به گزارش ایرنا از مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، متن پیام سیدعباس صالحی بهمناسبت بزرگداشت جمشید کیانفر، عصر دوشنبه ۱۹ آذرماه در مراسم بزرگداشت او در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی توسط نیکنام حسینیپور مشاور وزیر و رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی این وزارتخانه خوانده شد.
در این متن آمده است: «میراث گرانبهای فرهنگ سرزمین ایران، ذخیرهای ارزشمند و بی تکرار است که صیانت و حفاظت از آن جز با علاقهمندی، دلسوزی و تعلقخاطر به این گنج پربها حاصل نمیشود. در این میان انسانهای وارستهای که عمر خویش را وقف سیروسلوک در تاریخ و پژوهش و تعلیم کردهاند، از جایگاهی درخور و شایستة تکریم برخوردارند.
استاد جمشید کیانفر، چهرهای نامآشنا برای کسانی است که کتاب و کتابخوانی، مطالعات تاریخی و بررسی اسناد و نسخ خطی، بخش مهمی از زیست فرهنگی آنان را دربرمیگیرد؛ ستارة درخشانی از آسمان همیشه تابناک میراث مکتوب ایران اسلامی که روشنایی و جلوهگری این آسمان مرهون تلاشها و ممارستهای امثال استاد کیانفر است که از محضر اعاظم و اساتید این عرصه همچون مرحومان ایرج افشار و عبدالله انوار بهرهها بردهاند.
استمرار حیات فرهنگی و تجربه اندوزی در همجواری با اسناد و نسخ تاریخی در طول زندگانی جمشید کیانفر که اکنون در دهة هشتم زندگی پرثمر خویش است و همچنان به پژوهش و تحقیق در این وادی ادامه میدهد، نقطة کانونی قابل اعتنایی است که باید به نسل امروز و نسلهای بعدی به شایستگی منتقل شود.
استاد کیانفر پیوندی ناگسستنی با کتابخانه ملی دارد و او را میتوان شناسنامة کتابخانه ملی نام نهاد؛ چراکه مجال زیادی از سالهای زندگانی ایشان در این نهاد فرهنگی و در بخشهای مختلف این سازمان سپری شده است؛ از کتابداری در اواسط دهة پنجاه تا فعالیت در قسمتهای مختلف کتابخانه از جمله انتشارات، نسخ خطی و ایرانشناسی.
خوشبختانه این فعالیتهای مستمر به دوران رسمی خدمت ایشان متوقف و محدود نشده و در دو دهة بعد از بازنشستگی هم، استاد کیانفر همچنان منشاء اثر و خدمت به این نهاد وزین بودهاند، به طوریکه اگر بخواهیم خدمات ایشان را در ایام فراغت از مسئولیت نام ببریم، فهرستی طولانی از عضویت در شوراها و سردبیری فصلنامهها و مجلات تخصصی تا استفاده از نظرات کارشناسی ایشان در کمیسیونها و پژوهشهای عمیق و طرحهای مهم میراث مکتوب به دست میآید. مسئولیتهای متنوع کیانفر در این عرصه، صفحات پرتلالو دفتر خدمات فرهنگی ایشان است و مایة مباهات و افتخار برای علاقهمندانی است که دل در گرو نگاهبانی از فرهنگ این مرز و بوم دارند.
در کنار این خدمات، پژوهشگر نامآشنا و نسخهشناس قابل و خوشنام ما از حامیان نسخ خطی و خادمان راستین عرصة نشر نیز بوده و هرگز از ضرورت امر تالیف غافل نگشته است.
تصحیحات ایشان از جمله “تصحیح ناسخ التواریخ” ذیل چند عنوان و چندین مجلد، همواره مورد توجه صاحب نظران این عرصه بوده و هست.
بیتردید نکوداشت استاد فروتن، جمشید کیانفر تنها پاسداشت یک فرد نیست، بلکه ارج نهادن به تلاش مستمر و عاشقانهای است که از دل برآمده و ریشه در دلبستگی به تاریخ پرافتخار ما دارد. بر این اساس وظیفه خود می دانم که با قدردانی از دست اندرکاران فرزانه و بانیان ایراندوست این رویداد بهنگام، کوشش مجدانه و بیوقفه استاد کیانفر عزیز را در طول دههها تحقیق و پژوهش و تلاش برای حفظ میراث گرانسنگ مکتوب ایران صمیمانه ارج نهم.
از خداوند متعال، دوام توفیق و طول عمر باعزت و توام با صحت و عافیت برای ایشان و سربلندی و شادکامی ایران و ایرانیان را آرزومندم.»
منبع