به گزارش خبرنگار مهر، سید عیسی سهرابی شامگاه یکشنبه در شورای پیشگیری از وقوع جرم دادگستری لرستان، اظهار داشت: از تعداد چهارهزار و ۱۷۳ مدرسه فعال ما در استان، تعداد سه هزار و ۱۲۴ مدرسه در برنامه رصد و پایش مدیران مدارس شرکت کردهاند.
اجرای طرح «نماد» در ۷۴ درصد مدارس
وی، گفت: ۷۴ درصد از مدارس استان برنامه «نماد» یا همان نظام مراقبت اجتماعی را اجرا کردهاند.
مدیرکل آموزشوپرورش لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه این طرح ۸۴ خرده مقیاس دارد که میزان فراوانی خرده مقیاسها به ترتیب بیکاری، فقر شدید، حاشیهنشینی، اضطراب، طلاق والدین، تک سرپرستی، اختلال یادگیری، بدسرپرستی، ناسازگاری با والدین و خشونت هستند، ادامه داد: موارد دراینرابطه در ششپایه تحصیلی پایه اول، سوم، پنجم شناسایی و غربالگری شدهاند.
سهرابی، بیان داشت: بعد از مرحله غربالگری، دانشآموزانی که در معرض خطر و محدوده قرمز هستند، شناسایی شدهاند، بخشی از آنها دارای اختلال بودهاند که به سازمانهای برونسازمانی و موارد غیر فوریتی هم به مراکز مشاوره آموزشوپرورش ارجاع داده شدهاند.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آمار تماس با خط «نماد» هزار و ۲۵۶ مورد بوده است، گفت: تا حدودی کار انجامگرفته، اما این مطلوب ما نیست، هر هفته روزهای یکشنبه یک جلسه وزارتی و متعاقب آن یک جلسه درونسازمانی داریم، البته یک نقص وجود دارد و آن این بوده جلسات ائتلاف «نماد» هنوز در استان برگزار نشده است.
تهیه بانک اطلاعاتی جامع از دانشآموزان در معرض آسیب
مدیرکل آموزشوپرورش لرستان با اشاره به مصوبه تهیه بانک اطلاعاتی جامع از دانشآموزان در معرض آسیب و نیازمند به حمایت، گفت: در این راستا این دانشآموزان شناسایی و نامه مربوط به آن به شورای مبارزه با مواد مخدر ارسال شده است.
سهرابی با اشاره به دانشآموزان دارای اعتیاد و یا در معرض اعتیاد، گفت: در این راستا این دانشآموزان شناسایی شدهاند و لیست اسمی آنها بهصورت محرمانه برای دادگستری ارسال شده است.
وی همچنین به کودکان بازمانده از تحصیل اشاره کرد و گفت: تعریف بازمانده از تحصیل با ترک تحصیل متفاوت است، بازمانده از تحصیل یعنی کودکی در سن مدرسه از خدمات آموزشی بههیچعنوان بهرهمند نشده، اما ترک تحصیل این بوده که ممکن است دانشآموز حتی یک ماه حضور داشته باشد بعد ترک تحصیلکرده باشد.
مدیرکل آموزشوپرورش لرستان، بیان داشت: در این زمینه هم کار شده، اما باز هم مطلوب نیست.
سهرابی با بیان اینکه دررابطهبا ترک تحصیل دانشآموزان، آن چیزی که در حیطه آموزشوپرورش است، «دسترسی» است که این را به جرأت میگویم که نه در لرستان، بلکه در کل کشور ما مشکل «دسترسی» نداریم، افزود: مشکلات دیگری دراینرابطه مانند بدسرپرست بودن، ازدواج زودهنگام، کودک کار و… وجود دارد.
وی با بیان اینکه اطلسی از آسیبهای اجتماعی که دیتای آنها را از سامانه «نماد» گرفتهایم تشکیل دادهایم، تصریح کرد: در این راستا مباحثی از جمله خودکشی، دخانیات، سرقت، بزهکاری و… دراینرابطه بهعنوان آسیب شناسایی شده است.
منبع