به گزارش ایرنا از وزارت نفت، در پی انتظار معاملهگران برای تصمیم بانک مرکزی آمریکا در نشست اواخر هفته جاری برای سرنخ هایی درباره کاهش بیشتر نرخ بهره، قیمت نفت در معاملههای روز دوشنبه (۲۶ آذر) از بالاترین سطح خود طی چند هفته گذشته با کاهش روبهرو شد.
بر اساس تحلیل خبرگزاری رویترز، با این حال، کاهش قیمت نفت بهدلیل نگرانی از اختلال در عرضه در صورت اعمال تحریمهای بیشتر آمریکا علیه روسیه و ایران، محدود شد.
قیمت نفت خام شاخص برنت دریای شمال پس از اینکه در معاملههای روز جمعه (۲۳ آذر) در بالاترین سطح خود از ۲۲ نوامبر قرار گرفته بود، امروز (دوشنبه) تا ساعت ۷ و ۴۶ دقیقه به وقت گرینویچ با ۲۹ سنت یا ۰.۴ درصد کاهش به ۷۴ دلار و ۲۰ سنت برای هر بشکه رسید.
نفت خام دابلیوتیآی آمریکا هم پس از رسیدن به بالاترین سطح خود از ۷ نوامبر در جلسه معاملاتی پیشین (جمعه، ۲۳ آذر)، با ۳۶ سنت یا ۰.۵ درصد افت، ۷۰ دلار و ۹۰ سنت به ازای هر بشکه معامله شد.
تونی سیکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آیجی در این باره گفت: پس از افزایش ۶ درصدی هفته گذشته و رسیدن قیمتهای جهانی نفت خام به بالاترین حد اخیر، احتمالاً شاهد اندکی کاهش سود خواهیم بود.
وی افزود: احتمال میرود بسیاری از دفاتر معاملاتی در بانکها و صندوقها در پایان هفته گذشته تعطیل شده باشند و تقاضا را برای موقعیتها در طول ایام جشن کریسمس کاهش دادهاند.
تحلیلگر بازار در مؤسسه آیجی ادامه داد: قیمت نفت با تحریمهای جدید اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه در هفته گذشته و انتظارها برای تشدید تحریمها بر عرضه ایران تقویت شد.
جانت یلن، وزیر خزانهداری آمریکا روز جمعه به رویترز گفته بود: ایالات متحده بهدنبال تحریمهای بیشتر بر نفتکشهای «ناوگان سایه» است و بانکهای چینی هم از گزند تحریم در امان نیستند، زیرا محدودیتها علیه مسکو باید افزایش یابد.
تحریمهای جدید ایالات متحده بر شرکتهای معاملهگر نفت ایران، قیمت نفت خام فروختهشده به چین را به بالاترین سطح در سالهای اخیر رسانده است. انتظار میرود دولت آینده ترامپ فشار بر ایران را افزایش دهد.
سیکامور گفت: قیمت نفت همچنین با کاهش نرخ بهره بانک مرکزی در کانادا، اروپا و سوئیس در هفته گذشته و انتظارهای بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ بهره طی این هفته حمایت شد.
انتظار میرود بانک مرکزی آمریکا در نشست ۱۷ تا ۱۸ دسامبر خود (سهشنبه و چهارشنبه ۲۷ و ۲۸ آذر) نرخ بهره را یک چهارم درصد کاهش دهد، کاهش نرخ بهره میتواند رشد اقتصادی و تقاضا برای نفت را افزایش دهد.
با این حال پیشبینیهای آژانس بینالمللی انرژی از عرضه کافی در سال ۲۰۲۵ و پیشبینیهای شرکت ملی نفت چین (سیانپیسی) درباره کاهش تقاضای نفت در چین، دومین مصرفکننده بزرگ جهان، پس از رسیدن به اوج مصرف در سال ۲۰۲۳، عواملی هستند که همچنان بر بازارهای جهانی نفت تأثیر خواهند گذاشت.
منبع