مشوق‌های تولید و صادرات هنر-صنعت فرش افزایش یابد


مهدی سیجانی در گفت‌و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا اظهار داشت: زمانی حضور در بازارهای بین‌المللی و صادرات، فرش ایرانی بسیار پررنگ بود، اما در سال‌های گذشته به دلیل ورود کشورهای رقیب مانند چین و البته تحریم‌ها، سهم فرش ایران در بازار جهانی و صادرات به شدت کاهش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه حمایت‌های داخلی از این صنعت باید به صورت ویژه افزایش یابد، گفت: صنعت فرش ظرفیت بسیار خوبی در ارزآوری و صادرات دارد. دست‌کم تا یک مقطعی دولت بحث رفع تعهد ارزی را برای این رشته فعال گذاشت که اکنون رقمی نیست و خیلی بیش از این باید باشد.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه باید به فعالان فرش توجه ویژه شود، افزود: مشوق‌های دولتی و تا حدی چشم‌پوشی از تعهد ارزی، صنعت فرش را دوباره احیا می‌کند و روزهای حضور فعال در بازارهای جهانی را باز می‌گرداند، با ارائه مشوق و حمایت بیشتر انگیزه حضور فعالان این هنر- صنعت در بازار جهانی و نمایشگاها بیشتر می‌شود.

سیجانی به افزایش هزینه‌ها و ضرورت حمایت مادی برای تامین بیمه بافنده‌های فرش اشاره کرد و گفت: برپایی نمایشگاه‌ها یکی از ابزارهای معرفی و بازاریابی داخلی و خارجی است تا حضور فعال‌تر و گسترده‌تر هیات‌های تجاری و بازاریابی جدید داشته باشیم.

وی با تاکید بر اهمیت حضور فعال هیات‌های تجاری در صنعت- هنر فرش، به موانع صادرات فرش اشاره کرد و گفت: با تورم موجود و افزایش هزینه‌ها، شاید فرش تا حدی در بازار داخلی به کالای ارزشمند و تا حدودی لوکس تبدیل شده باید مشوق‌هایی در نظر گرفته شود که هزینه‌های تولید کمتر و از سوی دیگر قدرت خرید مصرف‌کننده بیشتر شود.

سیجانی اظهار داشت: با مجموع حمایت‌های لازم و رفع دغدغه‌های موجود که پررنگ‌تر هم شده، باید مسائل فعالان این هنر-صنعت را پیگیری کرد تا سال بعد نمایشگاه پررنگ و قوی تری برگزار شود.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

مراسم اربعین پیشران تمدن نوین اسلامی است

به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حمید احمدی روز جمعه در حاشیه آیین اختتامیه چهارمین همایش …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ