به گزارش ایرنا، دکتر افشین دلشاد روز یکشنبه در نشست خبری به مناسبت «پویش ملی تغذیه سالم» اظهار کرد: علاقه مندی مردم به شورخوار بودن غذاها یکی از دلایل افزایش ابتلا به فشارخون بالا در این استان است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی با توجه به تغذیه ناسالم ادامه داد: درصد اضافه وزن و چاقی نوجوانان در گروه سنی ۵-۱۸ سال، ۱۵ درصد و بالای ۱۸ سال، ۶۵ درصد و این خود ناشی از تغذیه ناسالم است.
وی با بیان اینکه چاقی مشکل جهان سوم است عنوان کرد: ذائقه مردم ایران شیرین خور و شورخورتر از میانگین جهانی و مصرف شکر و نمک بالاتر است.
شناسایی ۱۴ درصد بیماران قندخون
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی ادامه داد: ۱۴ درصد بیماران قندخون در این استان تاکنون شناسایی شدند و پیش بینی می شود ۲۰ درصد مردم استان دچار بیماری دیابت هستند و هنوز تعدادی شناسایی نشدند.
و با بیان اینکه تمام افراد بالای ۳۰ سال باید میزان چربی، قند و فشار خون خود را کنترل کنند بیان کرد: شاخص گلسترول خون بالا در این استان سال ۱۴۰۰، ۲۸.۶ درصد گزارش شده و ۳۷ درصد مردم تری گلیسرید بالا دارند.
دلشاد با اشاره به تحرک بدنی پایین جامعه تاکید کرد: ۵۰ درصد مردم استان فعالیت بدنی کافی ندارند و نسبت به میانگین ۵۶ درصدی کشور کمتر است، جمعیت استان نسبت به میانگین کشور روستایی تر و سبک روستایی زندگی به این موضوع کمک کرده است.
وی خاطرنشان کرد: توصیه می شود تا شهروندان سه بار در هفته ورزش و داشتن روزی یکساعت فعالیت عمومی و بدنی در برنامه داشته باشند.
تغذیه نامناسب سبزی بین جوانان
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی عنوان کرد: مصرف سبزیجات در استان به اندازه کافی نیست و شرایط رده سنی جوانان در این زمینه مناسب نیست.
دلشاد پوکی استخوان را یکی از مشکلات آینده کشور با توجه به پیری جمعیت عنوان کرد و افزود: الگوی مصرف لبنیات بین نوجوانان نامطلوب و ۳۷ درصد است و این نشان می دهد به اندازه کافی لبنیات مصرف نمی کنند.
وی گفت: ۲۵ تا ۳۵ سال بهترین زمان طلایی مصرف لبنیات برای فرار از مرز پوکی استخوان است و قرص های کلسیم و ویتامین دی تنها روند مبتلا به این بیماری را کند می کند.
دلشاد اظهارکرد: اجباری به مصرف لبنیات پرمصرف نیست و شیر، استریلیزه و پاستوریزه مهم است.
مصرف ۶۷ درصد مردم از روغن مایع
وی خاطرنشان کرد: ۶۷ درصد مردم جهت پخت و پز از روغن مایع استفاده می کنند و آگاهی آنان در زمینه روغن مناسب برای پخت و پز افزایش یافته و روغن زیتون مناسب ترین برای پخت و پز است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: آفتابگردان بدترین روغن مصرفی است و بیشترین مصرف را دارد، روغن ها از نظر محتوای ارزش هیچ کدام فرقی با یکدیگر ندارند.
دلشاد افزود: روغن های حیوانی گلسترول بالایی دارند، علت بوی نامطبوع روغن ها فاسد شدن آن است.
پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از ۱۷ تا ۳۰ آذرماه است.
منبع