ترکیب شیوه‌های آموزش سنتی و مدرن در برنامه‌های قرآنی عمان + فیلم

به گزارش ایکنا، جمعیت اهتمام به قرآن کریم عمان (الجمعية العُمانية للعناية بالقرآن الكريم) یک نهاد غیرانتفاعی است که در سال 1437 هجری قمری (2016 میلادی) تأسیس شد. این مؤسسه دارای شخصیت حقوقی و مقر آن در مسقط، پایتخت عمان است.

در حال حاضر فهد بن محمد الخلیلی، ریاست هیئت مدیره این موسسه قرآنی را بر عهده دارد.

این مؤسسه با هدف خدمت در جهت آموزش و کمک به حفظ قرآن برای همه اقشار جامعه تاسیس شده و دارای شعبات زیادی در سرتاسر این کشور است. 

ترکیب روش‌های سنتی و نوین آموزش قرآن کریم

جمعیت اهتمام به قرآن کریم، رسالت خود را پیشتازی در اشاعه معارف و حفظ قرآن کریم در بین تمامی افشار جامعه، تلاش برای آماده‌سازی جامعه‌ای توانا در زمینه قرائت، حفظ، ترتیل و تدبر در قرآن کریم از طریق برنامه‌ها، پروژه‌ها و فعالیت‌هایی می‌داند که اصول و روش‌های سنتی را با تکنولوژی روز ترکیب می‌کند.

از این رو، گسترش آگاهی از اهمیت قرآن کریم و اهتمام به آن به همه اقشار جامعه؛ گسترش روحیه رقابت در بین علاقه‌مندان به حفظ قرآن کریم  و آموزش روخوانی و تلاوت قرآن کریم با استفاده از قرائات معتبر قرآنی از مهمترین اهداف این موسسه ذکر شده است.

 

از جمله فعالیت‌های این موسسه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1- ایجاد مراکزی برای آموزش قرآن کریم برای دختران و پسران در تمامی استان‌های عمان.

 

2- برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه‌های مرتبط با اهداف موسسه.

 

3- برگزاری مسابقات داخلی و بین‌المللی حفظ، ترتیل، لحن و تفسیر قرآن کریم.

 

4- برگزاری برنامه‌های فرهنگی و ورزشی و سفرهای تفریحی داخلی برای ایجاد انگیزه در قرآن‌آموزان.

 

5- ایجاد وب‌سایت تخصصی در زمینه علوم قرآنی.

 

افزایش نقش شبکه‌های اجتماعی در آموزش‌های قرآنی

احمد بن سعید بن خلیفه البوسعیدی، محقق وزارت اوقاف و امور مذهبی عمان و معاون جمعیت عنایت به قرآن عمان می‌گوید: سلطان‌نشین عمان یکی از اولین سرزمین‌هایی بود که خداوند اسلام را به آن هدیه داد. وی افزود: اسلام در قرن ششم هجری وارد عمان شد و مردم این منطقه از آن زمان تاکنون در زمینه آموزش قرآن کریم فعالیت‌های زیادی داشته و عالمان دینی در این زمینه به روش‌های مختلف تلاش کرده‌اند.
وی با اشاره به روش‌های نوین تدریس قرآن کریم در عمان گفت: برنامه‌ها، وب‌سایت‌ها، کانال‌ها و شبکه‌های اجتماعی از جمله فیس‌بوک، توییتر و یوتیوب به ویژه پس از همه‌گیری کرونا در سلطنت عمان برای برنامه‌های قرآنی استفاده می‌شوند. 

البوسعیدی در مورد رویکرد آموزشی جمعیت اهتمام به قرآن کریم عمان گفت: این موسسه رسالت خود را کمک به آموزش تلاوت و حفظ قرآن و پیروی از معارف قرآنی و تدبر در آن از طریق برنامه‌ها و فعالیت‌هایی که شامل دو عنصر پایبندی به سنت‌های آموزش دینی و تطبیق با نیازهای روز باشد تعریف کرده است. 
وی افزود: اوقاف عمان در حال حاضر آموزش قرآن کریم را از راه دور و الکترونیکی انجام می‌دهد و پایگاه اینترنتی «القرآن»، قرآن دیجیتال مسقط و کتابخانه بزرگ اباضی همگی از منابع دیجیتال در زمینه آموزش قرآن کریم در عمان به شمار می‌روند. 

این فعال قرآنی در مورد برجسته‌ترین فعالیت‌های قرآنی اخیر در عمان گفت: انجام برنامه‌های قرآنی از راه دور با استفاده از ابزارهای ارتباطی و برنامه‌های الکترونیکی و همچنین از طریق وب‌سایت‌ها و شبکه‌های اجتماعی مانند یوتیوب، برگزاری مسابقات قرآنی مجازی، اجرای جلسات و برنامه‌ها در فضای مجازی شامل درس‌ها، سخنرانی‌ها، سمینارها و …رویکرد جدید عمان در آموزش علوم و معارف قرآنی است.

این پژوهشگر قرآنی ضمن اشاره به استقبال عمانی‌ها از این برنامه‌ها گفت: برجسته‌ترین فعالیت‌های قرآنی در عمان عبارتند از: برنامه‌های انجام شده توسط «جمعیت اهتمام به قرآن کریم» در حوزه آموزش از راه دور و فضای مجازی، برنامه آموزش از راه دور قرآن توسط وزارت اوقاف و امور دینی عمان، وب سایت دانشکده الهیات (علوم شرعیه)، وب سایت عمانی قرآن، قرآن الکترونیکی مسقط و کتابخانه جامع اباضیه.

توجه به نوآوری و روحیه برادری در آموزش‌های قرآنی

این فعال قرآنی عمان به برخی از نظرسنجی‌ها و مطالعات انجام شده در زمینه اثربخشی فعالیت‌های قرآنی از طریق فضای مجازی اشاره کرد و گفت: این امر نشان دهنده نقش بسیار مهم این روش‌ها در ارتقاء سطح فعالیت‌های قرآنی است.

وی افزود: جمعیت اهتمام به قرآن کریم عمان برنامه‌های خود را بر اساس ارزش‌های مهارت، نوآوری، صداقت، ترویج روحیه برادری و پیشرفت مستمر و شفافیت طراحی کرده است.

البوسعیدی تأکید کرد روش کار این موسسه برای تحقق اهداف خود عبارت است از: گسترش آگاهی عمومی نسبت به اهمیت قرآن و ضرورت توجه به آن برای همه اقشار جامعه؛ برگزاری دوره‌های حفظ قرآن کریم و تشویق روحیه رقابت بین علاقمندان به حفظ کتاب الهی؛ آموزش روخوانی و ترتیل قرآن بر اساس قرائات معتبر؛ فراهم کردن دوره‌های آموزشی قرآن و تدریس علوم قرآنی و تدبر در آن؛ اعطای اجازات قرآنی و نوآوری در روش‌های قرائت و حفظ قرآن.

بهره‌مندی هزاران عمانی از آموزش‌های قرآنی موسسه

 وی ادامه داد: این موسسه دارای 15 شعبه در سرتاسر این کشور است و قصد دارد تعداد دیگری از مراکز خود را در سرتاسر عمان افتتاح کند. این مراکز نقش مهمی در آموزش قرآن و اصلاح اشکالات مردم در روخوانی قرآن و پر کردن اوقات فراغت آنها دارند. تاکنون 5780 قرآن‌آموز در قالب 53 برنامه آموزشی و تحت نظر 176 استاد این موسسه به فراگیری علوم قرآنی پرداخته‌اند. این موسسه همچنین به تامین هزینه‌های زندگی خانواده‌های نیازمند و بیمه آنها کمک می‌کند.

 وی در مورد مهمترین برنامه‌های این موسسه گفت: برنامه البذره المبارکه برای آموزش روخوانی به کودکان و اصلاح ضعف‌های روخوانی بزرگسالان؛ برنامه حفظ قرآن که دارای سطوح مختلف تا حفظ کامل است؛ برنامه قرائات و اجازات که برای کسب اجازه قرائت‌های مختلف برگزار می‌شود؛ برنامه آماده سازی و آموزش برای پرورش متخصصین در علوم قرآنی از مهمترین برنامه‌هایی بوده که این موسسه تاکنون انجام داده است. این موسسه سعی می‌کند با سازمانهای مختلف دولتی و خصوصی ارتباط برقرار و زمینه همکاری دوجانبه را فراهم نماید.

 

جمعیت عنایت به قرآن کریم عمان

جمعیت عنایت به قرآن کریم عمان

 

 

جمعیت عنایت به قرآن کریم عمان

 

 

جمعیت عنایت به قرآن کریم عمان

 

جمعیت عنایت به قرآن کریم عمان

 

گزارش از محسن حدادی

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

خدمات گروه الجولانی در خدمت رژیم صهیونیستی است

در شرایطی که پس‌ از سقوط دولت سوریه، این کشور هدف حملات هوایی پیاپی و …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ