به گزارش ایرنا، امیر تیمور موسویان شامگاه شنبه در نشست با خبرنگاران کهگیلویه و بویراحمد در یاسوج، اظهار کرد: میزان کل صادرات غیرنفتی استان در سال ۱۴۰۲ حدود ۳۰ میلیون دلار بود که امسال شاهد جهش بسیار خوبی در این راستا بودیم.
وی افزود: هم افزایی و همکاری بین بخشی یکی از عوامل رسیدن به این شاخص مهم در صادرات استان بوده است و این هماهنگی با قوت ادامه می یابد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: تعهد استان در سند برنامه هفتم توسعه ۲۴ درصد رشد صادرات بوده اما به دلیل پیگیری های انجام شده این رشد ۱۰۰ درصد بوده است.
موسویان عنوان کرد: این میزان صادرات کالاهای کهگیلویه و بویراحمد از گمرک استان و گمرک سایر استان ها صادر شده است.
وی با اشاره به نوع محصول های صادراتی استان، ادامه داد: صادرات سیمان، عصاره گیاهان داروئی، مواد آرایشی بهداشتی، موکت و میوه کالاهایی بودند که این میزان ارز آوری برای استان داشتند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت: این محصولات به کشورهایی همچون آلمان، ترکیه، سوئیس، افغانستان، جمهوری آذربایجان صادر شده است.
به گزارش ایرنا، استان کهگیلویه وبویراحمد با موقعیت جغرافیایی خاص در همجواری استانهای بزرگ اصفهان – فارس – خوزستان قرار گرفتن در مجاورت بنادر جنوبی کشور شرایط مطلوبی را برای برای صادرات کالاهای غیرنفتی دارد.
کهگیلویه وبویراحمد به عنوان کریدور جنوب به مرکز کشور،متصل بودن مناطق جنوبی این استان با بنادر بوشهر- دیلم و گناوه به عنوان بخشی از گلوه های صادراتی کشور با فاصله کمتر از دو ساعت شرایط ویژه ای را برای صادرات این استان فراهم کرده است.
نبودن سایت نمایشگاه های بین المللی،پایانه صادرات، سردخانه های بزرگ صنعتی، کارخانه های بسته بندی و فرآوری باعث شده محصولات مرغوب تولیدکنندگان این استان یا پشت دروازه صادرات بماند و یا برای صادرات به استان های دیگر ارسال شوند.
با ایجاد این زیرساخت ها میزان صادرات این استان به طور بسیاری افزایش خواهد یافت و تحولی عظیم در استان رقم خواهد خورد.
با وجود تحریم های بی رحمانه آمریکا، شیب نمودار صادرات در کهگیلویه و بویراحمد رو به افزایش است و این مهم نوید بخش اشتغال زایی، کاهش تورم و رشد تولید خواهد بود.
استان ۷۲۶هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد یک درصد از جمعیت و مساحت کشور را در اختیار دارد.
منبع