کوهنورد تبریزی به دنبال صعود زمستانه به قله سخت ماکالو + فیلم


به گزارش ایرنا، ابوالفضل گوزلی شنبه در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: از سال ۸۴ کوهنوردی را شروع کردم و از سال ۸۵ پروژه فتح قلل هفت هزار متری را آغاز و در نهایت نشان پلنگ برفی را دریافت کردم.

وی با بیان این‌که در دی ماه امسال می‌خواهد به قله بالای هشت هزار متر ماکالو صعود کند، افزود: این صعود، روزانه بین ۶ تا هشت ساعت پیمایش دارد و بستگی به شرایط هوایی و حجم برف در مجموع ۵۲ روز طول خواهد کشید.

وی خاطرنشان کرد: این قله صخره‌ای و یخچالی بوده و گرمترین دمای هوا در آن منفی ۳۰ درجه است.

گوزلی گفت: هیمالیا ۱۴ قله بالای هشت هزار متر دارد که سال‌های قبل به ۲ قله آن صعود کردم‌ و قله‌ای که می‌خواهم امسال صعود کنم از نظر ارتقاع پنجمین و از نظر سختی نیز جزو اولین‌ها است.

وی افزود: در ایران تا به امروز اقدام به صعود زمستانه این قله نشده و فقط ۱۶ سال پیش توسط ۲ فرد اهل لهستان و ایتالیا در زمستان به آن صعود انجام گرفت.

وی با بیان این‌که حامی این صعود یکی از تولیدکنندگان پوشاک ورزشی است، اظهار کرد: به ۹ قله بالای هفت هزار متر و ۲ قله بالای هشت هزار متر صعود کرده و ۱۵ بار صعود به قلل زیر هفت هزار متر دارم که صعودهای موفق شیرینی‌های آن و حوادثی که طی آن‌ها رخ داده، تلخی‌های خاطراتم است.

این کوهنورد تبریزی گفت: تمامی هزینه‌های مربوط به صعودهای هفت هزار توسط خودم پرداخت شد ولی صعود امسال ۳۷ هزار دلار هزینه دارد که نمی‌توان به تنهایی پرداخت کرد.

وی با بیان اینکه که از بیمه بین المللی در این صعود استفاده می‌کند، افزود: جی پی اس مخصوصی به همراه خواهم داشت که محل و شرایط جوی منطقه را نشان داده و در صورت بروز حادثه به کمک خواهند آمد.

مسؤول کمیته هیمالیانوردی استان آذربایجان‌شرقی تاکید کرد: تغذیه و پوشاک مورداستفاده‌ام ایرانی است و از کفش خارجی استفاده می‌کنم.

این ورزشکار پرافتخار استان آذربایجان‌شرقی ششم دی‌ماه راهی نپال می‌شود.

رئیس هیات کوهنوردی آذربایجان شرقی نیز گفت: کوهنوردی استان، جایگاه ویژه‌ای از نخستین زمان شروع فعالیت کلاسیک ورزش کوهنوردی دارد و شخصیت‌هایی چون عظیم قیچی ساز رکوردار در این حوزه بوده‌اند.

میرعلی آقاسیدی افزود: با صعود گوزلی به قله کومالو هیمالیا که نخستین بار در کشور رخ می‌دهد، فصل جدیدی برای کوهنوردان جهت صعود به این قله باز می‌شود هرچند صعود بسیار سختی است.

آقاسیدی ادامه داد: آذربایجان شرقی یکی از قطب‌های فروش تجهیزات کوهنوردی است و تولیدکنندگان خوبی در این راستا فعالیت دارند و طبق ارزشیابی سال گذشته فدراسیون نیز آذربایجان شرقی رتبه دوم را بین هیات‌های کوهنوردی دارد.

وی تاکید کرد: خلاءهایی در امداد و نجات در کوهستان و پلیس کوهستان داریم که بر اساس مصوبه مدیریت بحران باید فدراسیون با کمک سازمان امداد و نجات این کار را انجام دهند ولی متولی نیازمند تجهیزات و آموزش امدادگر در آن سطح است.

وی ادامه داد: تعداد ۱۰۰ تا ۱۵۰ باشگاه کوهنوردی در استان داریم که ۷۰ درصد آن ها در تبریز است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

احیای اراضی مستعد کشاورزی آذربایجان شرقی با حق آبه ارس

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اکبر کرامتی در بازدید از آخرین وضعیت کشت و آبیاری …