آذربایجان شرقی رتبه دوم تولید آلبالو در کشور است


به گزارش ایرنا، مسعود جعفرنژاد روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران، سطح زیر کشت آلبالو در آذربایجان شرقی را سه هزار و ۱۰۰ هکتار اعلام کرد که شامل ۲ هزار و ۹۹۸ هکتار باغات بارور و ۱۰۲ هکتار باغات غیر بارور است.

وی با اشاره به اینکه ارزش افزوده محصول فرآوری شده بیش از سه برابر فروش محصول خام برآورد می شود، افزود: ۲۰ درصد از محصول تولیدی آلبالو در آذربایجان شرقی مصرف تازه خوری داشته و ۸۰ درصد آن به صنایع فرآوری این محصول از جمله تولید شربت، مربا، مارمالاد و غیره اختصاص می یابد.

جعفرنژاد با بیان اینکه شهرستان های شبستر و مرند قطب‌های مهم تولید آلبالو در استان هستند، اظهار کرد: آذربایجان شرقی حدود ۱۵ درصد سطح زیر کشت باغات آلبالو در سطح کشور را دارد و بعد از استان آذربایجان غربی مقام دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی متوسط عملکرد این محصول را در سالجاری با توجه به خسارت های وارده در سطح باغات استان بیش از ۶ تن در هکتار اعلام کرد و افزود: عملکرد باغات شاخص بیش از هشت تن در هکتار است.

جعفرنژاد با بیان اینکه قسمت اعظم محصولات تولید شده در کارخانه های فرآوری میوه به شکل کنسانتره آلبالو، آبمیوه ، مربا، شربت و پوره به کشورهای خارجی به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و روسیه صادر می‌شود، ادامه داد: ۹۰ درصد سطح زیر کشت استان را ارقام بومی تشکیل می‌دهند و ۱۰ درصد نیز شامل ارقام اصلاح شده آلبالو مجاری( رقم سیگانی و بوترمو ) است.

وی با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد آلبالوی آذربایجان شرقی در شهر تسوج از توابع شهرستان شبستر تولید می شود، گفت: با توجه به وضعیت دریاچه ارومیه و تغییرات آب و هوایی استان به نظر می آید آلبالو محصولی کم توقع و کم آب بر است و می تواند از جایگاه خاصی برخوردار باشد.

مدیر امور باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه شهرستان شبستر در زمینه تولید و برداشت محصول آلبالو رتبه اول استان آذربایجان شرقی را دارد و شهرستان های مرند، اهر و جلفا بعد از شبستر به ترتیب در رده های بعدی تولید این محصول قرار دارند، ادامه داد: آلبالوی ژنوتیپ محلی، مجاری، بوترمو، تک دانه، گیلاسی، گیسویی از ارقام مهم آلبالوی کشت شده در باغات بخش تسوج است که با اصلاح نهال و شیوه آبیاری و استفاده به موقع از سموم آفات نباتی تولید آلبالو در شهرستان افزایش می یابد.

به گزارش ایرنا، کشور روسیه با تولید ۲۳۹ هزار تن آلبالو در سال اولین کشور بزرگ تولیدکننده این میوه در جهان است و بعد از روسیه کشورهای لهستان و ترکیه هر کدام با تولید ۱۹۴ هزارتن و ۱۹۲ هزارتن در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.

ایران نیز با تولید ۱۴۳ هزار تن آلبالو چهارمین کشور بزرگ تولید کننده این محصول است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

آذربایجان شرفی رتبه دوم تولید آلبالو در کشور است

به گزارش ایرنا، مسعود جعفرنژاد روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران، سطح زیر کشت آلبالو در …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ