محمد رضا شیخزاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ۳۸ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی هرمزگان به نخلستانها اختصاص دارد که از این میزان ۲۵ هزار هکتار معادل ۷۰ درصد این نخلها بارور هستند.
وی تصریح کرد: «پیارم»، «خاصویی»، «مرداسنگ»، «خنیزی»، «شاهانی»، «دیری»، «کریته» و «مضافتی» از مرغوبترین ارقام خرما در استان هرمزگان است که هرساله ۴۵ درصد از این محصولات به کشورهای حاشیه خلیجفارس، روسیه، اروپا و کشورهای شرق آسیا صادر میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به اینکه ۲ هزار و ۲۰۰ هکتار خرمای پیارم از نخلستانهای حاجیآباد هرمزگان برداشت شده است، گفت: درموجموع امسال ۲۰ هزار تن محصول پیارم از نخلستانهای این استان برداشت شد که ۸۰ درصد آن به مقصد کشورهای حاشیه خلیجفارس، اندونزی، مالزی و روسیه بارگیری شده که برای کشور حدود ۹۱ میلیون دلار ارزآوری داشته است. ۸۰ درصد خرمای پیارم هرمزگان به مقصد کشورهای حاشیه خلیجفارس، اندونزی، مالزی و روسیه بارگیری شده که برای کشور حدود ۹۱ میلیون دلار ارزآوری داشته است.
وی با اشاره به اینکه این خرمای شکلاتی در محیطی باز تا یکسال و در سردخانه بین ۲ یا سه سال ماندگاری دارد، اظهار کرد: شهرستان حاجیآباد هرمزگان به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک و قرار گرفتن در محدوده ارتفاعی یکهزار و ۲۵۰ متر از سطح دریا منطقهای مرغوب و حاصلخیز برای کاشت خرمای پیارُم در کشور است.
طبق آمارهای موجود در هرمزگان ۵۵ نوع خرما کشت و تولید میشود که ۲۰ نوع آن ارزش تجاری داخلی و خارجی دارد.
وسعت زمینهای باغی این استان افزونبر ۸۰ هزار هکتار با تولید سالانه افزونبر ۹۴۰ هزار تن است که ۳۸ هزار هکتار آن با تولید سالانه ۱۹۶ هزار تن را نخیلات تشکیل میدهند.
منبع