به گزارش ایرنا، گلپایگان با مساحت ۲ هزار و ۴۲۱ کیلومتر مربع و ارتفاع یک هزار و ۸۳۰ متر از سطح دریا، در شمال غرب استان اصفهان قرار دارد که پیشینه زندگی در آن با توجه به وجود آثار تاریخی که در آن کشف و ثبت شده، به دوران پارینه سنگی میانه و نوسنگی می رسد.
این شهرستان در زمان تقسیمات کشوری در دوران صفوی و قاجار، یکی از ولایت های ایران بوده و حدود ۷۰ سال قبل به استان اصفهان الحاق شد.
گلپایگان به علت شرایط مناسب آب و هوایی از قطب های مهم دامداری و کشاورزی در کشور است و با توجه به آثار تاریخی و جاذبه های طبیعی فراوانی که در آن وجود دارد، یکی از مقاصد مهم گردشگران داخلی و خارجی می باشد.
با توجه به شرایط و ظرفیت های جمعیتی، صنعتی، کشاورزی و گردشگری گلپایگان و در عین حال بعد مسافت آن تا مرکز استان، ارتقای فرمانداری گلپایگان به فرمانداری ویژه چند سالی است که به عنوان مطالبه این دیار مطرح است.
در همین پیوند، نماینده مردم گلپایگان و خوانسار در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با ایرنا گفت: به دلیل مسافت طولانی گلپایگان تا مرکز استان، پاسخ بسیاری از امور شهرستان از سوی اداره کل ها و استانداری با تاخیر مواجه و یا در برخی موارد به فراموشی سپرده می شود.
سید مسعود خاتمی تصریح کرد: در این میان، رفت و آمد مدیران شهرستانی به مرکز استان برای پیگیری مسائل اداری نیز از دیگر دغدغه ها است که علاوه بر احتمال رخ دادن حادثه در این مسیر چند ساعته برای افراد، موجب فرسودگی خودرو ها و صرف هزینه برای سرویس دهی یا جایگزینی آنها می شود و با توجه به وجود چنین مشکلاتی، انتظار است که این امتیاز از سوی مسوولان مربوطه برای شهرستان گلپایگان در نظر گرفته شود.
وی خاطر نشان کرد: این درخواست در ادوار گذشته نیز به استانداری اصفهان داده شده و یکی از مطالبه های مهم دفتر نماینده مجلس در پنج سال گذشته تاکنون، صدور مجوز فرمانداری ویژه برای این شهرستان است که در همین خصوص روز گذشته نامه دیگری برای استانداری ارسال شد.
امام جمعه گلپایگان نیز در گفتگو با ایرنا اظهار کرد: با توجه به محدودیت اختیارات مدیران شهرستانی برای تصمیم گیری نهایی در خصوص مسائل مختلف، در طول هفته شاهد سفرهای اداری متعدد آنها به مرکز استان هستیم و به علت رشد جمعیت و توسعه گلپایگان در سال های اخیر، مراجعات مدیران به استان روند افزایشی داشته که موجب صرف زمان زیاد برای اخذ مجوزها و یا حل مشکلات شده است، در بسیاری از موارد نیز این مشکلات باعث شده تا مسائل بی نتیجه به حال خود رها شوند.
حجت السلام والمسلمین محمدتقی کرامتی با اشاره به بعد مسافت شهرستان تا مرکز استان، افزود: گلپایگان به لحاظ شاخصه های فرهنگی و تاریخی، زیرساخت های تشکیلاتی و جمعیتی لازم برای اخذ مجوز فرمانداری ویژه را دارد و این موضوع از مطالبات بحق شهروندان و مسوولان این دیار است.
استقبال و دفاع استاندار اصفهان از درخواست امتیاز «فرمانداری ویژه» برای گلپایگان
استاندار اصفهان نیز که هفته گذشته در مراسم تکریم و معارفه فرماندار گلپایگان حضور داشت در دفاع از این درخواست، تصریح کرد: این مطالبه بحق مورد تایید استانداری نیز است و در اولین فرصت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
مهدی جمالی نژاد با تاکید بر تمرکززدایی در استان، خاطرنشان کرد: دیدگاه اصلی در دولت کاهش بروکراسی اداری و دوری از تمرکززدایی است و گلپایگان همواره با معرفی علما، دانشمندان و نخبگان فراوان به کشور و وجود ظرفیت ها و شاخصه های لازم که در آن است، امکان دریافت این امتیاز را دارد.
به گزارش ایرنا، فرمانداری گلپایگان که در سال ۱۲۸۵ تاسیس شده است با ۱۱۸ سال قدمت، اولین مجوز فرمانداری در استان اصفهان محسوب شده و با توجه به مهاجرت و رشد زیاد جمعیت آن در سال های اخیر و فاصله حدود ۱۷۰ کیلومتری این شهرستان تا مرکز استان، شرایط دریافت فرمانداری ویژه را دارد.
منبع