یوسف یعقوبی نژاد روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: طرح نشان دار کردن و اختصاص درآمدهای مالیاتی به طرح های ناتمام اولویت دار از سال ۴۰۲ در دست پیگیری است و در این زمینه بخشی از درآمدهای مالیاتی برای سرعت دادن به اجرای این طرح ها اختصاص می یابد.
وی افزود: ۵۲ طرح عمرانی ناتمام اولویت دار با پیشرفت فیزیکی بالای ۸۰ درصد در این استان شناسایی و در سامانه مربوط قرار گرفت تا با انتخاب مودیان مالیاتی برای آن تامین اعتبار شود.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان شمالی با بیان اینکه تکمیل این تعداد طرح عمرانی استان ۲ هزار و ۲۶۱ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد گفت: ۶۳۶ میلیارد ریال از اعتبار مورد نیاز معادل ۲۹ درصد از آن در قالب طرح نشاندار کردن مالیات با انتخاب مودیان تامین شد.
وی خاطرنشان کرد: اعتبار طرح ناتمام با انتخاب مودیان از طریق پرداخت مالیات اختصاص می یابد که شامل طرح های استانی و ملی است.
افزایش ۴۱ درصدی توزیع مالیات بر ارزش افزوده
یعقوبی نژاد در بخش دیگر سخنان خود درباره اختصاص مالیات بر ارزش افزوده به شهرداری ها، دهیاری ها، مناطق عشایری و روستاهای بدون دهیاری آن را اقدامی موثر برای برقراری عدالت و ارتقای رفاه عمومی عنوان کرد و گفت: این منابع سبب سرعت دادن به توسعه و آبادانی خواهد شد.
وی افزود: مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصد شامل ۶ درصد مالیات ( چهار درصد مالیات، یک درصد سلامت، یک درصد متناسب سازی حقوق) و چهار درصد عوارض است که ۶ درصد آن به حساب خزانه و چهار درصد آن بین شهرداریها، دهیاریها توزیع میشود.
مدیرکل امور مالیاتی خراسان شمالی گفت: میزان دریافت مالیات ارزش افزوده و توزیع آن در بخش های مختلف روند رو به افزایش داشته است به طوری که توزیع این درآمدها در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال ۴۱ درصد رشد دارد.
وی اظهار کرد: یکهزار و ۵۹۰ میلیارد ریال درآمد مالیات ارزش افزوده نیمه نخست امسال به حساب دهیاری، شهرداری و مناطق عشایری استان واریز شد که این رقم در مدت مشابه پارسال یکهزار و ۱۲۸ میلیارد ریال بود.
یعقوبی نژاد افزود: همچنین در این مدت ۹۲۱ میلیارد ریال درآمد مالیات بر ارزش افزوده به حساب شهرداریها واریز شد که این رقم در مدت مشابه پارسال ۶۵۸ میلیارد ریال بود و در این مدت ۶۳۶ میلیارد ریال به حساب دهیاریهای دارای کد واریز شد که این رقم در نیمه نخست پارسال ۴۴۶ میلیارد ریال بود.
وی گفت: نیمه نخست امسال ۱۱ میلیارد ریال درآمد مالیات بر ارزش افزوده در این مدت برای روستاهای بدون دهیاری که این رقم در مدت مشابه پارسال هشت میلیارد ریال بود همچنین ۲۲ میلیارد ریال برای مناطق عشایری استان توزیع شد که این رقم در مدت مشابه ۱۶ میلیارد ریال بود.
به گزارش ایرنا، خراسان شمالی ۱۸ شهرک و ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی با ۲۸۷ واحد صنعتی فعال با سرمایه گذاری بیش از ۴۰۰ میلیارد تومان دارد که افزون بر چهار هزار و ۵۰۰ کارگر در این واحدهای صنعتی اشتغال دارند.
اکنون حدود ۳۰ هزار واحد صنفی شامل بیش از پنج هزار و ۵۷۰ واحد تولیدی، چهار هزار و ۶۴۸ واحد ارائه خدمات فنی، ۱۲ هزار و ۴۶۳ واحد توزیعی و سه هزار و ۲۳۱ واحد خدماتی در خراسان شمالی زیر نظر ۱۴۰ اتحادیه صنفی این استان فعالیت دارند.
خراسان شمالی ۱.۱ درصد از جمعیت کشور را دارد و سهم استان از منابع و اعتبارات استانی در کشور ۲.۶ درصد است که این اعتبارات بیش از ۲ برابر نسبت جمعیتی جذب می شود.
این استان با ۱۰ شهرستان و بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
منبع