یک هزار هکتار از اراضی مستعد توسعه شهری به راه و شهرسازی البرز واگذار شد


“اصغر بیات” روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اراضی مورد نیاز توسعه روستایی نیز توسط بنیاد مسکن از اداره کل منابع طبیعی درخواست می شود و پس از طی مراحل قانونی در صورتی که مشکلی در واگذاری نباشد این اراضی به روستاهای متقاضی تخصیص می یابد.

وی بیان کرد: یکی از مهمترین عوامل و اقدامات توسعه پایدار کشور آبخیزداری است که خوشبختانه استان البرز به واسطه ساخت سد بزرگ کرج در دهه ۴۰ یکی از پیشروترین استانهای کشور در این زمینه است چرا که در آن دوران مطالعات و اقدامات بسیاری برای انجام پروژه های آبخیز در بالادست سد کرج انجام شد تا رسوبات کمتری وارد مخزن سد کرج شود .

۱۵۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در البرز تاکنون صورت گرفته است

بیات در زمینه اقدامات صورت گرفته برای مقابله با مخاطرات سیل نیز گفت : اقدامات بسیار خوبی در این حوزه انجام شده و از مجموع حوزه های پر خطر با توجه به شناخت و مطالعات صورت گرفته ۱۵۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری تاکنون انجام شده است.

وی اضافه کرد: در بخش آبخیز شهر کرج نیز اثر بخشی این سازه ها در سیل های اخیر به طور کامل مشهود بوده است که اگر این اقدامات صورت نمی گرفت خسارات مالی و جانی فراوانی به این بخش از شهر کرج وارد می شد .

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری البرز با اشاره به سیل ویرانگر سیجان در سال ۱۳۹۴ گفت: با توجه به اقدامات آبخیز که در سالهای بعد در این حوزه انجام شد سازه های ساخته شده توانستند جلوی سیل‌های بعدی را که به مراتب ویرانگر تر بودند را بگیرند .

وی یادآور شد: انتطار ما این است در اجرای پروژه های آبخیز آحاد مردم ، ارگانها و بخصوص خیرین ، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری را یاری کنند تا با موفقیت در این زمینه حافظ جان و مال آبخیز نشینان باشیم .

بیات در خصوص تغییر کاربری اراضی در شهرستان چهارباغ و تبدیل اراضی کشاورزی به ویلا نیز گفت : تغییر کاربری یکی از معضلاتی است که گریبانگیر کشور شده و متولی مدیریت آن نیز امور اراضی سازمان جهادکشاورزی است که اقدامات زیادی در این زمین انجام داده است.

وی تاکید کرد: تغییر کاربری اراضی باعث از بین رفتن خاک و اراضی مرغوب کشاورزی می شود ، این در حالی است که صدها سال زمان برای تشکیل یک سانتیمتر خاک لازم است خاکی که تامین کننده امنیت غذایی است و باید با درک ارزش آن همه آحاد جامعه از ارگانهای دولتی تا مردم استان در حفاظت از آن کوشند.

بیات در زمینه زیباسازی ورودی شهرها با کاشت درخت و توسعه فضای سبز نیز گفت : در ادارات کل منابع طبیعی همیشه برنامه درختکاری یکی از اولویت های کاری بوده است و از سال ۱۴۰۱ که طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت مطرح شد و مورد حمایت رهبر معظم انقلاب قرار گرفت.

وی اظهار کرد: در استان البرز و در نهالستان بزرگ کرج تولید نهالهای غیر مثمر و فضای سبزی در ۵۰ گونه مختلف سازگار با اقلیم استان و کشور کلید خورد .

البرز متعهد به تولید ۴۰ میلیون اصله نهال در سال است

بیات اضافه کرد: در راستای اجرای این طرح بخش خصوصی و دولتی البرز متعهد به تولید ۴۰ میلیون اصله نهال در سال ( ۱۶۰ میلیون اصله در طول چهار سال اجرای طرح) شده اند که از این مقدار هفت تا هشت میلیون اصله نهال تا کنون در نهالستان بزرگ کرج در حال تولید بوده است .

وی یادآورشد: در سال گذشته که اولین سال اجرای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بود نزدیک یک میلیون و ۲۰۰ هزار نهال توزیع شد که ۶۷۰ هزار اصله نهال در استان البرز توزیع و غرس شد و ما بقی به استانهای همجوار بخصوص استان تهران ارسال شد .

بیات گفت: حضور مردم، سمن های مختلف ارگانهای دولتی نظیر سپاه بسیج، آموزش و پرورش ، حوزه های علمیه ، دانشگاه ها در کنار منابع طبیعی اجرای این طرح را ممکن و تسهیل کرده است و در ادامه نیز اجرای این طرح مهم و حیاتی به کمک همه مردم ایران نیازمند است .

وی در زمینه نحوه توزیع نهال نیز گفت : در سال جاری یک و نیم میلیون نهال از انواع مختلف فضای سبزی و غیر مثمر آماده توزیع است که متقاضیان می توانند با درخواست کتبی از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان خود و دریافت حواله، نهال رایگان را از نهالستان بزرگ کرج دریافت کنند .


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

توقیف سه خودروی حامل چوب قاچاق در کرج

“علی بابازاده ” شنبه شب در گفت وگو با ایرنا افزود: این محموله‌های قاچاق به …