افشاگری درباره تابعیت آمریکایی فرزندان یک شهردار – تابناک

حجت الاسلام و المسلمین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در گفتگویی اظهار داشت: در موضوع به کارگیری افراد دو تابعیتی برخی نمایندگان روی یک شخص حساسیت دارند که سیاسی است، وگرنه مصادیق تخلف متعدد است. خواهشم از نمایندگان مجلس این است که دعوای سیاسی را کنار بگذارند. یکی از نمایندگان نسبت به شخصی خیلی حساس است که فرزندانش فلان است اما همان نماینده مجلس نسبت به مسئول دیگری می گوید نه اجازه بدهید بماند نیازش داریم. اگر او دو فرزندش خارج از کشور است، آن دیگری چهار فرزندش خارج از کشور است.

به گزارش «تابناک» به نقل از شفقنا اهم اظهارات دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را در ادامه می‌خوانید؛

*اخیراً شنیدم یکی از شهردارهای یکی از شهرهای بزرگ فرزندانش تابعیت آمریکا دارند و به ایران نمی آیند اما سال هاست شهردار یکی از شهرهای بزرگ است، این خلاف قانون است و کسی هم جلوی آن را نمی گیرد. گاهی اوقات بعضی نماینده های مجلس روی برخی حساسیت بیشتری دارند که مسلم است مساله سیاسی است وگرنه مصادیق تخلف متعدد است. مصوبه مجلس این است که نظارت کنند و جلوی آن بگیرند. مقداری دعوا سیاسی و حزبی است که بسیار در تقنین خطرناک است، اما شورای عالی انقلاب فرهنگی دغدغه دیگری دارد که استفاده از نخبگان است.

*شواهد نشان می دهد که برخی از مصوبه ها نتیجه عکس داده است، معتقدیم بخش عمده مساله حجاب فرهنگی و تربیتی است، مساله حجاب  ۱۰ محور دارد و برخی فقط محور انتظامی و قضایی آن را می بینند که ساحت مساله در چنین مرحله‌ای است نه اینکه آغاز و انجام کار این باشد. برخی دستگاه ها که شورای عالی انقلاب فرهنگی اختیار راهبری به آنها داده، تصمیم گرفته بودند از این شیوه ها بیشتر استفاده کنند و نتیجه برعکس شد و بعضی افراد حتی با لجاجت دست به رفتارهای خلاف می‌زدند.

*در موضوعاتی که اجماعی باشد و با روش عقلانی رفتار شود، اصلاح صورت می گیرد نه اینکه هر کسی نسخه‌ای درست کند و کلینیک راه بیندازد! این دسته از اقدامات تبعاتی دارد که قطعاً آسیب‌زایی آن بیشتر از آسیب زدایی است.

*موضوع کنکور این مساله محل بحث است که تاثیر معدل در کنکور ۴۰ یا ۵۰ یا ۶۰ درصد باشد؛ در این زمینه هم اختلاف نظر وجود دارد اما اینکه معدل تاثیر داشته باشد، محل بحث نیست. اینکه کنکور به طور کامل حذف شود فعلاً چنین تصمیمی در شورا مطرح نیست.

*مساله مهاجرت از اولویت‌های ما به دستور رئیس جمهور است. در شورای عالی انقلاب فرهنگی رای گیری کردیم و اولویت ها احصا و شناسایی شدند و یکی از اولویت هایی که رتبه بالایی داشت، مساله مهاجرت بود. بخشی از تحقیقاتی که در این حدود دو سال انجام دادیم را اعلام کرد اما حتماً نیاز به مرکز رصد دقیقی است.

*متاسفانه یا خوشبختانه شورا درباره فیلترینگ طرحی نداشته است؛ در واقع چون جزو ماموریت های ما نبوده در این حوزه ورود نکردیم. این جزو وظایف شورای عالی فضای مجازی است من هم عضو مجازی نیستم که بدانم چه خبر است و به چه جمع‌بندی رسیده اند. تعاملی که با شورای عالی فضای مجازی داریم در بحث سواد رسانه است و در بعضی مقوله‌ها کمک می‌کنیم مثلاً سند هوش مصنوعی را با مشارکت شورای عالی فضای مجازی و دستگاه های دیگر به دستور شهید رئیسی دنبال و تدوین کردیم و به تصویب رسید اما در حوزه فیلترینگ نه میز این موضوع را داریم، نه کار کردیم چون شورای هم عرض ما انجام می دهد و طبیعتاً کار تکراری بود؛ ولی به نظر من مساله فیلترینگ از جمله مسائلی است که نباید احساسی به آن بپردازیم.

*من نظر کارشناسی ندارم ولی می دانم فیلترشکن فروش ها سود کلانی بردند و بار اقتصادی برای مردم ایجاد شده است. خبر داریم و در جامعه می بینیم اما اینکه چه کار باید کرد و اگر فیلترینگ رفع شود اپلیکیشن‌های داخلی آسیب می‌بینند یا خیر؟ آیا به لحاظ اقتصادی رشد تولیدکنندگان اقتصادی بهتر می شود و اشتغال و تولید رشد می‌کند یا خیر؟ به نظر بنده وزارت ارتباطات، شورای عالی فضای مجازی و مرکز فضای مجازی و مجموعه‌های نخبگانی کشور باید طرح فنی، علمی و دانشگاهی بدهند. این مساله ی روسیه، چین و آمریکا هم بوده و هست و در حقیقت مساله کشورهای توسعه یافته نیز بوده و آن را حل کرده اند. باید تجربه دنیا را ببینیم و مجموعه این تجربه ها جمع شوند و به یک راهکار و راه حل عقلایی برسیم و مردم را از این سردرگمی خارج کنیم.

*خواهشم از نمایندگان مجلس این است که دعوای سیاسی را کنار بگذارند. یکی از نمایندگان نسبت به شخصی خیلی حساس است که فرزندانش فلان است اما همان نماینده مجلس نسبت به مسئول دیگری می گوید نه اجازه بدهید بماند نیازش داریم. اگر او دو فرزندش خارج از کشور است، آن دیگری چهار فرزندش خارج از کشور است.

*در شورا از شنبه تا پنجشنبه درگیر هستم و جمعه را برای مطالعات شخصی گذاشتم. اگر سفری و برنامه‌ای پیش نیاید معمولا مباحثه فقه حکمرانی که برای جمعی از فضلای حوزه دارم را جمعه ها برگزار می کنم، ولی در طول هفته از شنبه تا پنجشنبه ۱۲ تا ۱۷ ساعت کار می‌کنم و برای شورا وقت می‌گذارم و هیچ مسئولیت دیگری ندارم. برخی ابوالمشاغل هستند و دو تا پنج مسئولیت دارند و می گویند اجازه ندادیم هیچ کدام روی زمین بماند! 


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مرادمند: پیروزی سختی برابر مس داشتیم/ ایمان داشتیم دوباره به اوج بر می‌گردیم

به گزارش ایرنا، محمدحسین مرادمند، مدافع استقلال پنجشنبه شب پس از پیروزی این تیم برابر …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ