توسعه نیروگاه‌های خورشیدی؛ گامی برای فرار از ناترازی انرژی در خراسان‌شمالی

به گزارش ایرنا، خراسان شمالی دارای تابش نور خورشید مناسب است و به‌طور میانگین روزانه هشت ساعت تابش به‌صورت مناسب در استان وجود دارد از طرفی در این استان گرد و خاک چندانی وجود ندارد چرا که غبار موجب کاهش راندمان در تولید انرژی خورشیدی می شود و همچنین وجود هوای متعادل یکی دیگر از مزیت‌های تولید انرژی خورشیدی استان محسوب می شود.

هوای داغ و بالای ۳۰ درجه سانتیگراد نیز سبب کاهش تولید برق و مستهلک شدن قطعات می‌شود و علاوه بر آن در این خطه به نسبت بارش مناسبی وجود دارد که این بارش، پنل‌ها را شست‌وشو می‌دهد.

توسعه انرژی های تجدیدپذیر زمانی دارای اهمیت می شود که ناترازی برق در سال های اخیر بیشتر شده و ساحت‌های اقتصاد، صنعت و رفاه را تحت‌ تاثیر منفی قرار داده است.

خراسان شمالی در این زمینه گام های زیادی برداشته است و با راه اندازی ۳۵۷ نیروگاه کوچک خورشیدی و صدور ۲۰ مجوز بی‌نام برای راه‌اندازی نیروگاه سعی دارد تا سال ۱۴۰۴ تعداد واحدهای فعال نیروگاه خورشیدی کوچک‌ مقیاس را به ۹۷۶ واحد با ظرفیت ۱۸ مگاوات تولید برق برساد.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی؛ گامی برای فرار از ناترازی انرژی در خراسان‌شمالی

فعالیت ۳۵۷ نیروگاه کوچک خورشیدی

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی در این خصوص گفت: ۳۵۷ نیروگاه انرژی خورشیدی در استان با ظرفیت حدود سه هزار ۵۰۰ کیلووات برق تولید می کنند و از این تعداد، ۴۲ نیروگاه با ظرفیت ۶۸۰ کیلووات مربوط به اداره ها و سازمان های استان و ۳۱۵ نیروگاه با ظرفیت ۲ هزار ۷۴۵ کیلووات مربوط به بخش خصوصی است که برق تولید می کنند.

۶۸۰ کیلووات انرژی تجدیدپذیر در استان مربوط به سازمان‌ها و ۲ هزار ۷۴۵ کیلووات مربوط به بخش خصوصی است

حسن چاهی افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی برای ساخت و تولید برق در نیروگاه های تجدیدپذیر استان یک ضرورت است.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان شمالی تصریح کرد: خوشبختانه در چند سال اخیر استقبال بسیار خوبی از طرف مشترکان خصوصی و دولتی برای راه اندازی نیروگاه های تجدید پذیر شده در استان شده است.

وی تاکید کرد: با توجه به موقعیت بسیار مناسب خراسان شمالی در زمینه تابش نور آفتاب، این استان دارای پتانسیل بسیار مناسب برای سرمایه گذاری در این حوزه است که می توان با تولید انرژی حاصل از این گونه نیروگاه ها و فروش و تزریق آن به شبکه سراسری برق بهره برداری مالی از آن کرد.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی؛ گامی برای فرار از ناترازی انرژی در خراسان‌شمالی

پیش‌بینی تولید ۱۸ مگاوات برق خورشیدی

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی نیز در این خصوص گفت: پیش‌بینی می‌شود که در استان تا سال ۱۴۰۴ تعداد واحدهای فعال نیروگاه خورشیدی کوچک‌ مقیاس به ۹۷۶ واحد با ظرفیت ۱۸ مگاوات تولید برق برسد.

مجید زاهدی نیا به مسئله ناترازی برق اشاره کرد و گفت: در سال جاری راهبرد تامین برق از نیروگاه‌های خورشیدی و بادی توسط دولت و وزارت نیرو بسیار اهمیت یافته است.

پیش‌بینی می‌شود تا سال ۱۴۰۴ تعداد واحدهای فعال نیروگاه خورشیدی کوچک‌ استان به ۹۷۶ واحد با ظرفیت ۱۸ مگاوات تولید برق برسد

وی افزود: البته سرعت راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی برای تولید برق در مقایسه با نیروگاه بادی سریع‌تر است، اما ظرفیت تولید برق با نیروگاه بادی در استان نیز وجود دارد.

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی اظهار کرد: با احتساب نیروگاه های خورشیدی کوچک مقایس در بخش های خانگی در مجموع ۴۶۳ واحد نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس در بخش‌های خانگی، اداری و صنعتی با ظرفیت ۴.۲ مگاوات تولید برق در مدار بهره‌برداری قرار گرفته است که بیشتر این واحدها در بخش خانگی فعال شده‌اند.

وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که تا پایان سال جاری در سطح استان ۷۰۵ واحد نیروگاه خورشیدی دیگر با ظرفیت ۶ مگاوات فعال و وارد مدار بهره‌برداری شود.

توسعه نیروگاه‌های خورشیدی؛ گامی برای فرار از ناترازی انرژی در خراسان‌شمالی

صدور ۲۰ مجوز بی‌نام راه‌اندازی نیروگاه

وی در بخش دیگری از سخن خود بر لزوم ایجاد و راه‌اندازی نیروگاه‌های خورشیدی بزرگ‌مقیاس در استان تاکید کرد و گفت: ۲۰ مجوز بی‌نام برای راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی صادر شده است تا با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی یک هزار و ۱۲۸ مگاوات برق تولید شود.

وی گفت: این ساختگاه‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری به استانداری و وزارت نیرو ارسال شده‌اند.

زاهدی نیا تصریح کرد: برای راه‌اندازی ۲۱ مزرعه نیروگاه خورشیدی دیگر در استان به‌منظور تولید ۱۳۶ مگاوات برق در حال گفت و گو با سرمایه‌گذاران متقاضی هستیم که این سرمایه‌گذاران داخلی هستند.

وی بیان کرد: راه‌اندازی این ۲۱ مزرعه نیروگاه خورشیدی در استان در تمام شهرستان‌های استان شناسایی و جانمایی شده‌اند.

زاهدی نیا افزود: بزرگ‌ترین واحد مزرعه نیروگاه خورشیدی در منطقه قاسم خان شهرستان اسفراین در مساحت ۱۲۰ هکتار با تکنولوژی ردیاب خورشیدی برای تولید ۶۰ مگاوات برق جانمایی شده است.

وی با بیان اینکه روند سرمایه‌گذاری برای بخش خصوصی به‌منظور راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی آسان سازی شده است گفت: همچنین مدت‌زمان عقد قرارداد با سرمایه‌گذار ۲۰ساله خواهد بود و نرخ خرید برق از سرمایه‌گذار نیز تعیین شده است و همچنین سرمایه‌گذار می‌تواند برق تولیدی مزرعه خود را در بورس به فروش برساند.

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی گفت: سهم خراسان شمالی در زمینه تولید برق و انتقال آن به شبکه سراسری برق کشور، در زمان اوج مصرف یک هزار و ۴۳۰ مگاوات است و میزان مصرف برق در استان در زمان اوج مصرف آن از شبکه ملی توزیع برق کشور به ۳۱۷ مگاوات رسید.

راه‌اندازی ۲۱ مزرعه نیروگاه خورشیدی دیگر در استان به‌منظور تولید ۱۳۶ مگاوات برق در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در استان، میزان مصرف برق در بخش خانگی ۳۸ درصد، در بخش کشاورزی ۲۶ درصد، در بخش صنعت ۱۸ درصد، در بخش عمومی (اداری‌ها) هشت درصد و در بخش سایر مصارف از جمله تجاری‌ها نیز هفت و نیم درصد است.

زاهدی نیا گفت: مشترکان صنعتی که مصرف برق آنها در زمان اوج مصرف به بیش از یک مگاوات می‌رسد مکلف شده‌اند که پنج درصد از میزان برق مصرفی خود را از محل نصب پنل‌های خورشیدی تأمین کنند.

وی تصریح کرد: در صورتیکه مشترکان برق در بخش‌های صنعت و اداری نسبت به تامین برق از محل نصب و راه‌اندازی پنل‌های خورشیدی اقدام نکنند، بهای مابه‌التفاوت برق آنها با نرخ تمام شده محاسبه خواهد شد.

قائم‌مقام شرکت توزیع برق خراسان شمالی در خصوص تکنولوژی و راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی در استان نیز اعلام کرد: مطالعات اولیه آن انجام شده است و ساختگاه‌های استقرار این نیروگاه‌ها در استان جانمایی شده‌اند.

نتایج نشان داده که استان خراسان شمالی پتانسیل خورشیدی خوبی برای تولید برق از طریق نیروگاه دارد که نتایج بررسی نشان داده است که مرکز شیروان، بجنورد، جنوب غرب و شمال شرق شهرستان مانه و سملقان، جنوب غرب اسفراین و جنوب شهرستان راز وجرگلان دارای پتانسیل خورشیدی به نسبت بالایی است.

همچنین شرق و جنوب شرق اسفراین، جنوب جاجرم، جنوب شرق گرمه و مرکز و جنوب فاروج از پتانسیل تابش خورشیدی برخوردار هستند.

خراسان شمالی ۴۲۱ هزار مشترک برق دارد که از این تعداد ۳۴۸ هزار مشترک برق خانگی است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

۱۲ کارگاه ساختمانی ناایمن خراسان شمالی پلمب شد 

قربان نباتیان روز شنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در این مدت؛ سه هزار و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ