سردار شریف: امروز اهمیت پرداختن به دفاع مقدس بیشتر احساس می شود

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا سردار سرتیپ پاسدار رمضان شریف،روز یکشنبه در مراسم اختتامیه سومین دوره دوسالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی دفاع مقدس و مقاومت که در باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد،با اشاره به جنایات گسترده رژیم صهیونیستی و حامیان آن در غزه، لبنان و سوریه،گفت: مشاهده جنایات گسترده که این روزها در منطقه غرب آسیا رخ می‌دهد اهمیت دفاع مقدس را بیش از پیش نمایان می سازد .
وی افزود: امروز دیگر بر کسی پوشیده نیست که پیروز دفاع مقدس ایران بود زیرا همین جانیان که امروز از رژیم صهیونیستی در کشتار غیر نظامیان در غرب آسیا حمایت می‌کنند از رژیم بعث عراق در جنگ تحمیلی حمایت می کردند.

سردار شریف ادامه داد: با توجه به اهمیت مسئله پژوهش درباره موضوعات دفاع مقدس، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با هماهنگی بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس بر آن شد تا با برگزاری جشنواره انتخاب آثار برتر پژوهشی در حوزه دفاع مقدس، ضمن تبیین هر چه بیشتر جایگاه پژوهش، زمینه ایجاد انگیزه مضاعف در پژوهشگران، نویسندگان، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی در پرداختن به امر مهم پژوهش را به وجود آورد، همچنین موجبات توجه بیشتر مراکز دانشگاهی و پژوهشکده‌ها در ورود به این موضوع را فراهم سازد.

وی افزود: متعاقب این تصمیم سازی و تصمیم‌گیری، اولین نشست در سال ۱۳۹۸ با جمعی از پژوهشگران برگزار و تبیین لازم درباره ضرورت پژوهش و چرایی برگزاری جایزه انتخاب آثار برتر پژوهشی صورت گرفت. تصمیم‌گیری برای برگزاری این رخداد فرهنگی چون در ایام شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی بود لذا به پیشنهاد مسئولین برگزاری، مراسم به نام شهید سلیمانی نام‌گذاری شد.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، ادامه داد: درباره دوره زمانی برگزاری مراسم نیز چون پیش‌بینی می‌شد از لحاظ کمی و کیفی آثار پژوهشیِ خیلی زیادی تولید نشده نباشد لذا بازه زمانی دوسالانه برای برگزاری مراسم تعریف شد. پس از تصمیمات مزبور، با تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، پژوهشگران شاخص و مسئولین مربوطه، اساسنامه و آیین‌نامه‌های لازم تهیه و سرفصل اصلی مراسم در چند زمینه تعیین شد.

سردار شریف، تعیین موضوعات ۹ گانه نظامی، امنیتی، سیاسی، تاریخی، اجتماعی، حقوقی، فرهنگی، بین الملل و اقتصادی به عنوان موضوعات پژوهشی،جمع‌آوری و ارزیابی کتاب‌های پژوهشی در زمینه دفاع مقدس، جمع‌آوری رساله‌های دکتری و فصلنامه‌های علمی و پژوهشی، جمع‌آوری اطلاعات لازم درباره مراکز پژوهشی که در زمینه دفاع مقدس فعالیت دارند و شناسایی پژوهشگران فعال را از سرفصل های اصلی مراسم عنوان کرد.

وی با اشاره به برگزاری اولین دوره دوسالانه جایزه شهید سلیمانی در سال ۱۳۹۹، گفت: در دوره اول دوسالانه ۴۲۰ عنوان کتاب منتشرشده طی سال‌های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ و ۳۵ عنوان رساله دکتری دفاع شده در سال‌های مورداشاره جمع‌آوری و در پنج گروه‌ داوری مورد ارزیابی قرار گرفت.

شریف ادامه داد: دومین دوره دوسالانه در سال ۱۴۰۱ با جمع‌آوری و ارزیابی ۴۳۵ عنوان کتاب‌ منتشرشده طی سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ و ۲۰ عنوان رساله‌ دکتری دفاع شده در بازه زمانی دو سال مزبور، جمع‌آوری و مورد ارزیابی قرار گرفت. میهمان ویژه و سخنران دوسالانه دوم، سرلشکر پاسدار حسین سلامی؛ فرمانده کل سپاه بودند.

وی با اشاره به اینکه سومین دوره دوسالانه با فراخوان ارسال آثار در اسفندماه سال ۱۴۰۲ و پیگیری آن در نیمه اول سال جاری آغاز شد، گفت: ویژگی دوره سوم این است که در این دوره علاوه بر جمع‌آوری کتاب ها و رساله های دکتری، فراخوان مقاله پژوهشی در چهار محور نقش امام (ره) در دفاع مقدس، نقش مقام معظم رهبری (مدظله) در دفاع مقدس، نقش مردم در دفاع مقدس و سایر موضوعات مرتبط با دفاع مقدس داده شد تا پژوهشگران و نویسندگان علاقه‌مند به موضوع دفاع مقدس و مقاومت بتوانند آثار خود را ارسال نمایند.

سردار شریف خاطرنشان کرد: پس از پایان مهلت دریافت آثار، درمجموع ۶۲۰ عنوان کتاب (رشد ۴۳ درصدی نسبت به دوره دوم)، ۳۵ عنوان رساله دکتری، ۴۶ عنوان مقاله پژوهشی، ۲۳ عنوان فصلنامه و مجله تخصصی جمع‌آوری و در هفت گروه داوری نظامی، امنیتی، گروه تاریخی، سیاسی ، گروه داوری اجتماعی، اقتصادی ، داوری فرهنگی و ادبی، داوری بین‌الملل و مقاومت، مقالات و رساله‌های دکتری و فصلنامه ها مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت و نتایج ارزیابی ها در مراسم اختتامیه، روز پژوهش، با حضور جمعی از پژوهشگران، نویسندگان، ناشرین، مراکز تحقیقاتی و پژوهشی، اصحاب رسانه و… در سالن خلیج‌فارس موزه ملی انقلاب و دفاع مقدس اعلام شد.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

سرلشکرباقری: پژوهش متقن مانع تحریف واقعیت های دفاع مقدس می شود

به گزارش خبرنگار دفاعی ایرنا، سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای در پیامی …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ