فیلم | ردپای خشکسالی روی برف شهرکرد


به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه مهم و پرآب کشور، کارون و زاینده‌رود است و بخشی از رودخانه دز نیز از این استان سرچشمه می‌گیرد و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استان‌های دیگر از جمله خوزستان و اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کارشناسان معتقدند تغییر اقلیم موجب تاخیر در بارش‌های پاییزی شده و همچنین بارش‌های منجمد (برف) به باران تغییر یافته است همین مساله موجب شده میزان فرسایش و شستشوی خاک افزایش یابد.

تغییر بارش‌ها از باران به برف چهارمحال و بختیاری را در فصل بهار و تابستان استان را با چالش‌هایی از جمله کاهش محصولات کشاورزی، از دست رفتن اشتغال روستایی و آسیب‌های اجتماعی روبرو می‌کند.

به گفته این پژوهشگر ان هر چقدر بارش‌ها در استانی مانند چهارمحال وبختیاری با شیب زیاد به صورت برف باشد بیشتر از خاک محافظت می‌شود و این نوع بارش برای خاک مفیدتر است.

رییس بخش تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری اعتقاد دارد که آب شدن ذخایر برف که در بیشتر یخچال‌ در غرب و شمال غرب استان وجود دارد از دیگر پیامدهای تاخیر در بارش‌ها و افزایش دما است.

سید نعیم امامی تاکید می‌کند: آب شدن یخچال‌ها و از دست دادن منابع راهبردی آب با توجه به افزایش جمعیت می‌تواند بزرگترین خسارت برای استانی مانند چهارمحال و بختیاری باشد.

وی در خصوص مضرات آب شدن یخچال‌ها می‌گوید: ذوب برف‌ها در گذشته موجب گل‌آلود شدن بلند مدت آب استان به خصوص در مرکز استان شد و ادامه این روند استان را با تهدید پدیده آلودگی و گل آلود شدن آب مواجه می‌کند.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

هزار و ۵۰۰ کیلومتر از محورهای ارتباطی چهارمحال و بختیاری برف‌روبی شد

به گزارش ایرنا، روح‌الله غلامی شامگاه پنجشنبه با اعلام این خبر افزود: در این مدت …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ