محمدرضا نصیری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه سلامت ایرنا افزود: کترینگ های صنعتی که وظیفه تامین وعدههای غذایی در مقیاسهای بزرگ را بر عهده دارند، یکی از مهمترین بخشهای زنجیره غذایی در کشور به شمار می رود.
” به صنعت آمادهسازی و پخت غذا و نوشیدنی در یک محل و سِرو آن در محلی دیگر کترینگ گفته میشود.”
وی اظهار داشت: این کترینگ ها با دامنه کاربرد هواپیمایی، ریلی و آشپزخانه های صنعتی به دلیل تامین غذای آحاد جامعه در شرایط مختلف باید بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی کترینگ های غذایی توجه ویژهای داشته باشند.
سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: بر اساس ضوابط فنی و بهداشتی کترینگ های غذایی در تمامی مراحل تولید، از تامین مواد اولیه تا طبخ، بستهبندی و توزیع غذا، باید براساس ضوابط بهداشتی و الزامات ایمنی عمل کنند.
نصیری تاکید کرد: کوتاهی در این زمینه میتواند سلامت عمومی را تهدید کرده و موجب شیوع بیماریهای ناشی از غذا شود.
وی با اشاره به اهمیت حفظ ایمنی غذا در کترینگهای هوایی افزود: در پروازها، تأمین غذای باکیفیت و ایمن بهویژه به دلیل تغییرات ارتفاع و دما بسیار حیاتی است.
به گفته سرپرست اداره امور مراکز نگهداری، توزیع و کترینگهای فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ، استفاده از مواد اولیه مناسب، نگهداری اصولی مطابق با زنجیره دمایی مناسب و بسته بندی متناسب با نوع فرآورده غذایی و آشامیدنی از جمله نکاتی است که این مراکز باید رعایت کنند تا سلامت مسافران تضمین شود.
نصیری در ادامه به نقش کترینگهای ریلی و زمینی در سفرهای طولانی پرداخت و گفت: این کترینگها باید با بهرهگیری از تجهیزات بهروز، شیوههای بهینه نگهداری و بستهبندی مناسب، کیفیت غذا را حفظ کنند. همچنین، بهداشت محیط و مدیریت پسماند در این مراکز از اهمیت بالایی برخوردار است.
وی با ارائه نمونههایی، غذاهای سالم و ناسالم کترینگی را برای آگاهی عموم مردم معرفی کرد و افزود: غذاهای سالم شامل مواردی مانند برنج و گوشت کاملاً پخته، غذاهای تازه با طعم و بوی طبیعی و بستهبندیهای تمیز و ایمن هستند. از سوی دیگر، غذاهایی با بوی نامطبوع، بستهبندیهای آسیبدیده یا آلودگیهای ظاهری، و مواد غذایی که در شرایط نامناسب نگهداری شدهاند، در دسته غذاهای نامناسب قرار میگیرند.
نصیری در پایان تصریح کرد: انتخاب کترینگ های مورد تایید سازمان غذا و دارو در کنار نظارت معاونت های غذا و دارو در سراسر کشور میتواند نقشی اساسی در ارتقای سلامت عمومی و کاهش مخاطرات تغذیهای ایفا کند.
منبع