به گزارش ایرنا، “سیدمحمد هادی سبحانیان” روز پنجشنبه در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان یزد افزود: نظام مالیاتی از دهههای گذشته سنتی بوده و مشکلات زیادی داشت، بنابراین باید به سمت نظام مالیات ستانی مبتنی بر داده حرکت کرد زیرا در یک نظام هوشمند و مدرن، مالیات عادلانه رسیدگی و اخذ خواهد شد.
وی اظهار کرد: رویکرد سازمان مالیاتی حضور در جمع فعالان اقتصادی و گفت و گو با آنها است تا بتواند یک فهم مشترکی را نسبت به کارکرد نظام سازمان مالیاتی و مسائل مشکلاتی که وجود دارد ، ایجاد کند.
سبحانیان خاطرنشان کرد: فعالان اقتصادی شرکای راهبردی سازمان مالیاتی هستند و اگر به دلایلی چرخ تولیدی متوقف شود، عملا ما هم متضرر شویم؛ زیرا زمانی می توانیم وصول مالیات داشته باشیم که واحدهای تولیدی فعالیت داشته باشند .
وی با تبیین مشکلات واحدهای تولیدی از جمله ناترازی های انرژی اعم از برق ، گاز، آب و تسهیلات تصریح کرد: از طرف فعالان اقتصادی بارها این مطالب به دولت منتقل شده، دنبال افزایش مالیاتی بدون ضوابط و منطق نیستیم ، بلکه تلاش میشود تا درآمدهای مالیاتی مبنی بر واقعیت عرصه اقتصادی کشور در قانون تصویب شود.
مالیات ستانی منطبق بر شرایط اقتصادی
رییس سازمان امور مالیاتی کشور با بیان اینکه شرایط امروز کشور مانند گذشته نیست، ادامه داد: وقتی که در فصل گرم و سرد ، قطع برق و گاز در واحد تولیدی صورت می گیرد، باید مالیاتی که منطبق بر این شرایط باشد، اعمال شود و همه مدیران سازمان امور مالیاتی نسبت به این مسائل آگاه هستند.
سبحانیان ادامه داد: امروز با واقعیت ناترازی انرژی مواجه هستیم ، رییس جمهور برای رفع این مشکل کارگروهی را تشکیل و شخصا در این کارگروه حضور دارند که با کمک سرمایه گذاری بخش خصوصی این موضوع حل شود.
وی با بیان اینکه ناترازی بودجه از مهمترین مسائل کشور است ، افزود: پایین بودن رشد اقتصادی کشور بیش از یک دهه و تورم بالا ، یکی از دلایل کسری بودجه است زیرا روش های تامین مالی کشور مبتنی بر درآمد نفت بوده و این ناترازی با دست اندازی به منابع بانکی جبران شده و خروجی اقتصاد الان در سفره مردم ملاحظه می شود ، اراده حاکمیت رفتن به سمت درآمد مالیاتی به نفع مردم خواهد بود، باز هم تاکید می شود که مالیات ستانی میتنی بر عدالت و داده صورت می گیرد.
نظام مالیاتی کمک کننده رشد اقتصادی
رییس سازمان امور مالیاتی کشور اضافه کرد: نظام مالیاتی یکی از لوازم کمک به رشد اقتصادی است و لذا تلاش داریم که در این مسیر حرکت کنیمو هر چه می توانیم تکالیف مودیان را تسهیل کنیم.
سبحانیان اضافه کرد: از مراجعه مکرر فعالان اقتصادی به ادارات مالیاتی باید جلوگیری شود و نباید وقت آنان در ادارات مالیاتی صرف شود و برای همین سیستمی کردن فرایندهای مالیاتی در دستور کار قرار دارد.
وی در خصوص سهمیه مالیات استانی، گفت: اگر سهیمه ای برای استانها تعیین می شود مبتنی بر ظرفیت ، اطلاعات و داده ها استان صورت می گیرد ، ضمن اینکه استان یزد در رشد درآمدهای مالیاتی شاگرد اول نیست بلکه آخر است ، زیرا رشد مالیاتی استان یزد نسبت به هشت ماهه سال قبل ۴۰ درصد است و در رتبه ۳۸ کشور قرار دارد.
سبحانیان افزود: در این زمینه ظرفیت تک تک شرکت های استان مبتنی بر معافیتها و غیره استخراج شده است، اگر نسبت به واقعیتها درک درستی نداشته باشیم ، دچار ابهام و مشکل می شویم و یزد در زمینه رشد درآمدهای مالیاتی و تحقق آن پیشرو نیست البته بخشی از آن به ناترازی های انرژی برمی گردد.
در این نشست فعالان اقتصادی مسائل و مشکلات خود را در زمینه تعیین میزان مالیات بیان کردند.
منبع