به گزارش روز یکشنبه ایرنا از شبکه تلویزیونی یورونیوز، سه کشور آلمان، فرانسه و لهستان خشونت پلیس گرجستان علیه معترضان را محکوم کردند. آنها از دولت تفلیس خواستند «حقوق اولیه از جمله حق برگزاری آزاد تجمعات مسالمت آمیز و آزادی بیان، باید مطابق قانون اساسی گرجستان مورد حمایت و محافظت قرار گیرد».
وزیران امور خارجه آلمان، فرانسه و لهستان در بیانیهای، «استفاده نامتناسب از زور» علیه معترضان طرفدار پیوستن به اتحادیه اروپا را همزمان با دهمین شب ناآرامی ها در این کشور محکوم کردند.
آنالنا بائربوک، ژان نوئل بارو و رادوسلاو سیکورسکی وزیران امورخارجه سه کشور اروپایی یاد شده در بیانیه مشترک خود، خواستار آزادی فوری اعضای اپوزیسیون شدند.
گفته میشود تاکنون بیش از ۴۰۰ معترض از جمله رهبران مخالفان و دستکم ۵۰ روزنامه نگار بازداشت شده و بیش از ۱۰۰ نفر به دلیل جراحات بستری شده اند.
آلمان، فرانسه و لهستان همچنین از حزب حاکم «رویای گرجستان» خواستند تنشها را کاهش دهد و گفتوگوی فراگیر را با تمام نیروهای سیاسی و نمایندگان جامعه مدنی آغاز کند.
در بیانیه بائربوک، بارو و سیکورسکی همچنین آمده است: «ما بر عزم خود برای حمایت از آرمانهای دموکراتیک و اروپایی مردم گرجستان تاکید میکنیم».
آمریکا نیز از جمله کشورهای دیگر غربی است که سرکوب ها را در گرجستان محکوم کرده است. آنتونی بلینکن وزیر امورخارجه ایالات متحده در سخنانی در کنفرانس وزیران «سازمان امنیت و همکاری اروپا» آنچه را که وی «سرکوب وحشیانه کسانی که خواستار ماندن کشورشان در مسیر روابط نزدیکتر با اروپا هستند» خواند، محکوم کرد.
یورونیوز یادآور شده است که پس از برگزاری انتخابات پارلمانی بحث برانگیز گرجستان در تاریخ ۲۶ اکتبر (۵ آبان)، حزب حاکم رویای گرجستان، کنترل پارلمان را حفظ کرد؛ انتخاباتی که از دید بسیاری از ناظران، نوعی رفراندوم در برابر آرزوی گرجستان برای پیوستن به اتحادیه اروپا تلقی شد.
در این میان اپوزیسیون حاضر در گرجستان، حزب حاکم را به تقلب با همکاری روسیه متهم کرده و مدعی است که کرملین به دنبال در قدرت ماندن متحد خود از حزب رویای گرجستان است.
نخستین اعتراضها علیه این انتخابات بعد از تصمیم حزب رویای گرجستان در پنجشنبه هفته گذشته مبنی بر توقف مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا دستکم تا سال ۲۰۲۸، ابعاد جدیدی به خود گرفت و به سایر شهرهای این کشور گسترش یافت.
به گزارش ایرنا، تصیمم دولت گرجستان برای تعلیق مذاکرات الحاق، ساعاتی پس از آن انجام شد که پارلمان اروپا قطعنامه غیرالزام آوری را در مخالفت با نتایج انتخابات پارلمانی گرجستان در ۲۶ اکتبر (پنجم آبان) صادر و مدعی «بی نظمیهای قابل توجه» در این انتخابات شد.
این قطعنامه خواستار برگزاری انتخاباتی جدید در یک سال آینده، تحت نظارت بین المللی و تحریم مقامات گرجستان از جمله ایراکلی کوباخیدزه نخستوزیر است.
منبع