به گزارش ایرنا، آیین تودیع و معارفه استاندار آذربایجان غربی روز جمعه هفته گذشته با حضور مسوولان کشوری، استانی، نمایندگان مجلس، مدیران بخش های مختلف و البته طیف وسیعی از سیاسیون و نمایندگان جناح های مختلف سیاسی در تالار وحدت ارومیه برگزار شد.
این مراسم با وجود جلوه های متعدد، در بخش پایانی که سخنرانی استاندار جدید آذربایجان غربی بود بیش از همه بازتاب داشت که بارها با تشویق حاضران در سالن همراه بود.
رحمانی که سابقه های اقتصادی، صنعتی و مدیریتی بسیار زیادی در اقصی نقاط کشور داشت و حتی تا مدیریت مهمترین وزارتخانه توسعه ای کشور نیز در سابقه وی دیده می شود، در نخستین سخنرانی خود در ارومیه و آذربایجان غربی، مهمترین راهبردهای خود را مطرح کرد که آن هم توجه به «سرمایه گذاری» بود.
سرمایه گذاری آن هم نه از نوع دولتی و با تکیه بر سرمایه های سرمایه داران بخش خصوصی و حتی سرمایه های پنهان و به اصطلاح در صندوقچه ها مانده، از جمله مهمترین شاخصه های توسعه ای در دنیای مبتنی بر اقتصاد امروز در نزدیک به ۲۰۰ کشور جهان است.
مولفه ای که بیشترین توجه را در بین اقتصاددانان به خود جلب می کند، موضوع جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی است که البته تاثیر آن در آینده اقتصاد دولتی و شبه دولتی و در حال گذار ایران اسلامی شاید بیشتر از دیگر کشورها می تواند باشد.
سال ها در ایران اسلامی، دولت های مختلف نفت را فروخته اند و با درآمدی که از آن به دست آمده، برای ایجاد اشتغال، توسعه راه، بخش تولید، بخش درمان و دیگر زیرساخت های شهری و روستایی کشور سرمایه گذاری کرده اند؛ سال ها این درآمد هنگفتی که در بسیاری اوقات بدون محدودیت به دست آمده، صرف سرمایه گذاری های دولتی و البته در برخی موارد شبه دولتی در استان های مختلف کشور شده است.
اما امروزه روز، این روند تغییر کرده و دیگر نه بازار نفت آن کشش درآمدی گذشته را دارد و نه سرمایه گذاری دولتی مبتنی بر نفت، می تواند دردی از نیازهای در گام اول زیرساختی و در گام دوم توسعه ای کشور و استان های مختلف را درمان کند.
علاوه بر آن، در سال های طولانی گذشته و شاید بیش از یک دهه، میزان تخصیص های اعتبارات دولتی در کشور و استان های مختلف به ویژه در حوزه اعتبارات استانی، به زحمت به ۵۰ درصد می رسید که همین امر هم مویدی دیگر بر تاثیرگذاری کم اعتبارات دولتی بر روند توسعه زیرساختی و توسعه ای استان های مختلف کشور دارد.
با توجه به این موارد، حال می توان فهمید که رحمانی، استانداری که شاید بتوان گفت برای تغییر در گفتمان های توسعه ای به آذربایجان غربی آمده، روی نقطه اثرگذاری دست گذاشته است.
سرمایه گذاری مردمی، با استفاده از نهادهای خیریه، نهادهای خصولتی و همچنین سرمایه گذاران داخل استان، خارج استان و خارج از کشور، همه مواردی هستند که باید روی تک تک آنها تمرکز کرد و نه تنها مقابل آنها مانعی شد بلکه موانع را به صورت عملی از مقابل پای آنان برداشت.
امروزه مهمترین نیاز آذربایجان غربی که در برخی شاخص ها با میانگین های ملی هم فاصله زیادی دارند چه برسد به استانداردهای بین المللی، تامین به معنای عام کلمه «پول» برای توسعه در بخش های مختلف است.
الان که بیش از چهاردهه از انقلاب اسلامی گذشته و چهاردهمین دولت بر سر کار آمده، هنوز آذربایجان غربی در شاخص فضای آموزشی بیش از یک متر از میانگین ملی و حدود ۴۰ درصد با استانداردهای بین المللی فاصله دارد؛ این استان هنوز در زیرساخت های درمانی و بهداشتی با فاصله از شاخص ها قرار دارد؛ هنوز سرانه فضای ورزشی در این استان به یک متر نرسیده؛ همچنان دانش آموزان در ارومیه و بسیاری دیگر شهرهای آذربایجان غربی به صورت دوشیفته در مدارس درس می خوانند؛ همچنان حدود ۵۰ درصد جاده های روستایی آذربایجان غربی آسفالته شده و به بیان برخی آمارها هنوز میزان آزادراه های استان به ۵۰ کیلومتر نمی رسد و دهها شاخص دیگر نیز فاصله معناداری با میانگین ملی و کشوری دارد.
در نگاهی به برخی شهرستان های محروم و حتی در برخی شاخص ها «ارومیه» نیز در می یابیم که این شاخص ها با میانگین استانی نیز فاصله دارند و باید نگاه ویژه برای توسعه آنها داشته باشیم.
با همین نگاه کوتاه نیز معلوم می شود که جذب سرمایه برای آذربایجان غربی از نان شب هم واجب تر است و باید همه دستگاه های مسوول، فرمانداری ها، مدیران حوزه های مختلف اجرایی و حتی نهادهای غیردولتی به این منظور به صف شوند تا این «از نان شب واجب تر» را برای استان و تک تک شهرستان ها تمهید کنند.
امری که رضا رحمانی، استاندار آذربایجان غربی به خوبی در دیدارهای چندگانه روزهای اخیر خود به وفور به آن تاکید کرده و در دیدار با فرمانداران نیز تقریبا نزدیک به ۱۰۰ درصد وقت خود را به این موضوع اختصاص داد.
رحمانی در این جلسه گفت که مهمترین وظیفه فرمانداران در شهرستان های مختلف، در کنار تهیه بسته های سرمایه گذاری با توجه به مزیت های منطقه ای، جذب سرمایه گذار بخش خصوصی از افراد بومی هر شهرستان و یا کل استان است.
اما مورد مهمتری که رحمانی به آن تاکید کرد، این بود که نباید وقت را در این خصوص از دست داد و باید همه شهرستان ها برای این امر با بسیج همه ظرفیت ها به سمت سرمایه گذاری سوق یابند.
با توجه به این موارد، همگان تایید می کنند که جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری، مورد مهمی است که رحمانی از دقیقه اول حضور در آذربایجان غربی به آن تاکید کرده و انتظار می رود که دوره دولت چهاردهم با راهبری استاندار، دوره جذب سرمایه و ارتقای شاخص ها بر مبنای همین امر باشد.
امری که همه سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مردم آذربایجان غربی به صورت عام و صاحب نظران، کارشناسان، مدیران، مسوولان، دست اندرکاران و فعالان بخش های دولتی و خصوصی به صورت خاص باید در این مسیر گام بردارند.
منبع