به گزارش ایکنا از یزد، محمود نوری شادکام، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 17 آذرماه در جمع خبرنگاران با اشاره به تهدیدات و مشکلات این حوزه به بدهی بیمهها اشاره کرد و گفت: هم اکنون از بیمهها یکهزار و 600 میلیارد تومان طلب داریم که این بدهی از اردیبهشت ماه تاکنون پرداخت نشده است.
وی، کاهش ذخیرههای دارویی به سه ماه و پایین بودن حقوق و مزایای پرسنل را از دیگر مشکلات و تهدیدهای این حوزه برشمرد و افزود: متأسفانه برخی تجهیزات مستهلک شده و باید به موقع جایگزین شود که اقدام جدی در این زمینه میطلبد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به اینکه باید دانشگاه را به مرز علم برسانیم بیان کرد: دانشگاه باید در مرز علم حرکت کند و پایههای آن در مباحثی از جمله هوش مصنوعی، علوم نوین، پیوند، تولید مثل و ناباروری است. همچنین تجهیزات و نیروی انسانی لازم را باید فراهم کرد تا بتوان در مرز علم حرکت کرد.
نوری شادکام، کمبود تختهای شیمی درمانی و پرتو درمانی، توجه به نیمه عمر تجهیزات و بهروز رسانی آنها، اجرای طرح پزشک خانواده و فراهم کردن زیرساختهای لازم را از دیگر مشکلات دانست و گفت: بیماریهایی مثل سرطانها، روحی و روانی، قلبی و عروقی و … از مشکلاتی هستند که به شدت جامعه ما را به لحاظ کمیت و کیفیت زندگی تحت تأثیر قرار داده است.
وی ادامه داد: در زمینه دارو و غذا باید خرید تجمیع داروی مصرفی صورت گیرد، در مبحث داروهای مورد نیاز مردم باید به شکلی پیش رفت که کمبودی وجود نداشته باشد و حداقل برای شش ماه با توجه به مصرف و نیاز، دارو وجود داشته باشد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: در زمینه آموزش باید بین المللی کردن دانشگاه مطرح باشد و ارتباطات وسیع تر شود، به نحوی که هم ارتباط برقرار شود، هم از حضور دانشجویان خارجی بهره برد و ظرفیت در این زمینه وجود دارد و در رنکینگهای داخلی و جهانی جایگاه خوبی داشته باشیم.
وی با اشاره به کمبود جدی در برخی تخصصها مثل جراحی مغز و اعصاب، رادیو لوژی و آنکولوژی، داخلی، پوست و… بر فعال تر کردن کلینیکهای تخصصی تأکید کرد و در زمینه پژوهش گفت: در این زمینه باید به رتبه بندی توجه بیشتری شود، فناوری و اختراعات، تولید دارو و فرآوردهها مورد توجه باشد و صرف چاپ مقاله فاصله بگیریم و در مرحله ای باشیم که دانشگاه در بحث تولید پیشتاز باشد.
نوری شادکام اضافه کرد: در حوزه فرهنگی و دانشجویی باید از پیشنهادات دانشجویان استقبال و تشکلها و کانونهای صنفی حمایت شوند تا بتوانند به راحتی نظرات خود را بیان کنند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به مشکلات خوابگاههای دانشجویی بر مشارکت بخش خصوصی در راستای رفع این مشکلات تأکید کرد و گفت: هم اکنون 88 پروژه در استان یزد با پیشرفت 20 تا 97 درصد وجود دارد، اولویت بر پروژههای بالای 80 درصد گذاشته شده تا ظرف 6 تا 9 آینده تعیین تکلیف شوند که به 11 پروژه میرسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به فعالیت حدود 12 هزار و 500 پرسنل گفت: به همین تعداد در بخش خصوصی و غیردولتی مستقیم و یا غیرمستقیم فعالیت دارند و حدود 25 هزار نفر شاغل در حوزه سلامت هستند.
انتهای پیام
منبع