به گزارش روز یکشنبه ایرنا از این روزنامه، بهرغم هشدارهای آمریکا به اسرائیل، اوضاع در غزه بحرانی است و غیرنظامیان در این منطقه با کمبود شدید موادغذایی روبهرو هستند.
گزارش ها حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی با حمله به محل نگهداری مواد غذایی و فلسطینی هایی که مسئول محافظت از این محموله ها هستند، این کمک ها را نابود کرده و بحران غذایی در غزه را تشدید می کند.
ماه گذشته ایالات متحده اعلام کرده بود که کمک های نظامی و تسلیحاتی خود به رژیم صهیونیستی را متوقف نخواهد کرد، چرا که ارسال کمک های بشر دوستانه به منطقه غزه نیز نسبت به گذشته بیشتر شده است.
واشنگتن در همان زمان یادآور شد که از رژیم صهیونیستی انتظار دارد که اوضاع را برای غیرنظامیان نوار غزه بهبود بخشد.
این در حالی است که مقامات سازمان های کمک های بشر دوستانه می گویند که اوضاع در این منطقه بحرانی و بسیار وخیم تر از گذشته است.
آمارها نشان می دهند که در دو هفته نخست ماه دسامبر حدود هزار و ۷۰۰ کامیون حامل کمک های بشردوستانه وارد این منطقه تحت محاصره شده اند که بر اساس آمار های سازمان ملل متحد این تعداد نسبت به ماه گذشته افزایش داشته است.
یک مقام ارشد آنروا در غزه در همین ارتباط گفت که شرایط به گونه ای است که حتی به نیمی از مواد غذایی داخل کامیون ها نیز نمی توانند دسترسی داشت باشند.
فایننشال تایمز افزود که مرکز و جنوب غزه، جایی که اکثر غیرنظامیان اکنون در آن ساکن هستند، با گرسنگی و قحطی عمیقی مواجه شده است، به طوری که در یک حادثه و در صف غذا در ماه نوامبر سه نفر دچار خفگی شدند و جان خود را از دست دادند.
این روزنامه انگلیسی در گزارش خود خاطر نشان کرد که به دلیل کمبود شدید آرد در غزه، قیمت هر گونی آن به ۱۶۲ دلار رسیده است.
وزیران امور خارجه و دفاع آمریکا ۱۳ اکتبر سال جاری در نامه ای به رژیم صهیونیستی که در حال حاضر تمام گذرگاههای غزه را کنترل میکند، نوشتند که یک ماه فرصت دارد تا کمک های بشر دوستانه به این منطقه را افزایش دهد و محاصره شمال غزه را تمام کند، در غیر این صورت کمک های نظامی آمریکا به تعلیق در خواهد آمد.
یک ماه پس از آن آمریکا به رغم هشدارهای گروه های امدادی مبنی بر وخامت اوضاع، مدعی شد که در روند کمک رسانی به نوار غزه پیشرفت های خوبی را مشاهده کرده است و از همین رو کمک های نظامی خود به اسرائیل را قطع نخواهد کرد.
فایننشال تایمز به نقل از نیروهای امدادی نوشت که بیشتر مواد غذایی در مسیر ربوده می شوند، چرا که اسرائیل کامیون های حامل مواد غذایی را به مسیری هدایت می کند که غارتگران سازمان یافته در آن حضور دارند.
گزارش ها حاکی از آن است که رژیم صهیونیستی مانع تمام تلاشهای سازمان ملل متحد برای ارسال کمک به این منطقه محاصره شده از ۱۳ نوامبر تا ۱۰ دسامبر شده است.
امدادگران در غزه تاکید دارند که رژیم صهیونیستی باید مرزهای زمینی را باز بگذارد و از محموله های غذایی محافظت کند تا بدون ربوده شدن و آسیب به منطقه محاصره شده غزه برسند، در حالی که در روزهای اخیر اسرائیل با حمله به فلسطینی هایی که قصد داشتند از کامیون های مواد غذایی محافظت کنند، دست کم ۲۰ نفر از آن ها را به شهادت رساندند.
ارتش اسرائیل در واکنش به این حادثه مدعی شد که آن ها به نیروهای حماس که قصد سرقت از کامیون های کمک رسانی را داشتند، حمله کردند.
به گزارش ایرنا، مقاومت فلسطین به رهبری حماس در سپیدهدم هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) عملیات غافلگیرکننده منحصربهفردی را با حمله به شهرکهای صهیونیستنشین در نزدیکی غزه آغاز کرد و ضمن تصرف پایگاههای ارتش اسرائیل، دهها صهیونیست را به اسارت گرفت.
پس از آغاز عملیات «طوفان الاقصی» توسط مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر، مقامات رژیم صهیونیستی در همان روز و به گمان اینکه میتوانند طی چند روز، گروههای مقاومت را نابود کنند و در نتیجه، غزه را تحت تصرف خود درآورند، اقدام به آغاز حملات هوایی شدید به مناطق مختلف این باریکه کردند.
رژیم صهیونیستی از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه در این جنگ به شدت تخریب شدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
با وجود همه این جنایتها، رژیم صهیونیستی اعتراف کرده است که پس از بیش از یک سال، هنوز نتوانسته به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از نوار غزه برسد.
شمار شهدای غزه از آغاز تجاوز رژیم اسرائیل به این منطقه به ۴۴ هزار و ۸۷۵ نفر رسیده است.
منبع