هوشمندسازی تولید با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان‌شرقی و دانشگاه سهند

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی گفت: این تفاهم‌نامه با هدف برقراری ارتباطات سازمان‌یافته و نظام‌مند و توسعه تعاملات و همکاری‌های مشترک پژوهشی، فناوری، آموزشی و ترویجی با محوریت دبیرخانه علمی در زمینه‌های توسعه فعالیت‌های علمی، پژوهشی، فناوری، نوآوری، آموزشی و ترویجی مشترک بین مرکز تحقیقات و دانشگاه به امضا رسید.

علیرضا دهناد ادامه داد: همکاری مشترک در تهیه و تدوین و ارائه محورها و اولویت‌های پژوهشی و فناورانه استان براساس ظرفیت‌ها، چالش‌های موجود و پیش‌روی بخش کشاورزی و منابع طبیعی در قالب انجام پروژه‌ها و طرح‌های تحقیقاتی مشترک با تأکید بر برنامه علمی «هوشمندسازی زنجیره تولید تا مصرف زردآلو و بادام» از محورهای این همکاری است .

وی اظهارکرد: این زنجیره شامل انتخاب ارقام مناسب، احداث باغ‌های مدرن، روش‌های هرس و تربیت درختان و ساخت ابزارهای مدرن هرس، گرده‌افشانی و تشکیل میوه، تنک گل و میوه، مدیریت آبیاری، تغذیه مناسب درختان، کنترل آفات و بیماری‌ها، دفع علف‌های هرز، استفاده از سایه‌بان در محیط باغ، تعیین زمان مناسب برداشت میوه با کمک ابزار دقیق، ماشین‌های برداشت مکانیزه میوه، پیش‌سرمایش میوه زردآلو پس از برداشت، طراحی ماشین‌های پوست‌کنی و تهیه مغز بادام، بهینه‌سازی نوع بسته‌بندی و روش انبارداری، بهینه‌سازی فرآوری و تکنولوژی پس از برداشت شامل صنایع تبدیلی و تکمیلی زردآلو و بادام است.

دهناد افزود: انجام طرح‌های پژوهشی و سفارشی مشترک بین مرکز تحقیقات و دانشگاه به سفارش بخش خصوصی و بهره‌مندی طرفین از ظرفیت‌ها و امکانات یکدیگر از قبیل توانمندی‌های فکری، تجربی، پژوهشی، آزمایشگاهی، کارگاهی، کتابخانه‌ای، ارتباطات بین‌المللی، فضای فیزیکی و مانند آنها جهت اجرای پروژه‌های مشترک مصوب از مواردی است که در این تفاهم نامه به آن اشاره شده است.

وی گفت: همچنین در این تفاهم نامه به ارتقای بهره‌مندی از ظرفیت اعتبارات پژوهشی استانی در خصوص تخصیص یک تا سه درصد از اعتبارات دستگاه‌های اجرایی به امور پژوهشی و توسعه فناوری برای حمایت از پژوهش‌های مشترک هدفمند و توسعه فناوری‌های جریان‌ساز و تحول‌آفرین اشاره شده است.

رئیس دانشگاه صنعتی سهند نیز گفت: طبق این تفاهم نامه، برای استفاده متقابل از فضاها و امکانات ایستگاه‌ها، مزارع، آزمایشگاه‌ها و تجهیزات مرکز تحقیقات و دانشگاه با هدف هم‌افزایی و درآمدزایی دانش‌بنیان، قراردادهای اجرایی جداگانه‌ای تنظیم خواهد شد.

اسماعیل فاتحی‌فر گفت: همچنین، همکاری در ترویج و انتقال یافته‌های تحقیقاتی و دستاوردهای فناورانه و پشتیبانی از ایجاد مراکز خدمات کشاورزی غیردولتی توسط فارغ‌التحصیلان دانشگاه، همکاری در برگزاری وبینارها، دوره‌ها و کارگاه‌های پژوهشی و علمی کاربردی و آموزشی و فناوری کوتاه‌مدت و بلندمدت و توانمندسازی مشترک و حمایت مرکز تحقیقات از استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط در دهکده نوآوری و فناوری کشاورزی و منابع طبیعی استان، از دیگر مفاد این تفاهم‌نامه است.

هوشمندسازی تولید با همکاری مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان‌شرقی و دانشگاه سهند

تجهیز ۱۱ هکتار از اراضی ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند آذربایجان شرقی به سامانه های نوین آبیاری

در حاشیه امضای این تفاهم نامه طرح سامانه های آبیاری تحت فشار در سطح ۱۱ هکتار از اراضی ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند مرکز تحقیقات آذربایجان شرقی، با هدف صرفه‌جویی در مصرف آب و بهره‌وری بهینه از منابع آبی موجود، به بهره‌برداری رسید.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی گفت: این طرح با هدف گسترش باغات تحقیقاتی استان و تولید ارقام پرمحصول و مقاوم به تنش‌های محیطی اجرا شده است.

دهناد با بیان اینکه در چارچوب این پروژه، ۲ کیلومتر کانال حفر و سه هزار و ۳۰۰ متر لوله‌گذاری انجام شده است، ادامه داد: این طرح گامی موثر در راستای توسعه پایدار و بهره‌وری بیشتر در حوزه کشاورزی استان محسوب می‌شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

احیای اراضی مستعد کشاورزی آذربایجان شرقی با حق آبه ارس

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، اکبر کرامتی در بازدید از آخرین وضعیت کشت و آبیاری …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ