انتقال ۱۹.۵ میلیارد مترمکعب گاز در سطح منطقه هشت عملیات انتقال گاز


مهدی زارع روز یکشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز تبریز، اظهار کرد: شرکت انتقال گاز ایران بزرگترین شرکت شرکت ملی گاز ایران است که حدود ۷۰ درصد دارایی فیزیکی آن را شامل می‌شود.

وی افزود: حدود ۴۰ هزار کیلومتر خط لوله انتقال گاز و ۹۳ ایستگاه تقویت فشار گاز در کل کشور وجود دارد و شرکت عملیات گاز کشور به ۱۰ منطقه تقسیم بندی شده است.

وی با بیان اینکه منطقه هشت عملیات انتقال گاز استان‌های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و قسمتی از زنجان، کردستان و گیلان را شامل می‌شود، اظهار کرد: ۴ هزار و ۲۰۰ کیلومتر خط انتقال گاز در این منطقه وجود دارد .

زارع با بیان اینکه در هشت ماهه نخست جاری حدود ۱۹.۵ میلیارد مترمکعب گاز در منطقه هشت منتقل شده است، افزود: وظیفه اصلی شرکت انتقال گاز انتقال پاک، ایمن، پایدار و بهره ور گاز طبیعی از مبادی تولید تا مبادی مصرف شامل ورودی شهرها و صنایع و به خصوص صادرات است.

وی ادامه داد: تعداد ۹ ایستگاه تقویت فشار، چهار ایستگاه اندازه گیری گاز و ۶ مرکز بهره برداری خطوط انتقال گاز در سطح منطقه وجود دارد.

وی گفت: تعداد ۲۹۱ ایستگاه شیر بین راهی یا قطع کن اتوماتیک در سطح منطقه تعبیه شده است تا هنگام بروز سانحه آتش سوزی در خطوط انتقال گاز که فشار آنها چهار تا پنج هزار برابر فشار گاز مصرفی مردم است، بتوان شرایط را مدیریت کرد و سیگنال باز و بسته تمام این شیرها نیز به دیسپچینگ ( مرکز مدیریت ) ملی و شرکت ملی گاز منتقل می‌شود.

مدیر منطقه هشت عملیات انتقال گاز با بیان اینکه میزان انتقال گاز به مصرف مردم و صادرات بستگی دارد، افزود: با توجه به افزایش هر ۲ مورد در طول سال گذشته شاهد افزایش میزان انتقال گاز در سطح منطقه هشت هستیم. 

پیش بینی افزایش ۲ میلیارد متر مکعبی انتقال گاز در منطقه

وی ادامه داد: سال گذشته ۳۰.۶ میلیارد مترمکعب انتقال گاز در منطقه انتقال یافت که پیش بینی می‌شود امسال این رقم به ۳۲ میلیارد مترمکعب افزایش یابد.

وی با بیان اینکه چهار خط لوله انتقال گاز از آستارا، قزوین، ساوه و اهواز به آذربایجان شرقی می‌رسد، اظهار کرد: منطقه هشت انتقال گاز جزو مناطق درجه یک از نظر وسعت و اهمیت و هم رده با تهران، اصفهان و شیراز است.

زارع خاطرنشان کرد: ایستگاه های تقویت فشار گاز جهت تقویت افت فشار هنگام انتقال گاز از جنوب کشور تا شمالغرب فعال است و اکنون تقریبا فشار گاز موجود در شهر تبریز با شهرهای دیگر در مرکز یکی است زیرا تعادل توسط دیسپچینگ ملی گاز ایجاد می‌شود.

با آمادگی وارد زمستان می شویم

وی با بیان این‌که مناطق عملیات انتقال گاز، طرح‌های توسعه‌ای اجرا نمی‌کنند، گفت: طرح‌های نگهداری چون اورهال ( تعمیرات اساسی ) توربین‌ها توسط این مناطق انجام می‌شود که سال گذشته حدود چهار هزار میلیارد ریال پروژه تعمیرات خطوط و ایستگاه ها را داشتیم و امسال نیز تمامی تعمیرات انجام گرفته و با آمادگی کامل وارد زمستان می‌شویم.

وی ادامه داد: اولویت شرکت ملی گاز، گازرسانی به مردم است و در صورت برودت هوا و افزایش ناگهانی مصرف گاز باید نیروگاه ها به سمت سوخت دوم بروند که در این راستا تمامی نیروگاه ها امروز با سوخت دوم کار می‌کنند.

خودکفایی در زمینه تعمیرات اساسی توربین های تقویت فشار گاز

مدیر منطقه هشت عملیات انتقال گاز با بیان این‌که نیازمند افزایش سرمایه گذاری‌ها برای احداث پالایشگاه‌ها و تولید گاز هستیم، گفت: در راستای اورهال توربین‌های ایستگاه‌های تقویت فشار گاز به خودکفایی رسیده‌ایم و مشکلی در انتقال گاز نداریم و ظرفیت انتقال گاز در سطح کشور بالا است.

وی بر لزوم توجه مردم به صرفه جویی در مصرف گاز تاکید کرد و افزود: اکنون نزدیک به ۶۰ درصد مصارف گاز در بخش خانگی است و علت اصلی کمبودهایی که در بخش انرژی وجود دارد مربوط به مصرف بی رویه است درحالی که با کاهش یک درجه ای دما می‌توان مصرف انرژی را ۶ درصد کاهش داد.

منطقه هشت عملیات انتقال گاز از مناطق دهگانه شرکت انتقال گاز ایران است که با چهار هزار و ۸۰ کیلومتر خط انتقال و ۹ تاسیسات تقویت فشار، گاز تحویلی از مبادی تولید را به استان های آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و بخشی از استان های زنجان، کردستان و گیلان و پایانه صادراتی انتقال می دهد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

پلمب هفت واحد صنفی متخلف در مراغه

به گزارش ایرنا سرهنگ «توحید فارسی» روز پنج‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگاران افزود: طرح بازدید …