به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، علیاکبر صالحی قائم مقام رئیس فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران، امروز 21آذرماه، در دومین همایش بینالمللی «قرآن و علم» که در سالن آمفیتئاتر دانشکده علوم دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: قرآن در کشور ایران، همیشه مورد احترام بوده و قرائت شده است. اکنون وقت این رسیده که قرآن فهمانده و درک و مایع عبرت و درس قرار داده شود. توصیههای فراوانی در قرآن درخصوص تحقق و تفکر وجود دارد. خداوند در قرآن میفرماید: هر آنچه که انسان نیاز داشته، چه در بعد مادی و چه در معنوی، قرآن به آن اشاره داشته است. ما نتوانستیم، به خصوص جوانان کشور ایران را با قرآن آشنا کنیم، به گونهای که قرآن کتاب راهنما زندگی جوانان شود. اگر افراد میخواهند زندگی خوبی داشته باشند، باید درون آنها آرام باشد.
وی ادامه داد: ممکن است در جوانی برخی نیازها، انگیزههایی ایجاد کند، اما بایستی از افراد بزرگتر پرسیده شود که در ایستگاههای بعدی زندگی چه مسائلی مهم خواهد شد؟ بنابراین، اگر فردی میخواهد تشکیل زندگی دهد، باید توصیههای قرآن را رعایت کند و قرآن تبدیل به کتاب راهنما زندگی شود. با ایجاد پژوهشکدهها، قرآن باید در قالب زبانی در بیاید که قابل فهم، درک و استنباط در حوزههای مختلف همچون علمی، اجتماعی، روحی و روانی باشد.
صالحی افزود: زبان جوان ما با زبان نسلهای گذشته متفاوت است. بنابراین، قرآن و علم باید به گونهای پیش رود که جوانپسندانه باشد تا در آینده، قرآن در جامعه از مهجوریت خارج شود.
رفع ناسازگاریهای احتمالی بین علم و دین
در حاشیه این مراسم، جلال پیکانی، عضو شورای سیاستگذاری دومین همایش بینالمللی «قرآن و علم»، اظهار کرد: دومین همایش بینالمللی «قرآن و علم» با ۱۷۰ مقاله ارسالی از سراسر جهان، در دانشگاه فردوسی مشهد در حال برگزاری است که پس از داوریهای دقیق علمی، ۵۶ مقاله برای ارائه در این همایش پذیرفته شده است. مقالات ارائه شده در این همایش، در دو حوزه اصلی علوم طبیعی و علوم انسانی دستهبندی شده و در سه پنل موازی ارائه میشوند.
پیکانی با اشاره به هدف از برگزاری این همایش، گفت: هدف اصلی این همایش، بررسی امکان الهامگیری از متون مقدس برای پیشرفت علم و رفع ناسازگاریهای احتمالی بین علم و دین است.
وی ادامه داد: سخنرانان برجستهای از جمله دکتر نضال قسوم، فیزیکدان و با سابقه کار در ناسا و استاد دانشگاه آمریکایی امارات، پروفسور کریستوفر هانکوک از کمبریج، بریتانیا، در پنل افتتاحیه حضور داشتند. همچنین، دانشمندان و متخصصان برجستهای از دانشگاههای ایران از جمله دانشگاه صنعتی شریف، شهید بهشتی و تهران، در رشتههای مختلف از جمله فیزیک، شیمی، زیستشناسی، پزشکی، فلسفه، علوم قرآنی و ادبیات در این همایش شرکت دارند.
انتهای پیام
منبع