سمیه رسولی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: جشنواره قصهگویی با حضور پرشور کودکان و نوجوانان از سراسر استان به شهر دیلم شور و رنگ قصه داده و این شهر میزبان مهربان این رویداد فرهنگی شده است.
وی افزود: اجراهای روز نخست در بخشهای مختلف برگزار شد و برنامهها در روز دوم نیز ادامه خواهد داشت که در پایان این مرحله، برگزیدگان جشنواره به مرحله کشوری معرفی خواهند شد.
رسولی یادآور شد: سال گذشته،شش نفر از استان بوشهر به بخش بینالمللی جشنواره قصهگویی در یزد راه یافتند و این موفقیت نشاندهنده ظرفیت بالای قصهگویان این استان است.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر گفت: بیست و ششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی در بخش استانی از روز گذشته آغاز شده که در این دوره، یکهزار و ۴۰۰ اثر در بخش حضوری به دبیرخانه ارسال شد که از میان آنها، ۳۸ اثر به مرحله استانی راه پیدا کردند.
رسولی ادامه داد: در روز نخست جشنواره، راهیافتگان به بخشهای مختلف جشنواره به اجرا پرداختند.
وی گفت: در بخش سنتی کلاسیک، مکیه موسوینژاد از وحدتیه با قصه “لجوج”
، عاطفه مردانی از نخل تقی با داستان “موش کور و دانه سیب”، معصومه حسینی از بردخون با “میخ خانه پدری”، پگاه ایزدپناه از بوشهر با “بزرگ قد یه دکمه”، بتول کیمیایی از نخل تقی با “عمو زنجیرباف”، رضوان فتاح از دیلم با قصه “نمکی” با یکدیگر رقابت کردند.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان بوشهر یادآور شد: در بخش سنتی کلاسیک همچنین دریا رجایی از برازجان با قصه “ننه پاییز”، سحر حاجیباقری از برازجان با “خالو خرسه”، آمنه صادقی از عسلویه با “انگشت دونه”، مریم خلیفهزاده از گناوه با “عروسی رستم”، ملیحه کرمی از بوشهر با “افسانه دختر آفتاب” و مریم فتاح از دیلم با “شیر و طلا” به اجرا پرداختند.
رسولی اضافه کرد: در بخش آیینی سنتی نیز محیا میرشکاری از بوشهر با “اکوان دیو”، معصومه خادم از اهرم با “نبرد گرد آفرید”، مرضیه آقایی از بوشهر با “خسرو و شیرین”، فاطمه نوذری از کنگان با “نبرد رستم” و مژگان صفری از کنگان با “هرات تا بوشهر” به اجرا پرداختند.
وی یادآور شد: در بخش دینی، مهدی خلیفهزاده از گناوه با “آزمون ابراهیم” حضور داشت. در بخش ۱۰۰ ثانیه، آنوشا خلیجی از دیلم با “سگ و دندان”، آرشیدا خلیفهزاده از گناوه با “طوطی و بقال”، مهرآوا صادقی از برازجان با “آلبالوی عجول”، کیانمهر صادقی از برازجان با “وقتی که الاغ جلاد میشود” و نیما کیان مرزی از نخل تقی با “تحول درویشان” به اجرا پرداختند.
رسولی افزود: در بخش علمی، فاطمه کازرونی از عالیشهر با “لاکپشت و کلاغ” و در بخش منظوم، نگار بهرسی از خورموج با “گرد آفرید” به ارائه اثر خود پرداخت.
وی یادآور شد: جشنواره قصهگویی فرصتی مناسب برای شکوفایی استعدادهای کودکان و نوجوانان استان بوشهر است و به آنها این امکان را میدهد که فرهنگ غنی ایرانی را از طریق قصهها و داستانهای آموزنده به دیگران منتقل کنند.
منبع