به گزارش ایرنا، علی اصغر فاتحی فر روز شنبه در مراسم افتتاحیه و قرعه کشی مرحله استانی سیزدهمین مسابقات ملی مناظرات دانشجویی دانشگاههای آذربایجان شرقی، اظهار کرد: جهاددانشگاهی، بازوی توانمند دانشگاهها بوده و کمک حال آنها در حوزه های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی است.
وی افزود: بنای این نهاد با فرهنگ آغاز شده از جمله اقدامات فرهنگی جهاددانشگاهی بوده است، یکی از اهداف برگزاری مسابقات مناظرات تقویت گفتمان است و امیدواریم در راستای برگزاری این رویداد، تفکر و نگاه جدیدی در دانشجویان ایجاد شود و بتوانند مسائل را بشناسند و تجزیه و تحلیل کنند.
فاتحی فر با تاکید بر لزوم داشتن توانایی ارزیابی مطالب توسط دانشجویان در دنیای امروز، گفت: نقش دانشجویان در تحولات مهم تاریخ کشورمان همواره چشمگیر بوده و آینده کشور به دست آنها ساخته میشود.
وی با بیان اینکه لازم است صدای دانشجویان با اعتماد بنفس شنیده شود، گفت: تقویت مهارت گفتاری و ترویج فرهنگ گفتگو یکی از دستاوردهای برگزاری این رویداد است.
وی افزود: جهاددانشگاهی با بدنه دانشجویی روی پای خود ایستاده و تا امروز هر افتخاری که کسب کرده است، زیر سایه تلاشهای دانشجویان بوده مثل زنده یاد دکتر آشتیانی که بر روی سلولهای بنیادی کار کرد و نامی نیک از خود برجای گذاشت.
رئیس سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی با بیان اینکه ورود این سازمان به عرصه انرژیهای تجدیدپذیر، ایده یکی از دانشجویان دانشگاه تبریز بود، گفت: اگر جهاددانشگاهی توانسته در تمامی عرصهها جزو اولینها باشد به خاطر ایدهها و خلاقیت دانشجویان بوده است.
وی ادامه داد: یکی از اصولی ترین مسائل در مناظرات، احترام متقابل و دوری از جدال و توهین است از این رو میتواند به رشد شخصی و اجتماعی و فرهنگ گفتگو در جامعه کمک کند.
مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان با رقابت ۴۵ تیم دانشجویی در آذربایجان شرقی آغاز شد
معاون فرهنگی سازمان جهاددانشگاهی آذربایجان شرقی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه در مرحله استانی سیزدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ۴۵ تیم دانشجویی رقابت می کنند، اظهار کرد: این رویداد دانشجویی توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی با هدف رشد و تقویت فرهنگ گفتوگو، آموزش و ارتقای تفکر خلاق و نقاد در میان دانشجویان، تقویت انگیزههای ارتقای دانش و آگاهی در میان دانشجویان وتمرین و تقویت فعالیتهای گروهی منسجم و هدفمند در بین دانشجویان در محیط های دانشگاهی برگزار می شود.
خسرو کنعانی با اشاره به اینکه ضعف فرهنگ گفتوگو و مناظره و عدم تحمل عقیده مخالف در برخی رویدادهای سیاسی و اجتماعی جهاددانشگاهی را بر آن داشت تا این مسابقات راه اندازی کند، گفت: در قالب این مسابقات، دانشجویلان در فضای عقلانی و آکادمیک رعایت نوبت در گفتوگو، مدیریت زمان در صحبت، تحمل تفکرات نقاد را یاد میگیرند و شرکت کنندگان اگر بخواهید در فرایند مناظره موفق شوند باید صحبت های مستدل ارائه کنند.
وی با بیان اینکه مناظرات دانشجویی دانشگاههای کشور از جمله برنامه های فاخر فرهنگی جهاد دانشگاهی است، افزود: کلیه دانشجویان مقاطع مختلف دانشگاههای استان با تشکیل تیم های دانشجویی چهار نفره ( ۲ نفر به عنوان سخنران و ۲ نفر به عنوان محقق) در این رویداد دانشجویی شرکت کرده و باهم در یک محیط سالم و دانشگاهی در موضوعات مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و سایر موارد به رقابت می پردازند.
وی با بیان اینکه تیمهای برگزیده این دوره از مسابقات ضمن دریافت لوح تقدیر و جوایز نقدی به مرحله کشوری مسابقات اعزام میشوند، افزود: در این دوره از مسابقات تیم اول ۸۰ میلیون ریال، تیم دوم ۶۰ میلیون ریال و تیم سوم ۴ میلیون ریال جایزه نقدی از طرف سازمان جهاددانشگاهی استان دریافت می کنند و تیم اخلاق مناظرات نیز ضمن دریافت لوح تقدیر اخلاق مسابقات از جایزه نقدی نیز برخوردار خواهد شد.
کنعانی، با اینکه ۲۰۰ موضوع در هشت محور در این مسابقات مورد مناظره قرار می گیرد، بیان کرد: در این رویداد دانشجویی تعداد بیش از ۲۰۰ دانشجو در قالب تیم های چهار نفره و همچنین عوامل اجرایی دانشجویی در قالب مناظرات باهم رقابت می کنند .
وی یادآور شد: این رویداد دانشجویی توسط سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی شعبه آذربایجان شرقی وابسته به معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی استان و با همکاری مدیریت فرهنگی دانشگاه تبریز و مدیریتهای فرهنگی دانشگاه های استان برگزار می شود.
منبع