رسول کوهستانی پزوه روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: یک میلیون و ۲۵۲ هزار تُن کالا به ارزش ۸۳۶ میلیون و ۳۹۱ هزار دلار از ابتدای امسال تا پایان آبان از طریق گمرکات استان اصفهان به کشورهای مختلف صادر شد که صادرات به مقصد پاکستان ۲۲۴ میلیون دلار بوده است.
وی ادامه داد: محصولات پتروشیمی، فرآوردههای نفتی، لبنی، فرش ماشینی، پلاستیکی و پلیمری بیشترین کالاهای صادراتی از گمرکات اصفهان به پاکستان است.
کوهستانی پزوه اظهار کرد: پس از کشور پاکستان، عراق با ۱۸۸ میلیون دلار و افغانستان با ۹۷ میلیون دلار کشورهای عمده مقصد صادراتی اصفهان در هشت ماه امسال بودند.
به گفته وی، فولاد، چدن و آهن و مصنوعات آنها و محصولات سرامیکی و پلاستیکی از عمده کالاهای صادراتی استان اصفهان به کشور عراق و محصولات پتروشیمی و فرآوردههای نفتی، چدن، آهن و فولاد، محصولات لبنی و فرش ماشینی از مهمترین کالاهای صادراتی به مقصد افغانستان هستند.
وی اضافه کرد: امارات متحده عربی با ۷۰ میلیون دلار و ترکیه با ۶۹ میلیون دلار نیز از جمله کشورهای مقصد صادراتی استان اصفهان از ابتدای امسال تا آبان بودند.
مدیرکل گمرکات اصفهان با اشاره به کاهش ۱۵ درصدی صادرات استان از نظر ارزش کالا در هشت ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، کاهش ۵۹ درصدی صادرات چدن، آهن و فولاد و مصنوعات آن را مهمترین دلیل این موضوع عنوان کرد.
کوهستانی پزوه با بیان اینکه ۵۷۳ نوع کالا در این مدت از گمرکات استان اصفهان صادر شد، خاطرنشان کرد: بیشترین میزان رشد صادرات در هشت ماه امسال مربوط به محصولات لبنی با ۷۲ درصد بود.
وی، اضافه کرد: ارزش صادرات مس و مصنوعات آن نیز ۳۳ درصد، محصولات پتروشیمی ۳۱ درصد و فرش ماشینی و دستباف هشت درصد رشد داشت.
کوهستانی پزوه با اشاره به درآمد ۲۳ هزار و ۹۰۲ میلیارد ریالی گمرکات اصفهان در هشت ماه سال جاری، گفت: هفت هزار و ۵۹۵ میلیارد ریال از این درآمد ضمانتنامه بانکی ماخوذه است که تا بهمن امسال وصول و به خزانه واریز میشود.
به گزارش ایرنا، وجود قُطبهای صنعتی نظیر فولاد، منسوجات، هواپیماسازی، لوازم خانگی و رنگسازی از دلایل اهمیت گمرک اصفهان محسوب میشود.
گمرکات استان اصفهان با پنج گمرک تابعه فعال و ۱۱ انبار اختصاصی در کیلومتر پنج جاده اصفهان- شیراز قرار دارد.
منبع