز بازدید میدانی و جلسات با بخش خصوصی تداوم خواهد داشت.
استاندار خراسان جنوبی بهروز رسانی فرودگاه بیرجند را ضروری خواند و گفت: پروازهای منظم نیز در حوزه اقتصادی اثرات مهمی دارد لذا تقویت پروازها و فرودگاه جزو اولویت استان بوده زیرا در جذب سرمایهگذار این مسئله حائز اهمیت است و موجب تحول در استان خواهد شد.
وی با بیان اینکه موتور محرک استان باید فرودگاه باشد گفت: نمایندگان مردم استان هم در مجلس شورای اسلامی به دور از حاشیهها مطالبه گر هستند و موضوعات را با همفکر یکدیگر حل میکنیم تا رشد اقتصادی را در استان شاهد باشیم.
هاشمی ادامه داد: مجموعه ای متشکل از نخبگان کشاورزی در استان تشکیل شده و در حوزه معدن همین رویکرد دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به بلوکه شدن پهنههای معدنی استان بیان کرد: در حوزه گردشگری هم نیاز به همفکری همه بخشها است تا علاوه بر تقویت زیرساختها به شکوفایی این بخش کمک کنیم.
استاندار خراسان جنوبی یادآور شد: ارتباط داشتن دانشگاهها با بخشهای اقتصادی از جمله معادن، صنایع و کشاورزی موجب توسعه میشود که الان در استان این امر مغفول مانده است.
وی ضمن قدردانی از اینکه خراسان جنوبی معوقات کارگری ندارد گفت: رشد اقتصادی از بروز آسیبهای اجتماعی جلوگیری کرده لذا توجه به امور کارگران ضروری بوده و فعالان بخش خصوصی باید به این موضوع توجه کنند.
هاشمی یادآور شد:حفظ کارگر از جذب بیکار مهمتر بوده لذا فعالان اقتصادی باید با تلاش به این موضوع اهمیت دهند.
وی بر اجرای طرحهای مطالعاتی و تحقیقاتی با ظرفیتهای استانی تاکید کرد و گفت: اساتید و دانشجویان نخبه در استان ظرفیت مهمی برای این مهم هستند .
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: حوزه اقتصادی بر نشاط اجتماعی،فرهنگی و سیاسی اثر گذار بوده لذا نباید چراغ خانه کارگر خاموش شود.
مدیرکل صنعت،معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: مسئولیتهای اجتماعی صنایع و معادن ظرفیت مهمی برای توسعه استان بوده اما قوانین مقررات دست و پا گیر است.
احمد آریافر ادامه داد: نبود شرکت گریددار در استان یکی از مشکلاتی است که نمیتوان طرح تحقیقاتی با همکاری دانشگاه تعریف کرد.
وی بر افزایش ریسک پذیری در استان تاکید و اظهار کرد: کمتر از ۲ درصد آب در حوزه صنایع مصرف میشود که نیاز است تثبیت شود تا واحد صنعتی بدون مشکل به آن دسترسی داشته باشد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: برای توسعه صنعتی استان باید ضمن تغییر نگاه و افزایش سطح تصمیم گیری از تمام ظرفیتها استفاده کنیم.
سرپرست پارک علوم و فناوری خراسان جنوبی هم گفت: استان در بحث شرکتهای دانش بنیان ظرفیت های خوبی در استان داریم که در ارتباط با صنعت می توانند نقش آفرینی برای توسعه استان داشته باشند.
سید علیرضا ذوالفقاری با تاکید بر اینکه باید ارتباط فعالان اقتصادی با پارک علوم و فناوری باید تقویت شود اظهار کرد: خراسان جنوبی پتانسیل حداقل سه مرکز نوآوری تخصصی را دارد که انتظار میرود وزارت علوم در این زمینه حمایتهایی داشته باشد.
وی ادامه داد: این مراکز در حوزه ذغال سنگ، صنعت لاستیک و زرشک و زعفران فعالیت کنند و این مسئله به رشد اقتصادی استان کمک خواهد کرد.
سرپرست پارک علم و فناوری استان با بیان اینکه یک چهارم شرکتهای پارک علم و فناوری در حوزه ماشین آلات فعال است ادامه داد: آمادگی داریم پایان نامههایی که قابلیت دانش بنیانی دارند را حمایت کنیم تا محصول آنها تجاری سازی شود.
رئیس هیات مدیره شرکت نمایشگاه های بین المللی خراسان جنوبی نیز گفت: زیرساختهای استان محرومیتهای تاریخی دارد و بخش اقتصادی با بانکها همواره دچار مشکل بوده اند زیرا کارمزد تسهیلات بالا بوده و هیچ سرمایه گذاری جرات حضور ندارد.
حسن لشکری به بعد مسافت برای تهیه مواد اولیه در استان اشاره کرد و افزود: این موضوع بر هزینه تولید اثرگذار بوده و کالا با قیمت تمام شده بالا به دست مصرف کننده میرسد.
وی مالیات و سود عوارض کمرگی را از دیگر چالشهای فعالان اقتصادی استان برشمرد و افزود: ابن موارد مشکلاتی است که در استان با آن روبه رو هستیم و نیاز به حمایت ملی داریم.
وی یادآور شد:نگاهها باید در استان تغییر کند تا بتوان موانع بر سر راه تولید را رفع کرد.
دیگر فعال اقتصادی در خراسان جنوبی هم گفت: سرمایه گذاری در استان همچون سنگربانی است چون سرمایه گذار در مرز با سرمایه خود مشغول خدمت هستند.
علی اکبر فلاحی با اشاره به سختکوشی فعالان اقتصادی استان افزود:باید دیدگاهها را در استان وسعت داد تا بتوانیم خراسان جنوبی را به توسعه برسانیم.
وی بیان کرد: بانکها تسهیلات با سود بالا به بخش خصوصی میدهد و این موضوع باعث مهاجرت سرمایه گذاران از استان میشود و نیاز است که این موضوع در سطح کلان کشور چاره اندیشی شود.
این فعال بخش خصوصی مهار روان آبها را در حل مشکل آب صنایع اثرگذار دانست و گفت: تامین زیرساختهای اقتصادی به رونق تولید و اشتغال کمک میکند و نیاز به توجه دولت دارد.
وی دانشگاه را مرکز علم معرفی کرد که درگیر محرومیت بوده و نیاز به حمایت دارد لذا باید در اولویت قرار گیرد.
مدیرعامل شرکت زغال سنگ پروده طبس نیز گفت: مهندسی معکوس در تجهیزات موجب دوام معادن ذغال سنگ شده و این مسئله هزینههای زیادی تحمیل کرده است.
اسماعیل زمانی عنوان کرد: ۷۵ درصد معادن زغال سنگ کشور در خراسان جنوبی و شهرستان طبس است لذا ارتباط دانشگاه و معدن در پیشرفت اقتصادی استان اثرات مطلوب دارد.
وی با اشاره به حادثه شرکت معدنجوی طبس نیز گفت: تجهیزات مانیتورینگ معدن پروده از خارج تهیه و تامین شده که طبق استاندارد اتکس بوده لذا با توجه به هزینه بالای این تجهیزات که در حال بومی سازی است و نوآورانه بوده نیاز به حمایت تسهیلات در حوزه اقتصاد فناوری داریم.
نماینده صنعت دام و طیور خراسان جنوبی نیز گفت: تهیه مواد اولیه و بازار مصرف دور ترین نقاط هدف است لذا بیش از دیگر استان ها نیازمند حمایت هستیم .
رضا فروزانفر با اشاره به رشد صنعت دام و طیور افزود: واقعی شدن قیمت ها با توجه به مازاد تولید نیز ضروری بوده برای بازیابی و فروش نیازمند
وی تاکید کرد: پارکهای علم و فناوری باید در دل صنایع بزرگ ایجاد شده تا بتواند خواسته صنعت و دانشگاه را محقق کند.
توجه به صنایع کوچک و متوسط استان، حل مشکل پرواز های خراسان جنوبی، لزوم خط اعتباری ویژه برای طرح های بزرگ اقتصادی با توجه به کافی نبودن سقف اعتباری بانکها از دیگر مطالب مطرح شده در این نشست بود.
منبع