مسکو: به اتباع خود برای خروج از سوریه کمک می‌کنیم

به گزارش بامداد جمعه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، بوگدانوف اظهار کرد: در بحث خروج آن دسته از اتباع روسیه که در حال حاضر در کشور سوریه به سر می‌برند ما نیازمند توافق و هماهنگی با نیروهای محلی در این کشور هستیم که هم‌ اکنون مسئول کنترل مسائل امنیتی در سوریه هستند.

این دیپلمات که به عنوان فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در امور خاورمیانه و آفریقا نیز فعالیت می‌کند، افزود: ما در تلاش هستیم تا از طریق کانال‌های ارتباطی خود با مسئولان محلی ارتباط برقرار کرده و مقدمات لازم برای خروج شهروندان روسی از سوریه را فراهم آوریم.

ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه نیز پیش تر اعلام کرده بود که امنیت شهروندان روسیه در سوریه یک اولویت مطلق برای مسکو است.

به گزارش ایرنا، بوگدانوف پیش تر نیز در اظهاراتی با ابراز امیدواری نسبت به عملی شدن وعده‌های امنیتی سران گروه معارض مسلح هیات تحریر الشام به مسکو اعلام کرد که روسیه با کمیته سیاسی این هیات تماس برقرار کرده است.

معاون وزیر خارجه روسیه از آغاز به کار کمیته سیاسی گروه معارض هیات تحریر الشام خبر داد و اظهار کرد: دفتر این کمیته در حال حاضر در یکی از هتل‌های دمشق ایجاد شده است.

معاون وزیر خارجه روسیه در ادامه با بیان اینکه وزارت خارجه روسیه با کمیته سیاسی گروه معارض هیات تحریر الشام تماس برقرار کرده است، گفت: در این تماس، طرفین درباره تضمین امنیت سفارت و شهروندان روسیه در سوریه گفت وگو کردند.

بوگدانوف با اشاره به اینکه ارتباط میان مسکو و کمیته سیاسی گروه معارض هیات تحریر الشام در مسیری سازنده پیش می‌رود، خاطرنشان کرد: امیدوارم همه وعده‌های امنیتی سران هیات تحریرالشام به روسیه عملی شده و از هرگونه افراط‌گرایی جلوگیری به عمل آید.

وی در ادامه با ابراز امیدواری نسبت به باقی ماندن پایگاه‌های نظامی روسیه در سوریه تاکید کرد: تداوم حضور پایگاه‌های روسیه در سوریه نقش مهمی در مقابله با تروریسم بین‌المللی خواهد داشت.

مخالفان مسلح در سوریه از بامداد هفتم آذر ۱۴۰۳ برابر با ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با هدف برکناری بشاراسد از قدرت؛ عملیات خود را در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب آغاز کردند و سرانجام پس از یازده روز؛ در تاریخ یکشنبه ۱۸ آذرماه کنترل خود بر شهر دمشق را و خروج «بشار اسد» از کشور را اعلام کردند.

از کودتای سال ۱۹۷۱ در سوریه که منجر به روی کار آمدن حافظ اسد شد،‌ حالا ۵۴ سال گذشته و در این مدت، سوریه همیشه درگیر جنگ داخلی و مقابله با گروه‌های مسلح بوده است.

بشار اسد که بعد از پدرش از سال ۲۰۰۰ میلادی رئیس جمهور سوریه شد نیز در طول حکومتش همواره با مخالفت گروه‌های معارض مواجه شده بود و در نهایت گروه معارض هیات تحریر الشام توانست پایان حکومت خاندان اسد را رقم بزند.

بنا بر اعلام منابع روس، بشار اسد و خانواده‌اش پس از خروج از سوریه، به مسکو رفتند و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به آنها پناهندگی سیاسی اعطا کرده است‌.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

وضیعت بارش برف و باران در این شهرها – تابناک

مرکز مدیریت راه‌های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، صبح روز جمعه بیست …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ