اکبر قایمی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ماموران یگان حفاظت این اداره دسته های یک هزار قطعهای از آنقوتهای مهاجر را در تالاب های «دورگهسنگی» و «سولدوز» در سواحل جنوبی دریاچه ارومیه مشاهده کرده اند.
وی اضافه کرد: ورود آنقوتها و تنجههای مهاجر در این فصل به تالاب های این شهرستان به منظور تغذیه و زمستان گذرانی است و در صورت افزایش سرمای هوا و مهیا نبودن شرایط زیست، کوچ آنها به مناطق جنوبیتر ادامه پیدا می کند.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: هم اکنون علاوه بر پرندگان مهاجر، برخی گونههای بومی مانند آبچلیک، چوبپا، کاکایی، خوتکا، چنگر، حواصیل و انواع اردک ها نیز در تالاب های این شهرستان مشاهده میشود.
وی افزود: تالابهای این شهرستان علاوه بر اینکه زیستگاه انواع پرندگان است، پستاندارانی مانند گراز، گرگ و شغال نیز در آنها زیست می کنند.
وی با اشاره به وضعیت مطلوب آب در تالاب «سولدوز» اظهار کرد: هم اکنون با وجود تبخیر آب در فصل تابستان بیش از ۱۰ میلیون مترمکعب آب در آن ذخیره شده و آبگیری این تالاب از رودخانه «گادر» با شروع جریان آب رودخانه به این منطقه دوباره شروع می شود.
به گزارش ایرنا، آنقوت (Ruddy Shelduck) با نام علمی Tadorna Ferruginae، عضو خانواده مرغابیان Anatidae (خانوادهای که شامل اردکها، غازها و قوها نیز میشود) و زیر خانواده اردکهای غازنما (Shelduck) یا Tadorninae است.
شهرستان نقده دارای ۱۷ تالاب فصلی و دایمی است که سالانه میزبان هزاران قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی بوده و از بین تالابهای این شهرستان، تالابهای «درگهسنگی»، «حسنلو» و «یادگارلو» جزو تالابهای بینالمللی (کنوانسیون رامسر) است.
تالابهای بینالمللی و فصلی شهرستان نقده با پوشش گیاهی و نیزاری و شرایط مساعد زیست محیطی، همواره به عنوان یکی از مراکز مهم مهاجرت، تخمگذاری و جوجهآوری پرندگان آبزی و کنارآبزی در کشور به شمار میرود.
تالاب سولدوز در نقده یک منطقه حفاظت شده است و هر گونه فعالیت صیادی و شکار پرندگان و دیگر وحوش در آن ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات برخورد قانونی صورت میگیرد.
این تالاب واقع در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده، در سال ۱۳۸۰ احیا شد و وضع خوب زیستگاهی این تالاب سبب مهاجرت و حضور بسیاری از پرندگان آبزی و کنار آبزی و همچنین آبزیان و جانوران دیگر به این منطقه شده است.
تالاب بین المللی درگهسنگی (سیران گلی) به مساحت ۷۳۵ هکتار در یک کیلومتری سه راهی محمدیار و در حوضه آبریز رودخانه «گادر» قرار گرفته است و با جریانهای این رودخانه و روانابهای ناشی از بارش بر سطح حوضه آبریز تغذیه میشود.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری مرکز استان واقع شده است.
منبع