سالار قاسمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ منابعی برای سرویس مدارس و ایاب و ذهاب دانشآموزان استثنایی در قانون بودجه لحاظ شده است افزود: بخش زیادی از مبلغ اعتبارات دولتی سرویس ایاب و ذهاب این دانشآموزان در سالجاری برای استانها واریز شده است.
به گفته وی، برای سال آینده نیز از سوی آموزش و پرورش استثنایی ۱۰ هزار میلیارد ریال به وزارت آموزش و پرورش برای هزینه ایاب و ذهاب این دانشآموزان پیشنهاد شده که بتوان با تامین این میزان اعتبار دولتی و همچنین پرداخت شهرداریها و دهیاریها سال آینده تمام دانشآموزان با نیازهای ویژه از سرویس رایگان بهرهمند شوند.
وی با اشاره به اینکه در برخی استانها از جمله چهارمحال و بختیاری هنوز این قانون اجرایی نشده است اظهار داشت: اعتبارات دولتی اجرایی شدن این طرح برای استانها واریز شده است و باید از طرف شهرداریها و دهیاریها اعتبارات لازم پرداخت شود.
سالانه ۶ میلیون خانوار در کشور از خدمات آموزش و پرورش استثنایی بهرهمند میشوند
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی افزود: سالانه ۶ میلیون خانوار در کشور از خدمات آموزش و پرورش استثنایی از جمله سنجش نوآموزان بدو ورود به دبستان، ارائه آموزش به دانشآموزان دیرآموز و دانشآموزان دارای اختلالات یادگیری و دانشآموزان با نیازهای خاص بهرهمند میشوند.
به گفته وی، در سال تحصیلی جاری ۸۲ هزار دانشآموز با نیازهای ویژه در مدارس استثنایی و ۲۰ هزار دانشآموز با نیازهای ویژه در مدارس عادی به عنوان فراگیر در حال تحصیل هستند.
قاسمی اظهار داشت: ۹۰ هزار دانشآموز دارای اختلالات یادگیری نیز در مراکز سنجش و ۵۰ هزار دانشآموز به عنوان دانشآموز دیرآموز در مراکز زیرمجموعه این سازمان در حال خدمتگیری هستند.
وی افزود: سالانه ۲.۵ تا سه میلیون نوآموز بدو ورود به دبستان و پیشدبستانی نیز در مراکز سنجش مورد ارزیابی کارشناسی قرار میگیرند.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: استعدادیابی دانشآموزان با نیازهای ویژه در اولویت برنامههای این سازمان قرار دارد .
به گزارش ایرنا، در سال تحصیلی جدید یکهزار و ۳۰۵ دانشآموز در مدارس استثنایی استان مشغول تحصیل هستند.
منبع