چرا عصبانی می‌شویم؟ – ایرنا

راحله شهریاری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در زندگی روزمره‌ تمامی افراد، لحظاتی اجتناب ناپذیر وجود دارند که باعث احساس خشم می‌شود که آسیب به روابط بین فردی وارد می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه به جای حذف این احساس باید از عواملی که احساس خشم را بر می‌انگیزند آگاه باشیم ادامه داد: از علت‌های رایج عصبانی شدن می‌توان به تعمیم بیش از حد مسائل اشاره کرد.

این روانشناس بالینی گفت: برخی افراد همواره خود را بد شانس می‌دانند یا اینکه هیچ وقت نمی‌توانند دیگران را با خواسته‌های خود همسو کنند و گمان می‌برند جوابی که از خوبی کردن دیگران می‌گیرند همیشه بدی آن‌ها است.

وی با اشاره به اینکه تأکید زیاد بر بایدها و نبایدهای زندگی نیز از علل عصبانیت افراد محسوب می‌شود افزود: گفتن جملاتی مثل اینکه «من باید همیشه موفق باشم»، «دیگران نباید با من اینطور صحبت کنند» و «من باید همیشه خوش اخلاق باشم»، عامل ایجاد خشم و عصبانیت است.

شهریاری ادامه داد: در مواقعی فرد قبل از این‌که اطلاعات لازم را در مورد اتفاقی بداند؛ بر اساس ذهنیت خود شروع به قضاوت و تصمیم گیری می‌کند و متوجه می‌شود که اشتباه فکر کرده و یا شدت به آن اندازه ای که در ذهن او بوده نیست؛ لذا این مسئله نیز باعث بروز خشم می‌شود.

وی بهانه جویی و مقصر دانستن دیگران را از دیگر علل عصبانیت در افراد برشمرد و گفت: زمانی که مدام می‌خواهیم همه چیز طبق خواسته ما باشد و در عین حال هیچ زحمتی برای رسیدن به خواسته خود نمی‌کشیم باعث می‌شود ما تبدیل به یک آدم بهانه جو شویم که مدام از هر چیزی شاکی هستیم و آماده عصبانی شدنیم.

چرا عصبانی می‌شویم؟

کارشناس ارشد روانشناسی در خراسان جنوبی بیان کرد:همچنین زمانی که ما مسائل را فقط از زاویه خود ببینیم باعث می‌شود حق به جانب باشیم و احساس کنیم این دیگران هستند که باعث خراب شدن شرایط یا روابط می‌شوند و ما مسئولیتی در مقابل آن نداریم پس از خود خشم و عصبانیت نشان می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه احساس عصبانیت دلایلی دارد که می‌تواند منطقی یا غیر منطقی باشد ادامه داد: وقتی در کنترل یا حتی پذیرش خشم به مشکل بر می‌خورید، یعنی عصبانیت فرد غیر منطقی است.

شهریاری بر شناسایی ریشه عصبانیت در فرد تاکید کرد و گفت: برای این کار می‌توان از متخصص سلامت روان کمک گرفت تا بتوان علت خشم را شناسایی کرد.

وی غم و اندوه، ضعف مهارت‌ در برقراری ارتباط، خستگی، گرسنگی، بی عدالتی، سرخوردگی جنسی، مشکلات مالی و اضطراب ناشی از بدهکاری، احساس شکست یا ناامیدی، خشونت یا توهین جنسی، درد، بیماری جسمی یا روحی را از عوامل برانگیخته شدن خشم عنوان کرد و افزود: خشم یک بیماری نیست بلکه مانند غم و شادی، اضطراب، ترس و لذت، احساس و هیجان عادی انسانهاست و راهی برای تخلیه یا بیان احساسات محسوب می‌شود.

این مشاور خانواده ادامه داد: برخی از مردم متاسفانه هنگام خشمگین شدن، کنترل خود را از دست می‌دهند و به هر کاری دست می‌زنند تا آتش غضب خود را فرو نشانند در این صورت خشم می‌تواند فرد را به یک بزهکار تبدیل کند.

وی افزود: روش‌ها و راهکارهای بسیاری وجود دارد که می‌تواند به کنترل عصبانیت و خشم در انسان کمک کند که مهمترین آن پیاده روی و تمرینات ورزشی ساده است.

شهریاری شمارش اعداد به صورت معکوس را از دیگر راهکارهای کنترل خشم برشمرد و گفت: همچنین گوش دادن به موسیقی نیز آرامبخش بوده و می‌تواند روح سرکش انسان را آرام کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مصرف گاز در خراسان جنوبی با همراهی مردم کاهش یافت

رحمان محمودی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در روز گذشته …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ