انیس میری، مسئول پژوهش سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، در گفتوگو با ایکنا از خراسان رضوی، در خصوص فعالیتهای کتابخانه آستان قدس رضوی، اظهار کرد: کتابخانه آستان قدس رضوی، علاوه بر اقدامات خدماتی که در سطح کشور انجام میدهد، تعدادی از کارهای پژوهشمحور را نیز انجام میدهد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه این کتابخانه بخشهای مختلفی را شامل میشود، خدمات پژوهشی ما نیز ناظر به بخشهای مختلفی است، ازجمله اینکه ما در بخش نسخههای خطی میتوانیم در حوزه تصحیح متون، قرآنهای نسخ خطی و قرآنهای چاپ سنگی پژوهشهای لازم را داشته باشیم. همچنین از جمله منابع پژوهشی موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی بخش اسناد است. گفتنی است در مرکز اسناد، 13 میلیون برگ سند رسمی داریم که این اسناد میتوانند مورد پژوهش پژوهشگران قرار بگیرند.
میری در خصوص آرشیو مطبوعات کتابخانه آستان قدس رضوی بیان کرد: در قسمت مطبوعات نیز از آرشیو بسیار خوبی بهرهمند هستیم و شاید بتوان گفت بعد از کتابخانه ملی دارای بزرگترین آرشیو مطبوعات در کشور باشیم و این موضوع باعث شده است منابع پژوهشی بسیار خوبی ایجاد شود تا بتوانیم در خدمت پژوهشگران قرار دهیم. همچنین موزه آستان قدس رضوی نیز دارای اشیای قدیمی است که قدمت آنها مربوط به دوره صفویه و حتی قبل از آن میشود.
مسئول پژوهش سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در خصوص فرایند پژوهشی کتابخانه آستان قدس رضوی افزود: اکثر متخصصان ما، با روشهای پژوهشی آشنا هستند و میتوانند به پژوهشگران کمک کنند. فرایند پژوهش ما به این نحو است که بعد از اعلام اولویتهای پژوهشی مرتبط با سازمان، در مجامع علمی مختلف از طریق شبکههای اجتماعی منتشر میکنیم و کسانی که علاقهمند هستند، پروپوزال خود را برای ما ارسال میکنند و مورد داوری قرار میگیرد. پس از اینکه در داوری مورد تایید قرار گرفت با پژوهشگران قراردادی را میبندیم. در نهایت محصول پژوهشی که کاری علمی است، برای بار دوم مورد داوری قرار میگیرد و در صورتی که قابلیت تبدیل به کتاب را داشته باشد تبدیل به کتاب یا مقاله میشود.
وی تصریح کرد: همچنین از پایاننامهها و رسالههای دورههای مختلف ازجمله دانشجویان و اساتید مرتبط با سازمان حمایت میکنیم که میتوانند با مراجعه به مرکز و براساس علاقهمندیهای خود، فعالیتهای پژوهشی ما را انجام دهند، ضمن اینکه متخصصان ما نیز راهنماییهای لازم را به آنان خواهند کرد.
میری با اشاره به کمنظیری منابع آستان قدس رضوی گفت: منابعی که در اختیار سازمان ما است، شامل منابعی میشود که شاید در دنیا نظیر نداشته باشد که در این خصوص یکی از استادان برجسته ما گفتهاند، موزه و اسناد را میتوان خرید، اما تاریخ را هرگز نمیتوان خریداری کرد. لذا باید گفت در کشور تاریخی داریم که نباید مسدود بماند و باید مورد کنکاش قرار بگیرد و باید به دنبال راههایی باشیم که این منابع را به دیگران معرفی کنیم تا نسلهای آینده نیز از آنها استفاده کنند.
انتهای پیام
منبع