اتلاف انرژی در ساختمان‌ها بالاست/ لزوم حرکت به سمت هوشمندسازی ساختمان

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، “قاسم‌ میرزایی” عصر سه‌شنبه در نشست خبری افزود: با شروع فصل سرما همه ساله با محدودیت انرژی و قطعی‌های برق و گاز در کشور مواجه می‌شویم؛ این در حالی است که راهکارهای رفع این مشکل در قوانین و مقررات ما پیش‌بینی شده است و اجرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به رفع این نشکل کمک خواهد کرد.
وی گفت: ۴۰ درصد مصرف انرژی کشور در ساختمان‌هاست و با بهینه کردن مصرف انرژی در آنها می‌توان کمک اثرگذاری داشت، اما متاسفانه مبحث ۱۹ به خوبی رعایت نمی شود.
میرزایی اظهارداشت: در مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان به طراحی بهینه تاسیسات مکانیکی و برقی تاکید شده است، با این حال به‌طور نمونه در ۴۳ شهر استان تهران که نظام مهندسی ساختمان نمایندگی دارد، تا همین امسال بسیاری ساختمان‌ها با ۲ ناظر احداث می‌شدند که با پیگیری‌های انجام شده اکنون به چهار ناظر افزایش یافته و حضور ناظران تاسیسات مکانیکی و برقی اجباری شد که به کاهش مصرف انرژی بسیار کمک خواهد کرد.
وی تاکید کرد: اگر هوشمندسازی در ساختمان‌ها اعمال شود می‌تواند در مدیریت مصرف انرژی کارساز باشد.
این استاد دانشگاه با اشاره به اشاعه سیستم گرمایش از کف در جهان از ۲۰ سال پیش، اظهارداشت: این شیوه هنوز در کشورمان فرهنگ‌سازی نشده و شاهد استفاده از سیستم‌های گرمایشی سنتی بخاری، موتورخانه و پکیج هستیم.
وی تاکید کرد: در این زمینه فرهنگ‌سازی نشده و آگاهی مردم پایین است و شاهدیم این فناوری از سوی کشورمان به دیگر کشورها صادر می شود، اما در داخل جایگاهی ندارد.

به دنبال ارتقای کیفیت ساخت و ساز در کشور هستیم
در این نشست “شهاب سعادت نژاد” رئیس انجمن سازندگان مسکن و ساختمان تهران بیان‌داشت: متوسط عمر مفید ساختمان در کشور ۲۵ سال است که در سال‌های گذشته با حضور مهندسان کارکشته در برخی شهرها و مناطق به ۳۰ سال افزایش یافت.

سعادت نژاد خاطرنشان‌کرد: در صورت حضور موثر مهندسان، شرکت‌های انبوه‌ساز و مشاور در پروژه‌ها، امید داریم به ۵۰ سال افزایش یابد؛ با این حال با میانگین ۱۰۰ ساله عمر مفید ساختمان‌ها در کشورهای پیشرفته هنوز فاصله زیادی داریم.
وی تصریح‌کرد: باید بتوانیم با ساخت ساختمان‌های باکیفیت و ارتقای کیفیت ساختمان‌سازی، مانع از به خطر افتادن جان مردم در ساختمان‌ها شویم و در این راستا راه‌اندازی یک تشکل قوی را دنبال می کنیم.
در این نشست، “حسن کاظمی” یک فعال صنعت ساختمان در همین زمینه اظهارداشت: اجرایی سدن شناسنامه فنی- ملکی که در آن همه ارکان احداث ساختمان حضور داشته و می‌توان در مرحله بهره‌برداری از نقشه‌های موجود استفاده کرد.
وی گفت: در سال ۹۲ کل بودجه کشور رقمی در حدود ۴۵۰ همت بود که ۱۱۰ همت آن در بخش ساخت‌وساز شهری هزینه سده بود؛ بهدعبارتی حدود یک‌چهارم بودجه کشور در ساخت‌وساز شهری سرمایه‌گذاری می‌شود و لذا اهمیتی بالا دارد.
کاظمی تصریح‌کرد: حتی افزایش یک ساله عمر مفید ساختمان، می‌تواند کاهش هزینه بالایی برای کشور به دنبال داشته باشد و از نظر اقتصادی به نفع کشور است.


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

غلبه بر تغییرات اقلیمی بایداز با استفاده از تجربه جهانی و کمک دانش بنیان ها

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، محمدرضا کاویانپور عصر امروز (سه شنبه) در مراسم رویداد ارائه …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ