رئیس دانشگاه مراغه روز سهشنبه در حاشیه افتتاح این جشنواره به خبرنگار ایرنا گفت: این جشنواره به مدت سه روز و از ۲۷ تا ۲۹ آبان ماه در سالن همکف ساختمان کتابخانه مرکزی دانشگاه برگزار میشود و شهروندان هم میتوانند از آن بازدید کنند.
«محمد زادشکویان» افزود: در این نمایشگاه ۱۶ غرفه از دستاوردهای یکساله کانونهای فرهنگی، هنری، دینی، اجتماعی و دانشجویی به نمایش گذاشته شده است.
وی با اشاره به اهمیت فعالیتهای دانشجویی در تقویت فرهنگ و هنر جامعه، بیان کرد: دانشجویان این دانشگاه با ابتکار و خلاقیت خود توانستهاند در چندین حوزه از جمله عفاف و حجاب، ایدهپردازی و تولید محتوای دیجیتال به موفقیتهای چشمگیری دست یابند.
به گفته رییس دانشگاه مراغه، دانشجویان این مرکز آموزش عالی با مبالغ بسیار اندک، محصولاتی را تولید کردهاند که کیفیت آنها فراتر از حد انتظار است.
«زادشکویان» ادامه داد: آثار برگزیده این جشنواره پس از داوری در بخشهای فردی و گروهی به دبیرخانه جشنواره ملی رویش معرفی شده و جشنواره سراسری هم اوایل اسفندماه در یکی از دانشگاههای بزرگ کشور برگزار میشود.
وی همچنین اهمیت این جشنوارهها را هم یادآوری کرد و افزود: برگزاری این جشنوادهها نه تنها فرصتی برای نمایش توانمندیهای دانشجویان است، بلکه به ارتقای سطح علمی و فرهنگی دانشگاه نیز کمک میکند.
وی تصریح کرد: دانشگاه مراغه برای حمایت از ایدهها و ابتکارهای دانشجویانش متعهد است و برای برداشتن گامهای موثر در زمینه تحقق اهداف فرهنگی و اجتماعی آمادگی دارد.
رئیس دانشگاه مراغه ابراز امیدواری کرد که این جشنواره بتواند به تقویت روحیه همکاری و همبستگی میان دانشجویان و همچنین افزایش آگاهی عمومی در زمینه فعالیتهای فرهنگی و هنری کمک کند.
به گزارش ایرنا دانشگاه مراغه در یازدهمین جشنواره ملی رویش که سال پیش در دانشگاه ملی یزد برگزار شده بود به موفقیتهای چشمگیری دست یافت و عنوان کانون برگزیده دینی و مذهبی در موضوع حجاب و عفاف، امر به معروف و نهی از منکر را کسب کرد.
گفتنی است جشنواره ملی رویش همهساله در جهت توسعه فرهنگی و اجتماعی در سطح دانشگاهی و سپس ملی برگزار میشود؛ محورهای جشنواره بر اساس آثار فرهنگی، هنری و دینی فردی و گروهی پایهریزی شده و زمان ثبتنام در این جشنواره فصل پاییز است.
متقاضیان باید آثار خود را که در یک سال گذشته تولید کردهاند، به سامانه کمیته برگزاری دانشگاه محل تحصیل خود ارسال کنند.
این جشنواره در ۲ بخش رقابتی و غیررقابتی برگزار میشود و دانشگاهها میتوانند در تمام بخشهای رقابتی و غیررقابتی که بخش رقابتی آن شامل بخش کانون برگزیده، بخش آثار و دستاوردهای فردی و گروهی، و همچنین بخش غیررقابتی که شامل نمایشگاه و کارگاه های آموزشی میباشد، شرکت نمایند.
در بخش رقابتی جشنواره ملی رویش با هدف شناسایی و تشویق برگزیدگان، کمیته برنامهریزی و هیئت داوران در هر بخش دانشگاهی تشکیل میشود.
داوران مجموعه بر مبنای شاخصهای کمی و کیفی مورد نظر خود، نسبت به انتخاب و معرفی افراد و کانونهای برگزیده دانشگاهی به دبیرخانه جشنواره ملی رویش اقدام مینمایند؛ علاوه بر این جشنواره علاقهمندان به فیلمهای علمی و آموزشی میتوانند در جشنواره فیلم رشد شرکت کنند.
گفتنی است دانشگاه مراغه که از سال ۱۳۶۶ با عنوان آموزشکده کشاورزی کار خود را در زمینی به مساحت ۱۲۰ هکتار آغاز کرده بود، از ظرفیت علمی قابل توجه در برخی از رشتههای دانشگاهی از جمله کشاورزی و شیمی برخوردار است.
آموزشکده کشاورزی مراغه در سال ۱۳۹۱ به دانشگاه ارتقا یافت و اکنون دارای چهار دانشکده علوم پایه، کشاورزی، علوم انسانی و فنی و مهندسی است.
دانشجویان دانشگاه مراغه اکنون در پنج رشته دکتری، ۴۲ رشته مقطع کارشناسی ارشد، ۲۲ رشته کارشناسی پیوسته، ۲ رشته کارشناسی ناپیوسته و یک رشته کاردانی تحصیل میکنند.
منبع