به گزارش ایرنا از روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان، نشست شورای حفظ حقوق بیت المال استان روز دوشنبه با موضوع “بررسی موانع اجرای طرح قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول و طرح حدنگاری (کاداستر) سازمان ثبت اسناد و املاک” برگزار شد.
رییس کل دادگستری استان کرمان در این نشست گفت: براساس مصوبه شورای حفظ حقوق بیت المال استان، فعالیت سامانه سیماک در استان باید متوقف و دستگاهها ملزم شوند که از طریق سامانه پنجره واحد زمین موارد را دنبال کنند.
حجت الاسلام ابراهیم حمیدی بر تامین زیرساختهای لازم و پیگیری مستمر دستگاهها برای اجرای سامانه پنجره واحد مدیریت زمین تاکید کرد و افزود: این نشست به منظور رفع مشکلات در اجرای قانون حدنگار و قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول برگزار شد تا مدیران نسبت به ابعاد این قانون و لزوم اولویت گذاری بر اجرای آن، حساسیت لازم را داشته باشند.
وی بر لزوم اجرای دقیق قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول و قانون جامع حدنگار نیز تاکید کرد و گفت: سازمان بازرسی را مکلف کردهایم که وظایف سازمانها دراجرای این قوانین را به صورت تفکیکی مشخص و به سازمانها اعلام کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان نیز در این نشست گفت: سامانه پنجره واحد مدیریت زمین از سال ۱۴۰۱ در استان رونمایی شد اما متاسفانه در مرحله اجرایی با مشکلات جدی روبهرو هستیم.
سید مهدی قویدل اظهار کرد: سامانه پنجره واحد زمین براساس ماده پنج مصوبه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی به وسیله سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با همکاری سازمان فناوری اطلاعات ایران تدوین شده و به تصویب کارگروه فراقوه ای مقابله با زمین خواری ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی رسیده که برای همه ذینفعان پروژه، لازم الاجراست.
وی با اشاره به اینکه سامانه پنجره واحد زمین به عنوان یکی از ۲۳ پروژه اولویت دار دولت الکترونیک تعریف شده است، گفت: پیشگیری از مفاسد زمین خواری و ساماندهی نحوه ارائه خدمات حوزه زمین و ساختمان از اهداف کلی این سامانه به شمار میرود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان تصریح کرد: این سامانه قابلیت شناسایی تخلفات زمین خواری و ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی حساس کشور را با استفاده از تصاویر ماهواره ای فراهم کرده، همچنین منجر به تامین زیرساختهای الکترونیکی مدیریت هوشمندانه و سیستمی فرایندهای بین دستگاهی برای ارائه مجوزها و استعلامهای حوزه زمین و ساختمان میشود.
وی افزود: این سامانه از بروز مفاسدی نظیر جعل استعلامات و مجوزها، تبانی و ارتشا توسط زمین خواران، تداخل وظایف بین دستگاهی و عدم شفافیت تصمیم گیریهای کمیسیونها و شوراها جلوگیری میکند.
قویدل به اهم اقدامات انجام شده بعد از رونمایی سامانه پنجره واحد زمین توسط معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان کرمان اشاره کرد و گفت: تاکنون ۱۳ جلسه با ۴۱ مصوبه در این رابطه از سوی این معاونت برگزار شده و درصد اجرای این مصوبات نیز ۶۷ درصد بوده است.
وی با اشاره به اینکه نشستهای کارگروه پنجره واحد زمین با مسئولیت معاونت عمرانی استانداری کرمان باید به صورت مستمر برگزار شود، گفت: متاسفانه تاکنون حدود ۲ جلسه در کرمان برگزار شده است.
این مقام قضایی یادآور شد: براساس آمار موجود، استان کرمان در تعداد خدمات ارائه شده در پنجره واحد مدیریت زمین در رتبه ۲۱ کشوری، میانگین زمان پاسخگویی خدمات رتبه ۲۴ کشوری و درصد پاسخگویی به درخواستها رتبه ۲۹ کشوری را دارد.
وی تصریح کرد: سرعت عمل یگانهای حفاظت ادارات مرتبط با زمین در اجرای پنجره واحد مدیریت زمین و پاسخگویی به تخلفات ارجاع شده، نامطلوب و غیرقابل قبول است.
قویدل با بیان اینکه زیرساختها برای اتصال سازمانها به سامانه پنجره واحد زمین فراهم نشده است و مردم باید استعلامات خود را به صورت دستی انجام دهند، گفت: شهرداریها به عنوان بزرگترین مرجع ارائه دهنده خدمات هنوز به این سامانه متصل نشده اند.
وی افزود: سامانه سیماک در کرمان و یک استان کشور اجرایی شده و با وجود مشکلاتی که با اجرای این سامانه در استان ایجاد شده، باید نسبت به حذف آن و جایگزینی سامانه پنجره واحد مدیریت زمین اقدام شود.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمان نیز گفت: سازمان ثبت اسناد و املاک باید به صورت مستمر گزارشی از همکاری سازمانها در اجرای حدنگاری و الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول به شورای حفظ حقوق بیت المال ارائه کند تا درباره هرگونه قصور دستگاهها در این زمینه تدبیر شود.
مهدی بخشی با بیان اینکه قانون حد نگار و قانون الزام به ثبت رسمی اموال غیرمنقول مکمل یکدیگر هستند، گفت: اجرای این طرحها تاثیر چشمگیری بر کاهش ورودی پروندهها و حل و فصل اختلافات و خصومتها دارد.
منبع