جریانات تکفیری تاریخ مصرف دارند

امیر کردکریمی، مدرس دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسیبا توجه به تحولات اخیر منطقه و اتفاقات سوریه درست پس از آتش بس در لبنان به منظور بررسی این وقایع و حکومت در سوریه، تحریر الشام، کشاندن جنگ به سوریه، آینده‌ای پیش روی سوریه، تاریخچه دولت اسد و اینکه چرا سقوط کرد؟ خبرنگار ایکنا از همدان، گفت‌وگویی با امیر کردکریمی، مدرس دانشگاه و تحلیل‌گر مسائل سیاسی کرده است که مشروح آن را در زیر می‌خوانیم:

ایکنا _ تحلیلی در خصوص رخدادهای اخیر سوریه و دلایل شکل‌گیری جریانات آن بفرمایید.

قطعا هیچ عقل سلیمی نمی‌پذیرد یک روز پس از آتش بس در لبنان چنین اتفاقی به یکباره نمایان شود و هیچ طرح و برنامه‌ای هم در کار نبوده باشد؛ قطعا این اتفاق با یک برنامه‌ریزی طولانی‌مدت و با حمایت کسانی انجام شده که نمی‌توانند ببینند جبهه مقاومت در اوج اقتدار است. ردپای سرویس امنیتی یکی از کشورهای همسایه و نقش آفرینی آمریکا و رژیم صهیونیستی که زخم خورده جریان مقاومت هستند در این اتفاق مشهود است و قابل کتمان نیست. با گذشت چند روز از این واقعه درستی این ادعا در کلام معاندان و مخالفان به خوبی قابل رویت است.


بیشتر بخوانید:


گروه‌های تکفیری که امروز در سوریه میدان‌داری می‌کنند؛ تعدد دارند و از جمع چند گروه در کنار هم ایجاد شده‌اند و به لحاظ عقیدتی هم با هم تفاوت‌هایی دارند؛ برخی از آنها تکفیری و برخی هم، تفکرات دیگری را دنبال می‌کنند که در هر صورت تندرو بوده و با حمایت جبهه استکبار و تزریق مبالغ مالی هنگفت و تسلیحات فراوان، از چند سال قبل، آموزش‌های لازم را برای رقم زدن چنین واقعه‌ای، تمرین کرده و از آنها همه جوره حمایت می‌شود. 

ایکنا _ موضع ایران در برابر سوریه چیست؟

جمهوری اسلامی ایران ستون خیمه مقاومت است و از قبل در این کشور و به درخواست رسمی آنان حضور داشته و اقدامات مستشاری را ساماندهی کرده است. این اقدام کاملا مشروع و مورد تایید سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی بود؛ اینکه برخی افراد از ضعف کشور بعد از اشغال سوریه صحبت می‌کنند؛ نشان از ناآگاهی است؛ اولا دعوتی از جمهوری اسلامی صورت نگرفته بود؛ ثانیا قرار نیست ارتش آن کشور در صحنه نباشد و دیگران نقش آفرینی کنند؛ به نوعی بی‌انگیزگی ارتش سوریه در دفاع از کشور، ضعف حکومت، ناامیدی مردم، فشارهای سیاسی، اقتصادی و مواردی از این دست، سبب شد؛ دشمن نهایت بهره را ببرد و اقدام به اشغالگری کند.

تکفیری‌ها و در رأس آنها رژیم صهیونیستی و آمریکا به دنبال حذف ایران از این منطقه هستند که باز هم همانند سنوات گذشته دچار خطای محاسباتی شده و این در آینده معلوم خواهد شد؛ همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند «سوریه به دست جوانان سوری آزاد خواهد شد». معتقدم، مقاومت یک تفکر پویا و هدفمند است و محدود به حد و مرز جغرافیایی خاص نیست؛ به فضل الهی مقاومت جریان دارد و قوی‌تر از قبل هم به کار خود ادامه خواهد داد.

ایکنا _ چرا دولت بشار اسد سقوط کرد؟

نارضایتی مردم یکی از علل اصلی است؛ کار روانی و نقاب جدیدی هم که تکفیری‌ها بر چهره دارند؛ بی‌تأثیر نیست؛ البته این نقاب در مدت زمان کوتاهی کنار زده شد و دارند ماهیت و چهره واقعی خود را نشان می‌دهند. سوریه بعد از سال‌ها درگیری و جنگ داخلی، آرامش را به خود دیده بود؛ اما کوتاهی حکومت و عدم ساماندهی صحیح امور و البته دخالت بیگانگان و معاندان، همه و همه دست به دست هم داد تا این کشور به سرنوشت امروز دچار شود.

دیالوگ معروفی که در سریال مختار مطرح و ماندگار شد؛ اکنون در نظرم است و به واقع عملکرد جبهه نفاق را نمایان می‌کند «این جریان به شما امان می‌دهد تا تسلط یابد و سپس تغییر رویه داده و خلاف قبل، رفتار خواهد کرد.» جریانات تکفیری پیمانکاری بیش نیستند و تاریخ مصرف دارند! نقشه اصلی در اتاق فکر صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها طراحی شده و ضربه زدن به جبهه مقاومت و ایجاد وضعیت جدید در منطقه، از اهداف اصلی آنان است.  

ایکنا _ آینده پیش روی سوریه از نظر شما چیست؟

مردم سوریه روزهای پرتلاطمی را پشت سر می‌گذارند؛ تحریکاتی که از جانب تکفیری‌ها اتفاق می‌افتد؛ امکان درگیری و بازگشت جنگ داخلی را پر رنگ کرده و دور از ذهن هم نیست؛ عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در مرزهای مشترک با سوریه که منجر به تخریب تمام زیرساخت‌های نظامی، ادوات نظامی تأثیرگذار، هواپیماها، پدافند هوایی و دریایی شده و شکل گیری پایگاه‌های نظامی صهیونیست‌ها را به دنبال داشته، آنها به دنبال ایجاد برتری و تشکیل منطقه امن برای خودشان هستند.

در مواضعی که ورود می‌کنند، به هیچ وجه قصد عقب نشینی ندارند و به نوعی سوریه در حال حاضر لقمه چربی شده که چشم طمع به آن دارند و نهایت سوء استفاده را انجام می‌دهند؛ البته به فضل الهی و با هوشیاری مردم سوریه این هم همانند سایر توطئه‌های آنان خنثی خواهد شد.

اکرم یوسفی پارسا

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

تفاوت تلفظ و مخرج حروف سین و صاد

پای رحل قرآن/ ۷۹۴ یکی از مهم‌ترین سیاست‌های ایکنا نشر مبانی آموزشی و ارتقای سطح …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ