به گزارش ایرنا دبیر علمی کنفرانس چالشها و راهکارهای فرزندآوری و افزایش جمعیت روز چهارشنبه در آیین آغاز به کار این کنفرانس ملی بیان کرد: پژوهشگرانی از دانشگاههای شیراز، اصفهان، تهران، تبریز و برخی دیگر از مناطق کشور در این کنفرانس یکروزه حضور دارند.
«محمدرضا الفی» افزود: ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده بود که ۱۵۰ مقاله شامل ۳۸ مقاله در بخش پوستر و ۱۱۲ مقاله در بخش ارایه شفاهی پذیرش شد.
وی با بیان اینکه ۲۶ نفر نیز داوری آثار را بر عهده داشتند، اضافه کرد: ۵۷ نفر به عنوان عضو کمیته علمی در این کنفرانس ایفای نقش کردند که ۶ نفر از آنان فوق دکتری، ۳۷ نفرشان دانشیار و بقیه استادیار هستند.
پذیرش ۸۰ مقاله در کنفرانس ملی «ژئوتوریسم و زیستبوم سهند»
دبیر علمی نخستین کنفرانس ملی «ژئوتوریسم و زیستبوم سهند» نیز بیان کرد: ۱۲۴ مقاله در رشتههای مختلف از جمله حقوق، زمینشناسی، زیستشناسی، کشاورزی، اقتصاد، گردشگری، محیط زیست و عمران به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده بود که ۸۰ مقاله پذیرش شد و عصر امروز، برخی از آنها در ۲ پانل ارایه میشود.
«امیرحسین کوکبینژاد» با بیان اینکه سهند حدود ۵۰ میلیون سال قبل به وجود آمد، افزود: آب، خاک و هوای مناسب منطقه نتیجه وجود این کوه است و اقتصاد مردم منطقه نیز تحت تاثیر آن قرار دارد.
وی از آلودگی هوا، کم شدن مساحت مراتع و به خطر افتادن گونههای جانوری و گیاهی به عنوان چالشهای سهند یاد کرد و ادامه داد: تغییرات اقلیمی، افزایش بیابانی شدن منطقه، توسعه بیرویه شهرها، خشک شدن دریاچه ارومیه، توسعه صنایع آلودهکننده، حفر چاههای غیرمجاز، افزایش ریزگردها و فرونشست زمین نیز از دیگر چالشهاست.
«کوکبینژاد» چارهجویی برای این چالشها را ضروری خواند و افزود: اگر برای این چالشها راهکار ارایه نشود، در آینده وضعیت سکونت در منطقه میتواند مخاطرهآمیز باشد.
وی همچنین توانمندسازی و آموزش مردم منطقه را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: اگر مردم منطقه آموزش داده شوند، پیشرفت قابل توجه زیست محیطی به وجود خواهد آمد.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نیز در این آیین بیان کرد: این مرکز با رویکرد مسالهمحوری، موضوع افزایش جمعیت و فرزندآوری به عنوان یک چالش کشوری و نیز موضوع ژئوتوریسم و زیستبوم سهند به عنوان یک چالش منطقهای را در کنار سایر فعالیتهای علمی و پژوهشی در دستور کار قرار داده است.
«دکتر احمد ملکی» افزود: مسئله افزایش جمعیت و فرزندآوری نه تنها یک چالش جمعیتی بلکه یک موضوع حیاتی و استراتژیک برای آینده کشور است و در این راستا دانشگاهها و مراکز علمی و فرهنگی کشور به عنوان موتور پیشران در عرصه علم و فناوری نقش محوری در تبیین لزوم اهمیت، جایگاه و در عین حال موانع متعدد اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی موجود در مسیر فرزندآوری دارند.
وی ابراز امیدواری کرد که در سایه تبادلنظر و ارائه راهکارهای نوین، گامهایی مؤثر در جهت تقویت بنیان خانواده و افزایش نرخ فرزندآوری و در نهایت بالندگی نسل آینده برداشته شود.
«ملکی» همچنین برگزاری کنفرانس ژئوتوریسم و زیستبوم سهند را هم گام بلند در راستای حفاظت از این میراث ارزشمند طبیعی دانست و افزود: کوه سهند به عنوان یکی از زیباترین و با ارزشترین مناطق طبیعی کشور، از اهمیت ویژه برخوردار است.
به گفته وی این زیستبوم غنی علاوه بر ارزشهای اکولوژیکی، نقش مهمی در اقتصاد منطقه ایفا میکند و دانشگاه آزاد اسلامی مراغه نیز خود را موظف میداند در راستای تحقق اهداف توسعه پایدار و حفاظت از محیط زیست منطقه تلاش کند.
به گزارش ایرنا دکتر «محمدحسین علیپور» رییس مرکز علم و فناوری جمعیت دانشگاه امام حسین (ع) به عنوان سخنران ویژه کنفرانس ملی «چالشها و راهکارهای فرزندآوری و افزایش جمعیت» و همچنین دکتر «محمد درویش» عضو هیئت علمی موسسه سازمان جنگلها و مراتع نیز به عنوان سخنران ویژه کنفرانس ملی «چالشها و راهکارهای ژئوتوریسم و زیستبوم سهند» در این رویدادهای علمی و پژوهشی سخنرانی میکنند.
منبع