۲۵۰ همت برای خرید تضمینی گندم در بودجه سال آینده تخصیص یافت

به گزارش ایرنا، محمد جواد عسکری شنبه شب در نشست شورای کشاورزی خوزستان در سالن نشست‌های سد کرخه اندیمشک، پرداخت به موقع هزینه خرید تضمینی گندم به کشاورزان را اولویت نخست کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی دانست و بیان کرد: خوزستان جزو استان‌های اول کشور در تولید گندم است که این نشان از جایگاه خاص استان در تامین امنیت غذایی کشور است.

وی ادامه داد: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار در بودجه سال آینده برای خرید ۱۲ میلیون تن گندم با مبلغ هر کیلوگرم ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان تخصیص داده است تا هیچ بهانه ای برای تاخیر در پرداخت مطالبه کشاورزان در سال آینده وجود نداشته باشد.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: دولت مکلف است پس از ۴۸ ساعت پس از خرید گندم از کشاورزان، نسبت به پرداخت طلب آنها اقدام کند و مجلس در تلاش است تا وضعیت نگران کننده امسال در پرداخت مطالبه گندم کاران، سال آینده تکرار نشود.

وی افزود: برای تدوین بودجه ۱۴۰۴ و برنامه هفتم توسعه، نقاط قوت و نارسایی‌های برنامه پنجم و ششم توسعه استخراج و در برنامه هفتم توسعه این نقاط ضعف برطرف شد که اجرای آن توسط دولت می‌تواند منجر به برداشتن گام‌های بلند طی پنج سال آینده شود.

فعال شدن تمام طرح کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری مورد تاکید مجلس است

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فعال شدن تمام طرح کشاورزی ۵۵۰ هزار هکتاری موسوم به طرح مقام معظم رهبری مورد تاکید است، گفت: این طرح هنوز در شهرهای مشمول طرح خوزستان اجرایی نشده است که باید عملیاتی شود.

وی افزود: زراعت چوب از جمله ظرفیت های مهم خوزستان است که باید از این ظرفیت برای اشتغال در این استان نهایت استفاده شود.

خوزستان نیازمند پایانه های صادرات محصولات کشاورزی است

عسکری بستر سازی برای صادرات در خوزستان را مورد تاکید قرار داد و گفت: ایجاد پایانه صادرات محصولات کشاورزی برای شمال، جنوب، شرق و غرب خوزستان با اولویت در دستورکار مجلس شورای اسلامی است.

وی با اشاره به ظرفیت های تولید برنج در خوزستان افزود: نیاز برنج کشور ۳.۲ میلیون تن است که بخش زیادی از این نیاز هم اکنون از طریق واردات تامین می‌شود؛ همواره این فرآیند با فسادهایی همراه است البته خوزستان ظرفیت جبران بخشی از این کمبود را دارد.

دغدغه آب کشاورزان خوزستان باید برطرف شود

عسکری با بیان اینکه دغدغه آب کشاورزی در خوزستان باید برطرف شود، گفت: جمع بندی مسایل احصا شده کشاورزی شمال خوزستان در این سفر سه روزه توسط اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس، هفته آینده با حضور وزرای نیرو و جهاد کشاورزی در کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی برای اتخاذ تصمیم‌های عملیاتی در دستور کار قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه حل مسایل کشاورزی در قوانین بالادستی دیده شده است که دستگاه ها مکلف به اجرای این قوانین هستند، افزود: ۱۵ درصد اعتبار بانک ها بر اساس قانون باید به کشاورزی تخصیص یابد و در این زمینه همراهی مدیران عامل بانک ها در خوزستان با کشاورزان مورد انتظار است.

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس اظهارکرد: برای ایمن سازی و اصلاح جاده های بین مزارع اعتبارهای خوبی در بودجه سال آینده دیده شده است تا طی پنج سال ایمن سازی این جاده ها تکمیل شود.

پرداخت نکردن حق بیمه به کشاورزان زیان دیده مصداق ترک فعل است

عسکری گفت: بیمه کشاورزی ناشی از خسارات از جمله موارد مورد تاکید قانون است و پرداخت نکردن حق بیمه کشاورزی به کشاورزان زیان دیده مصداق ترک فعل است.

وی ادامه داد: مشکلی برای حفر چاه در اندیمشک به دلیل غنی بودن سفره های زیر زمینی در این شهرستان وجود ندارد و صدور مجوز برای حفر چاه در اندیمشک به عنوان اولویت توسط کمیسیون کشاورزی مجلس دنبال می شود.

برق چاه‌های کشاورزی کشور در سال آینده قطع نمی‌شود

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: قطع برق چاه کشاورزی به معنای آسیب به تولید است به همین دلیل کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ممنوعیت قطع برق چاه های کشاورزی را به طور جدی پیگیری می‌کند.

وی با بیان اینکه هیچ تغییر کاربری در این زمین های باکیفیت کشور نباید انجام شود، افزود: تعیین تکلیف سند زمین‌های کشاورزی تا پایان امسال تکمیل و بخش زیادی از دغدغه کشاورزان برطرف می شود.

عسکری بیان کرد: خوزستان سه ظرفیت منحصر به فرد آب، خاک و اقلیم مناسب دارد و این استان تمام ظرفیت‌های کشاورزی را یکجا دارد؛ این فرصت باید به خوبی برای اشتغال زایی و تولید به کار گرفته شود.

دولت مکلف به بیمه ۶ میلیون هکتار از اراضی گندم شد

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: دولت با مصوبه مجلس مکلف شده است برای بیمه ۶ میلیون هکتار از اراضی دیم و آبی گندم با اعتبار ۹ هزار میلیارد تومان اقدام کند.

وی با اشاره به بازدید های میدانی انجام شده اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس طی سه روز اخیر در شهرهای شمالی خوزستان بیان کرد: مسایل، موانع، ظرفیت ها و فرصت مربوط به کشاورزی شمال خوزستان به ویژه شهرستان های اندیمشک، شوشتر و گتوند احصا و تصمیم هایی برای گره گشایی از این مسایل در دستور کار کمیسیون کشاورزی مجلس قرار می گیرد.

سفر اعضای کمیسیون کشاورزی به خوزستان گام مهمی در حل مسایل این استان است

نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست با اشاره به ظرفیت های مهم کشاورزی این شهرستان گفت: گره گشایی از مسایل کشاورزی این شهرستان با توجه به ظرفیت‌ها و فرصت‌های کم نظیر ضرورت دارد.

جهانبخش قلاوند پرداخت تسهیلات مورد نیاز را یکی از مطالبه های مهم کشاورزان دانست و ادامه داد: بانک های خوزستان در تامین اعتبار و پرداخت تسهیلات باید نقش آفرینی جدی تری داشته باشند.

وی سفر اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی به شهرهای شمال خوزستان را اقدامی مهم دانست و ابراز امیدواری کرد تا با جمع بندی مصوبه های این نشست در مجلس، گام های مهمی برای حل مسایل کشاورزان خوزستان برداشته شود.

۲۵۰ همت برای خرید تضمینی گندم در بودجه سال آینده تخصیص یافت

گره گشایی از مسایل کشاورزان خوزستان اهمیت مضاعف دارد

فرماندار اندیمشک نیز در این نشست با اشاره به فرصت های کم نظیر این شهرستان گفت: اندیمشک شهر یک هزار شهید، شهر موکب ها و شهر فرصت‌های زیاد است.

یوسف زمانی اصل با بیان اینکه خوزستان به تنهایی می تواند تامین کننده مواد غذایی مورد نیاز کشور باشد، ادامه داد: خوزستان به ویژه شمال استان قلب تپنده کشاورزی خوزستان و ایران است که گره گشایی از مسایل کشاورزی این منطقه اهمیت مضاعف دارد.

وی افزود: یک میلیون و ۳۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت و تولید ۱۷ میلیون تن محصولات کشاورزی در خوزستان موجب شده تا این استان جایگاه بی بدیلی در امنیت غذایی کشور داشته باشد.

۲۵۰ همت برای خرید تضمینی گندم در بودجه سال آینده تخصیص یافت

به گزارش ایرنا، پیگیری برای حل مشکل ۴۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی جفیر و واگذاری به جامعه ایثارگران، مشکل تامین آب زمین های کشاورزی در اندیمشک با وجود سه سد بزرگ، صادر نشدن پروانه بهره برداری به چاه های کشاورزی، تخصص نیافتن سهمیه گازوئیل به کشاورزان و انتقاد از تغییر کاربری زمین های کشاورزی از جمله مسایل مطرح شده در این نشست توسط کشاورزان و نمایندگان صنفی کشاورزی استان است.

قطع مکرر برق چاه های کشاورزی، استفاده نکردن از ظرفیت رودخانه های پر آب برای تولید ماهیان سردآبی و گرم آبی در اندیمشک، تخصیص اعتبار برای ایمن سازی جاده های کشاورزی با مسیرهای اصلی، عمل نکردن بیمه به تعهدات در قبال کشاورزان، تامین نشدن کود مورد نیاز کشاورزان، حمایت از صندوق حمایت توسعه کشاورزی اندیمشک و همچنین انتقاد از عملکرد بانک کشاورزی در پرداخت نکردن تسهیلات به کشاورزان از دیگر مسایل مطرح شده کشاورزان در این نشست بود.

لزوم صدور مجوز برای احداث اتاق در زمین های کشاورزی، نداشتن آزمایشگاه کشاورزی استاندارد در خوزستان و توجه به تقویت گلخانه داری در استان از دیگر مسایل مطرح شده در این نشست بود.

محمدجواد عسکری رییس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی، اکبر فتحی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، معاون وزیر نیرو، معاون سازمان منابع طبیعی، استاندار خوزستان، نماینده مردم شوشتر و گتوند در مجلس شورای اسلامی به همراه دیگر مسوولان کشوری و استانی در سفری سه روزه به خوزستان از طرح‌های مختلف کشاورزی در شهرستان‌های شوشتر، گتوند و اندیمشک بازدید کردند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

گاز ۵۳ هزار باغ‌ویلا قطع شد

به‌ گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سعید توکلی شامگاه پنجشنبه در جمع خبرنگاران با بیان اینکه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ