مساله جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه با هم‌افزایی ادیان قابل حل است

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سمینار مشترک مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی ادیان و مذاهب قزاقستان با موضوع «مسئولیت دینداران در مبارزه با چالش‌های جهانی» با حضور جمعی از صاحبنظران و کارشناسان دو کشور برگزار شد؛ این جلسه با ارائه راهکارهایی برای مواجه اصولی با مسائل پیش روی جهان امروز همراه شد.

علی اکبر ضیایی رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود، اظهارداشت: همان‌طور که ریاست محترم سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز پیش‌تر تاکید کرده‌اند، امروز نیازمند ارائه و به کارگیری راهکارهایی‌ عملی برای مواجهه اصولی و تلاش برای حل بحران‌های اجتماعی روز جهان هستیم.

ضیایی گفت: در این بین مسئولیت سنگینی بر عهده رهبران دینی قرار دارد، مسائل زیست محیطی و از سویی جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه همگی از مواردی هستند که با هم‌افزایی ادیان قادر به حل آنها هستیم.

نوکژانوف یرژان بولاتکانویچ رئیس کمیتنه امور دینی وزارت فرهنگ و اطلاع رسانی جمهوری قزاقستان نیز در این سمینار با اشاره به آنکه جمهوری اسلامی ایران یکی از مهمترین شرکای تجاری قزاقستان در خاورمیانه به شمار می‌آید، افزود: تمدن و فرهنگ ایران جایگاه ویژه‌ای در زنجیره تمدن‌های جهان دارد و تاثیر زیادی بر غرب و شرق داشته است. در قزاقستان نیز ما شاهد حضور بیش از یکصد قومیت و هجده دین رسمی هستیم که این نشان از زندگی مسالمت آمیز اقوام و ادیان مختلف در کنار یکدیگر دارد.

وی گفت: قزاقستان به کار خود با هدف ترویج بیشتر همکاری و گفت‌وگوی سازنده، ایجاد شرایط مساعد برای توسعه صلح، احیای معنوی و ملی، حفظ هویت مذهبی و خرده فرهنگ مردم ادامه خواهد داد. سازماندهی کنگره رهبران دینی جهانی و سنتی و دبیرخانه، به همگرایی همه جانبه رهبران مذهبی در زمینه‌های اصلی توسعه جهانی و هم‌زیستی کشورها و مردم- صلح بین ادیان یا سیاست جهانی کمک می‌کند. نمایندگان ایران به طور مداوم از دوره‌های مختلف این کنگره که برپایی آن از سال ۲۰۰۳ شروع شده حضور دارند.

محمود واعظی رئیس دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران نیز گفت: عنوانی که زینت‌بخش نشست امروز شده و حکایت از مسئولیت دینداران در مواجهه با مسائل روز دارد، نیاز امروز همه دینداران جهانی است. باید برای دست‌یابی به راهکارهایی عملی برای رفع مشکلات امروز جوامع مختلف بشری بکوشیم. تحقق این مساله نیز نیازمند گفت‌وگوهایی است که ما را به همگرایی در عرصه‌های محتوایی و عملیاتی برساند. در این زمینه دانشگاه‌ها عرصه خوبی برای انجام فعالیت‌های مشترک است. از همین فرصت علاقه‌مندی دانشگاه تهران را برای همکاری با قزاقستان در موضوع مورد بحث نشست امروز اعلام می‌کنم.

مساله جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه با هم‌افزایی ادیان قابل حل است

جنگ‌ها نتیجه دور شدن انسان از خداوند است

مارنرسای بنیامین اسقف اعظم کلیسای شرق آشور با اشاره به اینکه وقوع دو جنگ جهانی اول و دوم و دیگر فجایعی که در عرصه تاریخ شاهد بوده‌ایم در نتیجه دور شدن انسان از خداوند رخ داده است، اظهارداشت: در قرن حاضر به رغم پیشرفت‌های علمی خوبی که صورت گرفته است اما شاهد بروز مسائل و مشکلات مختلفی هستیم که از جمله آنها می توان به تخریب محیط زیست از سوی انسان اشاره کرد. ضرورت تلاش برای حل این مشکلات مسئولیت بزرگی است که نمی‌توان از آن شانه خالی کرد. باید بکوشیم چالش‌های پیش روی جهان امروز را با همگرایی ادیان به فرصت تبدیل کنیم.

بولات سارسنبایف مشاور ارشد رئیس مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی ادیان و مذاهب قزاقستان نیز با تاکید بر اینکه رهبران ادیان در صف مقدم تلاش برای بهبود وضعیت بشر امروز هستند، افزود: رهبران ادیان باید برای از میان بردن مسائلی که رنج آدمی را به دنبال دارد، بکوشند. در این رابطه ما در قزاقستان دست به برپایی کنگره‌ رهبران دینی جهانی و سنتی، با حضور نمایندگان دینی و همچنین کشورهای مختلف زده‌ایم. در این کنگره تاکیدمان بر حضور جوانان بوده چراکه خواهان تداوم این راه از سوی نسل‌های آینده هستیم. چالش‌های جهان امروز بسیار پیچیده بوده و به تنهایی نمی‌توان برای حل آنها کاری کرد.

گقارد منصوریان نماینده ارامنه در جلفا و اصفهان نیز با اشاره مختصری به پیشینه زندگی مسالمت آمیز مسیحیان با مسلمانان در جلفای اصفهان گفت: حدود ۱۱۰ سال قبل، در سال ۱۲۸۱ مرکزی با عنوان صفاخانه به همت حاج‌ نجفی اصفهانی در جلفا با هدف گفت‌وگوی ادیان دایر شد که جای خوشحالی و تامل دارد. جلسه امروز نیز، مصداقی است برای ادامه همان راه که رهاوردهای زیادی برای مواجهه با مسائل جهانی به دنبال خواهد داشت.

خاخام یونس حمامی لاله‌زار، رهبر دینی کلیمیان ایران نیز با تاکید بر اینکه چالش‌های امروز جهان مسئولیت مهمی را بر دوش رهبران دینی گذاشته است، اظهارداشت: در چنین شرایطی مهمترین مساله‌ تلاش برای گفت‌وگوی سازنده است؛ باید با وجود تفاوت‌ها با حفظ حرمت یکدیگر برای حل مسائل به تعامل پرداخته و گفته‌های‌ یکدیگر را بشنویم. با گفت‌وگو بسیاری از سوءتفاهم‌ها حل می‌شود و قادر به حل اختلاف‌ها خواهیم بود. با این حال باید تلاش بیشتری به خرج بدهیم تا به راهکارهای بهتری دست پیدا کنیم.

مساله جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه با هم‌افزایی ادیان قابل حل است

بهره‌مندی از ظرفیت ادیان الهی برای حفظ خانواده

فاطمه ابراهیمی مشاور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در امور زنان نیز در این سمینار درباره ضرورت تلاش برای حفظ بنیان خانواده گفت: یکی از مهمترین چالش‌های جهان امروز هجمه‌های مختلفی است که متوجه کانون خانواده شده است. باید از ظرفیت ادیان الهی برای حفظ خانواده و برقراری آن بهره ببریم. در همین رابطه سند پشتیبان ائتلاف جهانی در حمایت از خانواده تدوین شده است که می‌تواند برای حل برخی از این مسائل راهگشا باشد.

آرا شاوردیان نماینده ارامنه در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: در عصر حاضر از گفت‌وگو می‌توان به عنوان ابزاری برای ایجاد صلح جهانی بهره گرفت؛ ابزاری که به ما برای پرهیز از تفرقه افکنی کمک می‌کند. مقابله با خشونت و افراطی‌گری از جمله مسائلی هستند که در خلال برپایی چنین نشست‌هایی می‌توان برای حل آنها چاره اندیشی کرد. گفت‌وگوی ادیان مسئولیت مشترکی است که بر عهده همه‌مان قرار دارد و از طریق آن قادر به حل برخی از معضلات جهان امروز هستیم.

بهشید برخوردار نماینده زرتشتیان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه منشور حقوق کوروش، افتخاری تاریخی است که گویای عزم دیرینه ایرانیان برای برقرار صلح جهانی به شمار می‌آید، اظهارداشت: ایران به عنوان یکی از تمدن‌های کهن در حمایت از حقوق بشر قادر است با تلاش برای گفت‌وگوی میان ادیان به توسعه صلح در جوامع مختلف بشری کمک کند.

مساله جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه با هم‌افزایی ادیان قابل حل است

مواجهه جوان امروز با بحران هویتی مهمترین مسئله مشترک میان ادیان

حامد شاه‌رفعتی مدیرکل امور بین‌الملل دانشگاه ادیان و مذاهب، مواجهه جوان امروز با بحران هویتی را یکی از مهمترین مسائل مشترک میان ادیان مختلف خواند و گفت: این بحران هویتی در شرایطی که برای حل آن کاری نشود تبعات مختلفی را به دنبال می‌‎آورد. مدرنیته و تعارضات آن، تحول سبک زندگی و افزایش فشارهای اجتماعی از جمله عواملی هستند که به شکل‌گیری این بحران دامن زده‌ و حتی آن را به وجود آورده‌اند.

بعد از قرائت پیام کشیش ایلیا کاشیتسن از کلیسای ارتدکس روسیه برای این نشست و اهمیت برگزاری آن، شارلی انویه تکیه نماینده مسیحیان آشوری در مجلس نیز بر اهمیت چاره‌اندیشی برای حل مشکلات مرتبط با جوانان تاکید کرد و افزود: تلاش برای حفظ اعتقادات جوانان یکی از چالش‌های جدی در جامعه جهانی است، موضوعی همه‌گیر که باید برای حل آن کاری کرد. عالمان دینی باید به جوانان برای درک حقیقت کمک کنند.

وانیا سرکیس اسقف خلیفه‌گری آشوری کلدانی کاتولیک تهران نیز گفت: این گفت‌وگو نباید به رهبران دینی محدود شود. باید بکوشیم تا جوانان را به این تعاملات بکشانیم. بهترین راه برای حل مسائل امروز جهان آن است که این سخنرانی‌ها میان جوانان کشورها برپا شود و از همراهی آنان برای حل مشکلات کمک بگیریم.

موبد هرمز خسرویانی با تاکید بر اینکه هر گفت‌وگویی به تعامل منتهی نمی‌شود، افزود: قبل از هر گفت‌وگویی باید تفاوت‌های یکدیگر را بپذیریم. پذیرش تفاوت‌ها نه تنها راه را بر ما هموارتر می‌کند بلکه موجب نتیجه بخشی هر چه بیشتر گفت‌وگوهای میان ادیان می‌شود. حل مسائل پیش روی جوامع امروز در گرو چاره اندیشی از طریق توجه به شباهت‌ها و پذیرفتن تفاوت‌هاست.

هایده رستم آبادی رئیس گروه مسیحیت کاتولیک و یهودیت سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز طی سخنانی از اهمیت ارائه راهکارهای عملی برای مواجهه با مسائل پیش روی جهان گفت.

فاطمه سماواتی عضو انجمن قرآن و عهدین در دانشگاه تهران نیز درباره اهمیت نقش‌آفرینی رهبران ادیان در مواجهه با خشونت و جنگ میان مذاهب بیان کرد: رهبران دینی نقش مهمی در جلوگیری از جنگ میان مذاهب و ادیان دارند. در این رابطه می‌توان از الگوهایی بهره گرفت که اسلام برای مواجهه با چنین شرایطی ارائه کرده است.

همایون سامیح نجف آبادی نماینده کلیمیان ایران در مجلس ضمن اظهار نگرانی از وقوع برخی افراطی‌گری‌ها در کشورهای مختلف اظهارداشت: وجود آزادی بیش از حد در برخی کشورها موجب بروز افراطی‌گری‌هایی شده است. افراطی‌گری در عرصه جهانی موجب کشتارهای بسیاری شده است که برای جلوگیری از وقوع آن باید فکری جدی کرد.

در پایان، علی اکبر ضیایی رئیس مرکز گفت‌وگوی ادیان و فرهنگ‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ارائه جمع‌بندی از مهمترین سخنان مطرح شده در این جلسه تاکید کرد که به زودی راهکارهای برآمده از گفته‌های حاضران در این نشست استخراج شده و منتشر می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

بزرگداشت نقاش موسیقی / فرهاد فخرالدینی چگونه آهنگساز شد؟

به گزارش چهارشنبه شب خبرنگار موسیقی ایرنا، استاد فرهاد فخرالدینی عصر امروز چهارشنبه – ۲۸ …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ