به گزارش ایرنا، نمایندگان تشکلها و دانشجویان یکییکی وارد سالن میشوند و هوای سالن با شور و شوق دانشجویان گرمتر از بیرون است که بیرون سالن شاید دمای هوا شاید به منفی چهار پنج درجه نیز رسیده باشد.
همه صندلی ها پر است و جالی خالی نیست، آیین گرامیداشت روز دانشجو با حضور جعفر مردانی استاندار چهارمحال و بختیاری و معاونان وی، یاسر پیرعلی رییس دانشگاه و معاونان در سالن دانشکده ادبیات علوم انسانی دانشگاه شهرکرد آغاز میشود.
استاندار چهارمحال و بختیاری پیش از این هفته گذشته نیز با حضور در جمع دانشجویان دانشگاه فرهنگیان به بررسی مطالبات آنان پرداخته بود.
دانشجویان با دیدگاههای مختلف از تشکلهای دانشجویی دانشگاه شهرکرد وارد سالن میشدند، برخی از دانشجویان یا مسوولان دانشگاه جعفر مردانی را از زمانی که معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار بود و ارتباط نزدیکی با دانشجویان و دانشگاهیان داشت، از قبل میشناسند.
جلسه بزرگداشت روز دانشجو و ۱۶ آذرماه در دانشگاه شهرکرد را خود دانشجویان میگردانند که پس از قرائت قرآن و سرود ملی در حضور مسوولان استان و دانشگاه، نوبت به سخنرانی و بیان مطالبات و دغدغههای فعالان دانشجویی میرسد.
پیش از سخنان دانشجویان مسوول دفتر نهاد نمایندگی رهبر معظم انقلاب دانشگاه شهرکرد پشت تریبون میرود تا هم خوش آمدگویی به دانشجویان و استاندار داشته باشد و هم در خصوص جنبش دانشجویی حرف بزند، وی که خود روحانی جوان است میگوید: باید در کنار هم و با اتحاد و انسجام مشکلات را پشت سر گذاشت و مسیر پیشرفت و ترقی را طی کرد.
حجتالاسلام مالک حسنی افزود: موفقیت از آن کسانی است که باانگیزه هستند زیرا این انگیزه است که ثروت را به دنبال دارد.
سپس نوبت به دانشجویانی میرسد که برای سخنرانی خود را آماده کردهاند دانشجویانی از تشکلهای مختلف پشت تریبون قرار میگیرند و مطالبات خود را صمیمانه با نماینده عالی دولت در چهارمحال و بختیاری مطرح میکنند.
دانشجویی که مدعی میشود چهارمحال و بختیاری قابلیت هستهای شدن دارد
فاطمه حکیمی دبیر کانون هلال احمر دانشگاه شهرکرد و دبیر شورای هماهنگی کانونهای فرهنگی دانشگاه است که نامش به نخستین دانشجویی که به نمایندگی از کانونهای فرهنگی اعلام میشود و خیلی سریع به پشت تریبون میرود.
این دانشجو در ابتدا از مسوولان به خاطر برگزاری این فضای صمیمی تقدیر میکند و در ادامه به مطالبات دبیران کانونهای فرهنگی دانشگاه شهرکرد میپردازد.
حکیمی با اشاره به ظرفیتهای چهارمحال و بختیاری از نظر علمی، جغرافیایی، وجود رودخانهها و کشاورزی سخنان خود را برای جمع بیان میکند و مدعی میشود: آقای استاندار آیا برنامهای برای انجام طرحهای مربوطه با انرژی هستهای در این استان وجود دارد؟
وی گریزی به انتصابات در دولت چهاردهم میزند و ادامه داد: چقدر تمایل دارید از نخبگان دانشجو در انتصابات پیش رو برای پبیشبرد امور استان استفاده کنید؟
این دانشجو میگوید: با توجه به اینکه سرمایه اجتماعی امروز از نسل «زِد» است و با روشهای دهه ۶۰ نمیتوان با این قشر ارتباط گرفت برای تقویت و ترمیم اعتماد اجتماعی جوانان به نظام حکمرانی چه روشی را برگزیدهاید؟
ایجاد فرصتهای شغلی، تقویت زیرساختهای درمانی، حل مشکل مسکن جوانان از دیگر مطالبات مطرح شده از سوی نماینده کانونهای فرهنگی است.
فشارهای اقتصادی مردم را آزار میدهد
سانیا اسدپور دبیر تشکل انجمن اسلامی دانشگاه شهرکرد است او به عنوان دانشجویی پشت تریبون قرار میگیرد و بدون تکلف، دغدغهها و مطالبات دانشجویان را بیان میکند.
جنس سخنان این دانشجو متفاوت است در آن مطالباتی صنفی دانشجویان از جمله کمبود خوابگاه و دیگر موارد مربوط به دانشگاه و دانشجو نبود بلکه در خصوص فشارهای اقتصادی وارد بر مردم که خیلی نگرانکننده است مطرح میشود و بعد اعلام میکند که صدای او حرف دل بخشی از مردم است.
اسدپور در ادامه سخنان خود همچنین بر ضرورت پرداختن نماینده عالی دولت در چهارمحال و بختیاری به نیازهای توسعهای در بخشهای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی تاکید دارد.
دبیر تشکل انجمن اسلامی دانشگاه شهرکرد همچنین به ارتقای ایمنی و تقویت زیرساختهای جادهای استان تاکید دارد چرا که تعدادی از افراد جان خود را در تصادفات جادهای از دست دادهاند.
اسدپور سپس به دغدغهها و مطالبات جامعه زنان میپردازد و میگوید: یک زن آگاه جامعه را آگاه میسازد و اگر به این قشر فرصت داده شود شاید استان و کشور به رشد بیشتری دست یابد.
این دانشجو با اشاره به اینکه سال گذشته نیز دانشجویان با استاندار وقت نشستی داشتند مدعی میشود که وعده و وعیدهای داده شده که تاکنون عملیاتی نشده است و درخواست دارد که مطالبات دانشجویان مورد توجه قرار گیرد.
چهارمحال و بختیاری مورد بیمهری قرار گرفته است
سید محمد حسین حیدری نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه شهرکرد نیز با خوانش شعری حرفهای خود را آغاز میکند و میگوید: چهارمحال و بختیاری خطه غنی و زادگاه دلیرمردان و شیرزنان است اما در طول تاریخ مورد بیمهری و کم لطفی قرار گرفته است.
وی ادامه با یادآوری ظرفیتها و مزیتهای چهارمحال و بختیاری ادامه میدهد: استانی که سرشار از مواهب و نعمتهای الهی است کمتر بهرهای از حیث درآمدهای سرشار گردشگری دارد.
حیدری اظهار داشت: استانی که رنگین کمان اقوام پرمهر ایرانی است چرا نباید اقدامات فرهنگی غنی برای بسط فرهنگی آن داشت و چرا نوای متحدی برای مهندسی اجتماعی آن انجام نمیشود که متعاقب این احمالات، زندگی مردم و فرزندان این استان متاثر از فرهنگ منحط سلطه شود.
این دانشجوی دانشگاه شهرکرد با تاکید بر ضرورت توسعه صنعتی و شغلی در استان افزود: مهمترین خواسته دانشجویان این دانشگاه گسترش، تقویت بسترهای ارتباطی دانشگاه با صنعت و روان سازی در روندهای اجرایی آن است.
به گفته حیدری، معیارهای رفاهی از جمله اسکان، تغذیه و محیط مناسب تاثیر مستقیمی بر بهرهوری دانشجویان دارد در حالی که امروز دانشجویان دانشگاه شهرکرد با بحران اسکان دانشجویان داخلی و بینالملل خود روبرو است.
این دانشجو در خصوص دانشجو معلمانی که در دانشگاه شهرکرد مشغول به تحصیل هستند گفت: این قشر از دانشجویان ۲ مدرکی به خاطر سیاست دیوانسالاری حاکم از برخی حقوق خود از جمله سنوات، حقوق و بیمه محروم شدهاند.
حیدری توصیهای هم به مسوولان دارد که در خصوص اینکه نباید قشر دانشجو را بازیچهای برای دستاوردهای سیاسی خود قرار دهند.
مرتضی بیگدلی از هیات ۱۴ معصوم دانشگاه شهرکرد سخنان خود را با چند پرسش از استاندار آغاز کرد و شامل موارد ذیل است:
مرتضی بیگدلی از هیات ۱۴ معصوم دانشگاه شهرکرد دانشجوی دیگری است که به مناسبت روز دانشجو پشت تریبون میرود و آنچه در صحبتها و دغدغههای این دانشجویان وجود دارد سوالات زیاد است اینکه استانداران قبلی در روز دانشجو در جمع دانشگاههایی که هیچ تشکل دانشجویی نداشتند حاضر میشدند آیا شما هم قصد ادامه این رویه را دارید؟
به گفته وی، دانشجو موذن و دانشجو سرمایه است نقش دانشجو و حرکت دانشجویی را چقدر مهم میدانید؟ چه برنامهای برای دیدار با اعضای تشکلهای دانشجویی، فعالان و نخبگان فرهنگی و دانشجویی دارید؟
آیا به این برنامه فکر کردهاید که برنامهای منظم با نخبگان دانشجویی برای چاره اندیشی مشکلات داشته باشید؟
او آمار میدهد و میگوید : دانشگاه شهرکرد در جدیدترین رتبه بندی کشورهای جهان اسلام رتبه ۲۰۱ و در دانشگاههای کشور رتبه ۴۶ و ۳۵۰ عضو هیات علمی که تعدادی از آنها در فهرست یک تا ۲ درصد برتر جهان قرار دارند است حال مسوولان استان چه تعداد از این استادان را میشناسند و با آنها ارتباط دارد و برنامهای برای ارتباط با این استادان و نخبگان در انتصابات وجود دارد.
وی مدعی میشود که استانداران قبلی تمایلی به ارتباط با تشکلهای دانشجویی، فعالان فرهنگی و حل مشکلات استان نداشتند منطق و منظومه فکری آنها این بود که دانشجو در کنار آنها نباشد.
بیگدلی ادامه میدهد: با توجه به گفتار شما در ستادهای انتخابات پزشکیان و تاکید بر گفتمان وفاق ملی دانشجوی منتقدان عملکرد دولت در کجای این گفتمان ملی که دولت از آن صحبت میکند قرار دارد؟
پاسخگوی مطالبات دانشجویان باشید
دبیر سیاسی مجمع اسلامی دانشجویان آزاد اندیش دانشگاه شهرکرد خطاب به استاندار چهارمحال و بختیاری میگوید: شما نماینده دکتر پزشکیان هستید پس پاسخگوی مطالبات دانشجویان باشید.
حسین رستمی افزود: جایگاه دانشجویان و نخبگان در سیستم جدید نماینده عالی دولت کجا است و اگر معتقد به این ژن تحولخواه هستید پس در عمل چرا به گونه دیگری در کشور عمل میشود؟
رستمی با اشاره به اینکه بیشتر مردم گفتمان دکتر پزشکیان را باور دارند افزود: وقتی صحبت از وفاق میشود باید از این رویکرد دولت پیروی کرد آیا شما معتقد به این اصل هستید و یا ادامه دهنده رویههای گذشته هستید؟
انجمنهای علمی دانشجویی را دریابید
دبیرکل انجمنهای علمی دانشجویی دانشگاه شهرکرد گفت: برخی از استادان از برنامههای انجمنهای علمی به عنوان فوق برنامه یاد میکنند در حالی که به طور قطع کارکرد این انجمنهای علمی این طور نیست.
آرمین حبیبپور افزود: رسالت انجمنهای علمی جلوگیری از تبدیل شدن دانشگاه به دبیرستان بزرگ، کمک به شخصیت دانشجو و کمک به این قشر برای تبدیل شدن به کارشناسی است.
این دانشجو رسالت انجمنهای علمی دانشجویی را جلوگیری از پرورش ماشینهای کتابخوان آزمون بده صرف عنوان میکند.
حبیبپور با اشاره به فعالیت ۴۳ انجمن علمی دانشجویی بسترساز برای تحولات علمی، نوآوری، تربیت دانشجوی فعال، پژوهشگر و کارآفرین اضافه کرد: رسالت انجمن های علمی دانشجویی حرکت همگام با صنعت است.
وی با اشاره به برگزاری حدود ۴۰۰ همایش، کارگاه و سمینار از سوی انجمنهای علمی دانشجویی ادامه میدهد: نباید انجمنهای علمی دانشجویی برای انجام بازدیدها و برگزاری تورهای پیشرفت معطل یک دستگاه اتوبوس باشند.
دانشکده هنر و علوم انسانی فارسان را دریابید
عضو بسیج دانشجویی دانشکده هنر و علوم انسانی فارسان نفر بعدی است که دغدغه دانشجویان را بیان میکند او میگوید:برخی از دانشجویان از شرایط خود در این دانشکده راضی نیستند و نمیخواهند چنین دانشگاهی در این منطقه باشد.
حمیدرضا رفیعی سر در دانشگاه قدیمی دانشکده هنر و علوم انسانی دانشکده فارسان، جانمایی نادرست خوابگاه دخترانه که روی کوه بنا شده است، وجود برخی مشکلات به دلیل کمبود نیروی انسانی، خاکی بودن مسیر، نداشتن مدیر گروه علوم سیاسی، نبود تجهیزات لازم برای رشتههای هنر را تنها بخشی از مشکلات این دانشکده عنوان میکند.
سخنان دانشجویان و نمایندگان تشکلها که پایان میرسد نوبت متولیان و مسوولان دانشگاه است که رییس دانشگاه شهرکرد حرفهای خود را درباره جنبش دانشجویی میگوید: امروز دانشجویان بی پروا و خیلی راحت حرف و مطالبه خود را مطرح میکنند و این برای ما بسیار خوشایند است.
یاسر پیرعلی با تاکید بر حقطلبی، نشاط و پویایی افزود: آنچه در این شرایط بسیار مهم به شمار میرود رصد تحولات خاورمیانه و بینالملل است که نیاز به تبیین دارد.
رییس دانشگاه شهرکرد اظهار داشت: در زمان حاضر رایزنیهایی برای راه اندازی پژوهشکده هستهای و رشته کشاورزی هستهای با کاربرد پرتوها انجام شده و در این ارتباط چهار کارگروه تشکیل شده است.
رییس دانشگاه شهرکر گفت: همچنین ایجاد راکتورهای کوچک تولید برق از دیگر برنامههای این دانشگاه است.
وی تاکید کرد: دانشگاه باید پیشران و محرک برای سایر دستگاهها باشد و با توجه به ناترازی انرژی تلاش میشود با ایجاد زیرساختهای لازم تا حدود ۱.۵ مگاوات برق خورشیدی تولید شود.
رییس دانشگاه شهرکرد در خصوص مسکن دانشجویان متاهلین گفت: در زمان حاضر۶۰ واحد مسکونی در قالب ۲ بلوک ۳۰ واحدی در شمال غرب دانشگاه با ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجرا است.
وی ادامه میدهد: مشکل این خوابگاه تمام شدن منابع مالی است که انتظار میرود ۵۰۰ میلیارد ریالی سفر استانی دولت در این خصوص اجرایی شود.
پیرعلی یادآور شد: همچنین تلاش میشود از محل مولدسازی یک واحد ساختمانی که در مرکز شهر است به فروش برسد و از این طریق اعتبار لازم برای به سرانجام رسیدن خوابگاه متاهلین دانشگاه تزریق شود.
وی ادامه داد: یک باب خوابگاه خیرساز دانشگاه شهرکرد به دانشجویان بینالملل اختصاص یافته است و در زمان حاضر دانشجویان پسر تحصیلات تکمیلی این دانشگاه با مشکل خوابگاه روبرو هستند.
پیرعلی در خصوص استفاده از ظرفیت استادان دانشگاه در استان میگوید: محدودیتی برای استادان دانشگاه در خصوص همکاری برای کارهای اجرایی استان وجود ندارد.
حرفها و مطالبات دانشجویان که پایان مییابد، استاندار چهارمحال و بختیاری به آنان پاسخ می دهد سپس سرزده و بدون برنامهریزی قبلی بنا به درخواست یکی از دانشجویان از خوابگاه دانشجویان دانشگاه بازدید می کند و حالا شب از نیمه گذشته است و دانشگاه شهرکرد و دانشجویان مطالبات خود را دغدغهمند بیان کردهاند.
به گزارش ایرنا، در دانشگاه شهرکرد در مجموع بیش از هفت هزار و ۵۰۰ دانشجو در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری عمومی و دکتری تخصصی در هشت دانشکده فنی و مهندسی، ادبیات و علوم انسانی، علوم پایه، علوم ریاضی، دامپزشکی، کشاورزی، منابع طبیعی و علوم زمین، علوم انسانی و هنر فارسان مشغول به تحصیل هستند.
منبع