به گزارش خبرنگار ایرنا، شینا انصاری عصر سه شنبه در بیست و هفتمین همایش ملی و هشتمین همایش بین المللی بهداشت محیط در دانشگاه قم به موضوع آلودگی هوا اشاره و اظهار کرد: در قانون هوای پاک همه مولفه ها دیده شده و ۲۰ دستگاه نیز همکار در این موضوع هستند ولی از زمان تصویب قانون تاکنون که هفت سال می گذرد بخش عمده ای از این قانون اجرا نشده است.
وی افزود: در مسایل زیست محیطی، متولی اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است اما بدلیل همه مشکلات انباشته شده، رفع مشکلات از ید سازمان محیط زیست خارج است.
انصاری ادامه داد: این سازمان نقش حاکمیتی و نظارتی دارد و همه وزارتخانه ها و دستگاه ها باید کنار این سازمان باشند تا بخش زیادی از مشکلات موجود حل شود.
وی بیان کرد: در کل کشور در موضوع های مختلف با مسایل زیست محیطی مواجه هستیم و در این زمینه متخصصان این حوزه باید تمرکز بر حل مسأله و انجام پژوهش های کاربردی داشته باشند.
وی ابراز کرد: در سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت بهداشت با رویکرد پیشگیرانه از نتایج پژوهش های محققان در زمینه آلودگی هوا و گرد و غبار تا دیگر مسایل چون آلودگی آب و خاک استقبال می کنیم.
انصاری تاکید کرد: در آلودگی های خاص متخصصان بهداشت محیط باید کار کنند و به آلایندگی هایی چون جیوه، سرب و فلزات سنگین توجه داشته باشند و همچنین باید نسبت به مصرف نامتعارف آفت کش ها و کودهای شیمیایی و ایمنی غذا توجه لازم را داشت.
وی در ادامه، تغییر اقلیم را مورد توجه قرار داد و گفت: کشور و منطقه ما از عوارص تغییر اقلیم در رنج است و این تغییر اقلیم به جز افزایش بیماری های عفونی در افزایش دما، مسایلی چون امنیت غذایی، مسکن و موضوع های مرتبط با خشکسالی ها را تحت تاثیر قرار داده است.
همایش بهداشت محیط به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی قم به مدت سه روز در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه قم برگزار می شود. ۱۲ کارگاه و پنج نشست مهارتی و تخصصی در این همایش ترتیب می یابد.
منبع