تحقیق و پژوهش باید منجر به تولید علم شود

تحقیق و پژوهش باید منجر به تولید علم شودبه گزارش ایکنا از یزد، حجت‌الاسلام والمسلمین حسین طهماسبی، رئیس کل دادگستری استان یزد، 27 آذرماه در نشست رونمایی از چهار عنوان کتاب جلدهای شانزدهم و هفدهم از مجموعه کتب 40 رأی 40 تجربه با موضوعات جرائم علیه عدالت قضایی و آراء مرتبط با معدن، جلد اول مجموعه نشست‌های نقد آراء و همچنین کتاب مجموعه نشست‌های قضایی، با اشاره به رسالت علم حقوق گفت: جدای از بحث حاکمیت و حکمرانی در جامعه که رسالت و وظیفه بسیار خطیر و سنگینی است باید جامعه و مردم را به سمت مسئولیت پذیری و تعهد سوق داد.

وی با بیان اینکه دانشگاه در این مرحله از عمر مبارک خود باید از مرحله ترجمه و اقتباس گذشته و به مرحله تولید علم رسیده باشد، تصریح کرد: جامعه ای رو به تعالی، پویایی و اثرگذاری حرکت می کند که روحیه مسئولانه و تعهد در آن نهادینه شده باشد.

این مقام قضایی، با اشاره به این موضوع که کار علمی و پژوهشی باید تأثیر مثبت خویش را بر زندگی فردی، اجتماعی و شیوه حکمرانی بگذارد، افزود: اگر سالها کار علمی و پژوهشی انجام شود که منجر به چاپ صدها کتاب و هزاران مقاله شده و هر روز نیز چهره های جدید علمی به جامعه معرفی شود، اما تأثیر مثبت و ملموس در زندگی شخصی، اجتماعی و حکمرانی نداشته باشد، فایده ای نخواهد داشت. 

وی بر ضرورت تعامل، همراهی و هم افزایی در بین جامعه حقوقدان تأکید کرد و ادامه داد: اگر تعامل و همکاری مجموعه‌های حقوقدان با هدف هم افزایی صورت گیرد و کسی به دنبال اثبات تفوق خویش بر دیگری نباشد،  همکاری مثمر ثمر بوده و نتایج ملموس و قابل اتکایی را به دنبال خواهد داشت.

رئیس کل دادگستری استان یزد، از نقش محوری علوم انسانی در ایجاد تعهد و مسئولیت پذیری در جامعه یاد کرد و گفت: بدون ایجاد زمینه‌های رشد اخلاقی، دانش فنی و پزشکی نیز منجر به آرامش و آسایش مردم نخواهد شد. بعضاً ارزش‌های علوم انسانی در خود علوم انسانی نیز درحال فراموشی است که این نقیصه می‌تواند منجر به تربیت وکیلی شود که هدفش از پیگیری پرونده تنها انتفاع مادی است و اساساً توجهی به نتیجه کار و اینکه می تواند نقش ارزنده تری در ایجاد سازش و آرامش اجتماعی داشته باشد، ندارد.

حجت‌الاسلام طهماسبی، با بیان اینکه حقوقدان همیشه نیازمند ارتقاء شخصیت است، گفت:‌ علم حقوق متکفل این است که حق مردم را استیفا کند لذا باید شخصیت یک حقوقدان، یک شخصیت مدیر، مدبر و قائل به حق باشد که تلاطم‌های بیرونی روی آن اثر ندارد و بیش از انتفاع مادی، قائل به حقیقت، مصلحت و تربیت است.

وی گفت: ‌اینکه در یک عنوان واحد تحقیقی، کتاب‌های بسیار زیادی از افراد مختلف چاپ و منتشر شده باشد، الزاماً موضوع قابل افتخاری نیست، مگر اینکه تمامی این‌ کتب و مقالات مملو از حرف جدید و بیانگر تولید علم باشند، وگرنه تکرار بیش از حد مطالب و تکثر کتب، به جای رغبت به مطالعه باعث محجور ماندن کتب خواهد شد. کتاب و پژوهشی قابل اتکا و مرجع است که آنقدر حرف جدید و غیر تکراری داشته باشد که به سادگی قابلیت خلاصه کردن آن وجود نداشته باشد.

وی حرکت به سمت عمق در پژوهش را خواستار شد و اظهار کرد: عمق پژوهش به معنای تولید علم است که مسیری را برای مسئولیت پذیر کردن مردم، متعهد تر شدن جامعه و علمی تر شدن حکمرانی ایجاد می کند.

انتهای پیام


منبع

درباره ی nasimerooyesh

مطلب پیشنهادی

معنای واژگان قرآن وابسته به ساختار متن است

به گزارش ایکنا، محمدکاظم شاکر، استاد دانشگاه علامه طباطبایی، 27 آذرماه در نشست علمی «روش …

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ