به گزارش خبرنگار ایرنا، عبدالمهدی مستکین شامگاه چهارشنبه در جشنواره ملی یلدا در پردیس سینمایی سیتی اصفهان افزود: اگرچه ایرانیان، یلدا را در تاریکی شب جشن میگیرند اما این رسم، نشانگر تولد خورشید و حرکت به سمت امید است.
مستکین با اشاره به مفهوم برخی از اشعار حکیم نظامی گنجوی خاطرنشان کرد: انسانی که بتواند سختیها را تحمل کند زندگی خوب و خوشی خواهد داشت، همچون زمین که پس از مرگ در زمستان باز هم در بهار زنده میشود.
وی ادامه داد: اگر سختیهای روزگار نباشد انسان به خلاقیت دست پیدا نمیکند و هر فردی تنبلی را در برنامه داشته باشد به جایی نخواهد رسید.
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار اصفهان نیز در این جشنواره اظهار داشت: در فرهنگ غنی ایرانی جشنهای متعددی داریم که در فصول و روزهای مختلفی برگزار میشود که برپایی این اعیاد با رفتار و کوشش مردم همچنان ادامهدار است.
ایوب درویشی اضافه کرد: بومیسازی جشنها پس از پذیرش اسلام توسط ایرانیان، نشان از غنای بالای فرهنگ این سرزمین دارد.
وی گفت: جشنهای برگزار شده در دیگر کشورها نیز قابل احترام است و باید آن رویدادها را به عنوان عاملی برای وحدت در نظر بگیریم.
درویشی تصریح کرد: گسترش حیات اجتماعی در گروی دانستن فلسفه جشنهاست و ایران از لحاظ تمدنی، فرهنگی هنری و تاریخی میتواند گفتمانهای زیادی در سطح جهان داشته باشد.
به گزارش ایرنا، جشنواره ملی یلدا به همت دانشگاه علمی کاربردی سنتر اصفهان در محل پردیس سینمایی این مجموعه برگزار شد.
یلدا بلندترین شب سال است که در پی بلندتر شدن طول روزها در نیم کره شمالی که مصادف با انقلاب زمستانی است، گرامی داشته میشود.
یلدا به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول دی (نخستین روز زمستان) گفته میشود.
در این شب، خانوادههای ایرانی و پارسی زبانان سایر ملل، بنا بر رسم و رسوم اقوام مختلف دور هم می نشینند و شب نشینی می کنند.
در این شب صله رحم بجا آورده می شود و معمولا کوچکترها به دیدار بزرگترها می روند.
ایرانیان شب چله خود را با انواع غذاهای ایرانی و میوههایی همچون هندوانه و انار صرف میکنند و به پای قصه های مو سپیدان می نشینند.
منبع